Κομοτηνή:Ένα ζεστό «καταφύγιο»

13:19 12/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περπατούσαν και οι δύο στους παγωμένους δρόμους της Κομοτηνής νιώθοντας έντονα τον παγετό και το τσουχτερό κρύο πάνω τους. Χωρίς χρήματα στην τσέπη και χωρίς κάποιον δικό τους κοντά τους ένιωθαν μόνοι κι αβοήθητοι.

Οι δύο άστεγοι βρήκαν καταφύγιο στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής, στο χώρο όπου έχει διαμορφωθεί ειδικά από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την φιλοξενία των αστέγων κατά τη διάρκεια των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του χώρου, την κα Αναστασία Παπανικολάου, πρόκειται για έναν άστεγο ηλικιωμένο

και για έναν νεαρό διερχόμενο ο οποίος αναζήτησε αρχικά καταφύγιο στην Αστυνομία και αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο 1ο ΚΑΠΗ, όπου και έμεινε για ένα βράδυ.

«Δεν είχαν λόγια να εκφράσουν το πώς ένιωσαν, όταν βρέθηκαν σε ένα ζεστό χώρο, όπου θα μπορούσαν να φάνε και να κοιμηθούν με ασφάλεια. Η συγκίνηση τους ήταν μεγάλη κι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους » δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Παπανικολάου.

Σε ερώτηση δε αν για τον ηλικιωμένο, άστεγο Κομοτηναίο, που παραμένει ακόμη στο «καταφύγιο» θα αναζητηθεί μια μόνιμη λύση, μια στέγη για εκείνον; η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ απαντά πως γίνεται προσπάθεια αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθεί χώρος. «Η προσπάθεια γίνεται, τώρα αν θα έχουμε αποτέλεσμα, θα δούμε.» Ο χώρος θα είναι ανοικτός και στη διάθεση των αστέγων μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και θα εξεταστούν από τους υπεύθυνους εκ νέου τα καιρικά δεδομένα.
Φώτο:1ο ΚΑΠΗ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα