Κομοτηνή:Εξωστρέφεια και προβολή για την προσέλκυση τουριστών

12:49 9/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναζητούν συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες άλλων χωρών. Προσπαθούν να έλξουν επισκέπτες και να συμβάλουν κι εκείνοι στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ο λόγος για τους ξενοδόχους της Ροδόπης που δρουν άλλοτε συντονισμένα με άλλους κι άλλοτε μόνοι, πάντα,όμως, με τον ίδιο στόχο, να αυξήσουν την πελατεία τους. Να κάνουν τη Ροδόπη και την Κομοτηνή προορισμό.

Η συνεργασία με Ρουμάνικο τουριστικό πρακτορείο που βάζει την Κομοτηνή

στον τουριστικό χάρτη μιας τουριστικής αγοράς πολλά υποσχόμενης, με το γνωστό «HTS TRAVEL» κάνει τον Κομοτηναίο ξενοδόχο Νίκο Παπαναστασίου χαρούμενο. Στα ηνία μιας οικογενειακής επιχείρησης με παράδοση στην Κομοτηνή του «Δημόκριτου» δεν τον αφήνει να επαναπαυθεί. Έτσι, μετά τις τουριστικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στη Σόφια και στο Βουκουρέστι κάνοντας επαφές με τουριστικούς πράκτορες. «Για την ώρα είναι μοναχική η προσπάθεια ελπίζω στο μέλλον να ενώσουν πολλοί τις δυνάμεις μας» δηλώνει ο νεαρός ξενοδόχος σπεύδοντας να αποκαλύψει ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για την περιοχή, πρέπει, όμως, αυτό το ενδιαφέρον να αξιοποιηθεί.

«Η Θράκη, η Ροδόπη έχει πλούσια παράδοση, μεγάλο φυσικό κι αρχαιολογικό πλούτο, εξαιρετικές παραλίες και μοναδικούς υγρότοπους κι όλα αυτά θα πρέπει να προβληθούν σωστά για να έλξουμε επισκέπτες» δηλώνει ο κος Παπαναστασίου που κάνει, όμως, λόγο για έλλειψη τουριστικής ταυτότητας της περιοχής σε βαθμό τέτοιο που να μην την γνωρίζουν καλά ακόμη και οι πράκτορες.

«Βλέπουμε να περνούν πολλοί από τον κάθετο άξονα, αλλά να μην μένουν» δηλώνει ο κος Παπαναστασίου και σημειώνει πως χρειάζεται προβολή του Νομού σε περιοχές που υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, στην Τουρκία, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία για αρχή, αλλά και άλλες στις οποίες δεν έχουν γίνει βήματα προσέγγισης. «Υπάρχουν ήδη κάποιες προ-κρατήσεις. Περιμένουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας να φανούν σύντομα».
Φώτο:Νίκος Παπαναστασίου Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα