Κομοτηνή: Άγγιγμα ψυχής από τις κυρίες του 2ου ΚΑΠΗ

19:05 4/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δίνουν το δικό τους ραντεβού στο πασχαλινό Bazaar της Πέμπτης 6 Απριλίου. Εκεί τα μέλη του 2ου ΚΑΠΗ, που ασχολούνται με τα καλλιτεχνικά θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Η ομάδα των καλλιτεχνικών έβαλε και φέτος τα δυνατά της έχοντας δημιουργήσει εξαιρετικά κομμάτια τέχνης. Ειδικά φέτος η κα Σούλα Κυριαζίδου θα παρουσιάσει το έθιμο του Λαζάρου προσφέροντας τόσο εκείνη, όσο κι άλλα μέλη του ΚΑΠΗ τα «λαζαράκια», τα ειδικά ψωμάκια

που παρασκεύασαν, αφιερωμένα στη γιορτή του Λαζάρου.

Η κα Κυριαζίδου με την μαέστρο κα Κεφαλίδου και την προϊσταμένη του 2ου ΚΑΠΗ κα Ευσταθίου

«Είναι για μας μια ξεχωριστή στιγμή που την περιμένουμε με ανυπομονησία. Δύο φορές το χρόνο, Χριστούγεννα και Πάσχα, παρουσιάζουμε τις δημιουργίες μας» δηλώνει η κα Κατερίνα Θωϊδου, μέλος του εργαστηρίου καλλιτεχνικών. Ξεχωρίζει σίγουρα η παρουσία της κας Σούλας Κυριαζίδου, που θα αναλάβει να παρουσιάσει στο κοινό το έθιμο του Λαζάρου, έτσι όπως εκείνη το έζησε στα παιδικά της χρόνια. «Περνάμε πολύ ωραία» δηλώνει με ξεχωριστό κέφι η ίδια κι αναφέρεται στις πολλές δραστηριότητες που παρακολουθεί, ζωγραφική, γυμναστική, πρόβες με τη χορωδία, αρκετές εξορμήσεις κ.α. Θυμάται ακόμη με συγκίνηση και νοσταλγία που μικρό κορίτσι περίμενε πώς και πώς να ακούσει και να πει τα κάλαντα του Λαζάρου κρατώντας στα χέρια το ομοίωμά του, να βοηθήσει κι εκείνη στην παρασκευή και στο ψήσιμο, αλλά και να γευτεί πρώτη τα «λαζαράκια».

Το 2ο ΚΑΠΗ στον Α’ Παιδικό Σταθμό

Σήμερα με πασχαλινές λαμπάδες στα χέρια και με πολύ αγάπη στη ψυχή η χορωδία του 2ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής επισκέφτηκαν το Γηροκομείο χαρίζοντας ξεχωριστές στιγμές στους ηλικιωμένους τροφίμους. «Αυτές οι προσπάθειες μας δίνουν νότες χαράς, αγάπης κι αλληλεγγύης» δηλώνει η Ευσταθίου Κωνσταντίνα, προϊσταμένη του 2ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής σημειώνοντας πως στα μέλη του ΚΑΠΗ αρέσουν πολύ οι επαφές αυτού του είδους. Ήδη παρουσίασαν στο Α’ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Κομοτηνής, το έθιμο του Λαζάρου, ζωγράφισαν μικροί και μεγάλοι αυγά, έφτιαξαν καλαθάκια και είπαν τα κάλαντα. Ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή στιγμή.

Μαρία Κεφαλίδου, μαέστρος: «Σκοπός μας είναι να δώσουμε χαρά στους ανθρώπους»

«Χαίρομαι πάρα πολύ που συνεργάζομαι μ’ αυτούς τους θαυμάσιους ανθρώπους» δηλώνει η Μαρία Κεφαλίδου, μαέστρος της χορωδίας του Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής κι αποκαλύπτει ότι τα πρώτα βήματα έγιναν το Νοέμβριο με πολύ δισταγμό. «Βρέθηκα ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν πάρα πολύ όρεξη και μεράκι» δηλώνει σημειώνοντας ότι πρώτη εμφάνιση στο κοινό έγινε σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση κι ακολούθησε η σημερινή παρουσία στο γηροκομείο Κομοτηνής. «Σκοπός ήταν να δώσουμε χαρά στους ανθρώπους της Γ’ Ηλικίας, αλλά πήραμε κι εμείς χαρά» δηλώνει η μαέστρος ευχόμενη να «ανθίσει» κι άλλο η χορωδία. «Θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί γιατί είμαστε πάρα πολύ ενωμένοι με όλες αυτές τις θαυμάσιες κυρίες. Έχουμε στη χορωδία μας και τρεις άντρες. Όλα τα μέλη τραγουδούν με τη ψυχή τους. Δεν ψάχνουμε να βρούμε τους τέλειους τραγουδιστές, αλλά τους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν χαρά στους γύρω τους» δηλώνει βέβαιη κι εκείνη πως του έχει ήδη βρει.
Φώτο:Στιγμιότυπα από τη Χορωδία Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα