Κομοτηνή: Ηθική Τράπεζα και Αγροτικό Επιμελητήριο;

16:08 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ηθική Τράπεζα ιδρύει η Κυβέρνηση με στόχο να χρηματοδοτεί έργα για το περιβάλλον και Αγροτικά.

«Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλισθεί και είναι ύψους 2,7 δις ευρώ, από την Πράσινη Οικονομία. Επίσης χρηματοδοτήσεις μπορούν να αντληθούν και από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς προβλέπονται τέτοιου είδους ενέργειες από το εν λόγω πρόγραμμα.

Εξ άλλου έφτασε η ώρα

για την ίδρυση του Αγροτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς υπάρχει κενό εκπροσώπησης από πλευράς συνδικαλιστικού οργάνου και όχι κομματικού».

Αυτά τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, βαθύς γνώστης θεμάτων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας-ο οποίος μιλάει στην ζώνη για τον πρωτογενή τομέα της ΕΡΤ Κομοτηνής κάθε Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως Αγροτικό Επιμελητήριο η Ελλάδα δεν διαθέτει, εν αντιθέσει με τις γειτονικές χώρες που διαθέτουν. Στο Αγροτικό Επιμελητήριο μπορούν να συμμετέχουν, εκτός από τους Αγρότες, οι παραγωγοί σπόρων, λιπασμάτων, ανταλλακτικών, έμποροι και εξαγωγείς Αγροτικών προϊόντων.

Ήδη έχει συσταθεί μια ομάδα πρωτοβουλίας που θα δώσει σάρκα και οστά στο εγχείρημα Αγροτικό Επιμελητήριο Ελλάδας, μαζί με εκπροσώπους από τα Αγροτικά Επιμελητήρια γειτονικών χωρών.

Ωστόσο στις 5 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή στις 2 στο περίπτερο 8, στο πλαίσιο της Έκθεσης Ζωοοτέχνια, θα λάβει χώρα μια συζήτηση για τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα