Κομοτηνή: Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατευθύνουν και κατευθύνονται

08:26 23/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από το Διαδίκτυο επιλέγουν να ενημερώνονται(;) περισσότερο οι κάτοικοι της περιοχής σε μεγαλύτερο ποσοστό και εν συνεχεία από την Τηλεόραση, τον Τύπο και τέλος το Ραδιόφωνο σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές, έρευνα σχετική με τις Προτιμήσεις ως προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η έρευνα παρουσιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το Europe Direct Κομοτηνής με θέμα «Ο Ρόλος των ΜΜΕ σήμερα: Ενημερώνουν,κατευθύνουν

ή κατευθύνονται;» σε συνεργασία με τους JEF Κομοτηνής. Όσον αφορά στο ερώτημα αν η ενημέρωση που παρέχεται από τα ΜΜΕ επιτυγχάνεται με έγκυρο και αντικειμενικό τρόπο το 84% απάντησε Όχι και μόλις το 10% Ναι!

Αναλυτικότερα, το 80% των ερωτηθέντων απάντησε πως ενημερώνεται πολύ από το Διαδίκτυο, το 12% λίγο και το 8% καθόλου. Στο ερώτημα αν η ενημέρωση που παρέχεται από τα ΜΜΕ επιτυγχάνεται με έγκυρο και αντικειμενικό τρόπο το 84% απάντησε Όχι, το 10% Ναι και ένα 6% δεν ξέρω, δεν απαντώ. Το 42% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν συμφωνούν με τον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών, το 32% ότι συμφωνεί πολύ και το 20% λίγο. Σύμφωνα με την έρευνα το 78% απάντησε πως θεωρεί πολύ ότι τα ΜΜΕ έχουν αντίκτυπο στον κοινωνικό τομέα (οικογένεια, σχολείο, περιβάλλον) της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Το 18% λίγο και το 4% καθόλου.

Όσον αφορά στην επιρροή των Μέσων στη διαμόρφωση των εκλογικών αποτελεσμάτων το 60% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιδρούν πολύ, το 28% λίγο και μόλις το 8% καθόλου. Το 70% πιστεύει ότι τα ΜΜΕ υποκινούνται πολύ από τα πολιτικά συμφέροντα, το 18% λίγο και το 10% καθόλου. Τέλος το 60% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα ΜΜΕ αποτελούν όντως την 4η Εξουσία. Το 24% όχι και το 16% αρνήθηκε να απαντήσει.

Όσον αφορά στην ταυτότητα της έρευνας. Στο ερωτηματολόγιο των JEF της Κομοτηνής απάντησαν εκατό άτομα. Το 58% εξ αυτών ήταν γυναίκες και το 42% άνδρες. Οι μισοί εξ αυτών (50%) στην ηλικία μεταξύ των 18 και 25 ετών. Επρόκειτο για φοιτητές, εργαζόμενους, μαθητές,ανέργους και συνταξιούχους.
Φώτο:Στιγμιότυπο από την εκδήλωση παρουσίαση της έρευνας Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα