Κομοτηνή:Φοιτητές συνδυάζουν διακοπές και δουλειά

07:30 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργασία και Διακοπές. Αυτόν τον συνδυασμό προσπαθούν να πετύχουν πολλοί φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά την λήξη της εξεταστικής. Ανάμεσα τους, δεν είναι λίγοι, κι εκείνοι που δούλευαν και δουλεύουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους,άρα ο δύσκολος εργασιακός χώρος τους είναι κάτι παραπάνω από γνώριμος.

Σερβιτόρα σε καφέ της Κομοτηνής η Αναστασία με καταγωγή από την Λήμνο. Φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας τα τελευταία έξι χρόνια προσπαθεί, όπως λέει, να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο απαιτητικούς χώρους, χωρίς να τα καταφέρνει πάντα

καλά, όπως παραδέχεται. «Τα χρήματα της δουλειάς ενισχύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό κι αυτό σε καιρό Μνημονίων είναι πολύ σημαντικό, κάποια από τα έξοδα των σπουδών μου καλύπτονται» δηλώνει σημειώνοντας ότι είναι πάρα πολύ δύσκολα να συνδυάζεις και σπουδές και δουλειά.Και το πτυχίο; «Από τον Σεπτέμβρη και μετά» απαντά δείχνοντας αισιόδοξη.

Αισιόδοξη, όμως, δηλώνει και για το μέλλον, γιατί, όπως σημειώνει «διαφορετικά δεν γίνεται». Επιστρέφοντας στο νησί της, στη Λήμνο θα συνεχίσει να εργάζεται προσπαθώντας να συνδυάσει δουλειά και ξεκούραση, όσο αυτό είναι εφικτό. «Η Λήμνος είναι ένα νησί με απίστευτες παραλίες, ωραίο περιβάλλον, προσιτές τιμές και ωραίους ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα