Κομοτηνή:2.020 σπουδαστές στην ΑΣΠΑΙΤΕ

09:32 17/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αναβαθμισμένο τρόπο θα λειτουργεί φέτος το Παράρτημα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) στις Σάπες της Ροδόπης. Με περισσότερους σπουδαστές, 200 συνολικά , πέντε τμήματα και λειτουργία του Παραρτήματος πέντε φορές την εβδομάδα. «Το ενδιαφέρον των υποψηφίων να φοιτήσουν στη Σχολή ήταν πέρα από κάθε προηγούμενο» δηλώνει η Επιστημονική Υπεύθυνη της ΕΠΠΑΙΚ και αναπληρώτρια καθηγήτρια της ΑΣΠΑΙΤΕ κα Αικατερίνη Κασιμάτη και σημειώνει ότι συνολικά 345 υποψήφιοι είχαν συμπληρώσει αίτηση

για να φοιτήσουν στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών.

Όσον αφορά δε στο πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 δεν θα λειτουργήσει φέτος στις Σάπες, αλλά στις πόλεις (Αθήνα, Άργος, Βόλος, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα).

Σύμφωνα με την κα Κασιμάτη σε όλη την Ελλάδα κατατέθηκαν 5.300 αιτήσεις και κληρώθηκαν 2.020 σπουδαστές . Τα τελικά αποτελέσματα της κλήρωσης για τα προγράμματα Ε.Π.ΠΑΙ.Κ., Π.Ε.ΣΥ.Π. θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ την Δευτέρα 19/9/16, μέχρι τότε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα βλέπουν από το ΕΑΠ.

Η κα Κασιμάτη μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής εξέφρασε την ικανοποίησή της από τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το Παράρτημα στις Σάπες την περσινή χρονιά, υπό τις οδηγίες του διευθυντή κ. Αθανάσιου Καραφύλλη. Έκανε λόγο για άριστη συνεργασία του Παραρτήματος στις Σάπες με τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία, αλλά και με την εκπαιδευτική κοινότητα. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το επόμενο έτος όσοι δεν κληρώθηκαν χθες και υποβάλλουν εκ νέου αίτηση να τύχουν ειδικής αντιμετώπισης.
Φώτο:Αθανάσιος Καραφύλλης Κατερίνα Κασιμάτη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα