Κομοτηνή:Ενημέρωση

12:48 25/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Επέτειος της 25ης Μαρτίου

Παρόντος του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα οι εορτασμοί σήμερα στην Κομοτηνή για την μεγάλη επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Παρουσία Αρχών και εκπροσώπων Φορέων προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης. Ξεχωριστή η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου από την μπάντα της Ταξιαρχίας στο Ηρώο της Πόλης.

Στην Ξάνθη

ο Φώτης Κουβέλης
Στην Ξάνθη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Αν. Υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, όπου εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Αναφορικά με το θέμα της κράτησης των δυο στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη σημείωσε ότι η θέση της χώρας είναι η ειρήνη και η αποκλιμάκωση των εντάσεων. “Όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό συνιστούν μια κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία που θέλουμε να αποτραπεί. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κράτηση των δύο στρατιωτικών που θα κριθεί από τη δικαιοσύνη που αφορά σε ένα απλό διασυνοριακό επεισόδιο, που στο παρελθόν δεν προκαλούσε λυνόταν με μια απευθείας συνεννόηση των δύο στρατιωτικών επικεφαλής. Αυτό αποτελεί και στοιχείο εθιμικού διεθνούς δικαίου που παραβιάζεται. Το ζήτημα πρέπει να κρατηθεί στις πραγματικές του διαστάσεις από την πλευρά της Τουρκίας και να μην ενταχθεί σε άλλες επιδιώξεις. Όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στην Ε.Ε. έχουμε διεθνοποιήσει το ζήτημα γιατί αφορά στην κράτηση δύο Ελλήνων πολιτών και δεν αποτελεί συμπεριφορά που υπηρετεί την ειρηνική συνύπαρξη”.

Κοινωνία

Προσφορά οργάνων έδωσε ζωή σε 5 συνανθρώπους μας

Εκείνη στα 52της μόλις χρόνια «έφυγε» από τη ζωή. Εκείνοι, οι άνθρωποί της, που την έζησαν και την αγάπησαν, πήραν μια πολύ σπουδαία απόφαση προσφέροντας ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας από το θάνατό της. Η 52χρονη κάτοικος της Ροδόπης την εβδομάδα που πέρασε υπέστη σοβαρό αιμορραγικό επεισόδιο. Ωστόσο, την δύσκολη αυτή στιγμή, η προσφορά των οικείων της μετά από συντονισμό του Γραφείου Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, «έσωσε» πέντε άρρωστους ανθρώπους. Προσφέροντας το ήπαρ, τους δύο νεφρούς και τους κερατοειδείς της άτυχης γυναίκας νίκησαν το θάνατο στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλους μας.


Ξεκίνησε η θερινή ζώνη ώρας, ίσως για τελευταία φορά
Μία ώρα μπροστά γύρισαν τα ξημερώματα σήμερα τα ρολόγια, και στις 3 έδειξαν 4. Όπως κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, ξεκινά η θερινή ζώνη ώρας. Δεν αποκλείεται η σημερινή να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητείται το ενδεχόμενο κατάργησης της θερινής ώρας.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ξάνθης
Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, εκφράζει με ανακοίνωσή της τα θερμά συλλυπητήρια των μελών της, στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και στέλεχος της παράταξης κ. Ζαγναφέρη Κωνσταντίνο, για την απώλεια της μητέρας του. «Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στον κ. Ζαγναφέρη και την οικογένεια του.» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αστυνομικό δελτίο
Πυρκαγιά σε μονοκατοικία χωρίς να κινδυνέψει κανείς
Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στην οδό Ιθάκης, στην Κομοτηνή ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου από αδιευκρίνιστες αιτίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομοτηνής επενέβη με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες και έσβησε την πυρκαγιά λίγο αργότερα χωρίς να κινδυνέψει κανείς.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα