Κομοτηνή:Καναδάς: Μια νέα αγορά για τα Ακτινίδια

08:21 5/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια νέα αγορά προώθησης των Ελληνικών Ακτινιδίων που παράγονται στην ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα στην Καβάλα, άνοιξε με την παρουσία του στο Μόντρεαλ του Καναδά, το δίκτυο, Premium European Kiwi) το οποίο συγκροτούν 2 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί ( ΑΣ Νέστου και ΝΕΣΠΑΡ) και δύο Ιδιώτες(Αλκυών ΑΕ και Γουστέρα ΑΕ).

To δίκτυο συμμετείχε στην διεθνή έκθεση SIAL Καναδά 2016, η οποία πρόσφατα πραγματοποιήθηκε,

αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις και δημιουργώντας προσδοκίες για άνοδο των Ελληνικών Εξαγωγών Ακτινιδίων, μια και η χώρα μας είναι η τρίτη παραγωγός χώρα στον κόσμο.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Δ/ντης του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Νέστος», Τάσος Καρτζάτζαλος, στάθηκε και στις άλλες δράσεις του προγράμματος της ΕΕ που συμμετέχει, όπως παρουσία το ερχόμενο Φθινόπωρο σε εκθέσεις και σε άλλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα, τα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και Βόρεια Αμερική.
«Έχουμε εμπεδώσει πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να παρέχουμε επαρκή ποσότητα προϊόντων και σε άριστη ποιότητα για να κρατήσουμε τις αγορές και να διεισδύσουμε σε νέες. Γι’ αυτό και συγκροτήσαμε το δίκτυο και βρήκαμε και αυτό το πρόγραμμα της ΕΕ για την προώθηση των προϊόντων μας το πρόγραμμα αυτό είναι τριετές, δεν μπορεί να κάνει δεκτούς άλλους παραγωγούς. Ωστόσο, σε επόμενα προγράμματα η διεύρυνση του δικτύου επιβάλλεται να γίνει», σημείωσε ο κ. Καρτζάτζαλος.
Τέλος ανέφερε και πως στη Ροδόπη έχει γίνει ένα νέο ξεκίνημα με παραγωγή βερίκοκκου και σπορά 150 στρεμμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα