Κομοτηνή: Συνταγές από 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

21:59 9/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαγείρεψαν συνταγές της Ευρώπης. Φαγητά 14 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν την ευκαιρία να τα γευτούν οι τυχεροί που πέρασαν από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής σήμερα το μεσημέρι.
Με αφορμή την 9η Μαΐου ως Ημέρα της Ευρώπης, το Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Σωματείο Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας και το Δημόσιο ΙΕΚ

Κομοτηνής, με την υποστήριξη της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ., διοργάνωσαν φεστιβάλ γεύσεων με τίτλο «Αρώματα και Γεύσεις της Ευρώπης».

Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης», οι οποίοι με τον σκούφο και την ποδιά του μάγειρα παρουσίασαν ένα μικρό δείγμα του πλούσιου ταλέντου τους.

Σε μια εποχή που ασκείται σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση η κουζίνα της Ευρώπης ήρθε στο προσκήνιο, δείχνοντας στους κατοίκους μια αγαπημένη καθημερινή συνήθεια όλων των πολιτών ανά την ήπειρο ανέφερε η υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής, κα Λουϊζα Σαλτσίδου τονίζοντας ότι οι μυρωδιές και οι γεύσεις αποτελούν κοινό παρονομαστή στην καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Κομοτηνής και μέλη του Σωματείου Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας μαγείρεψαν ευρωπαϊκές συνταγές και τις παρουσίασαν με τον πιο ευρηματικό τρόπο εντυπωσιάζοντας τους διερχόμενους πολίτες, που έσπευσαν να δοκιμάσουν. Ανάμεσα τους και μέλη από τα Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, αλλά και μαθητές από Δημοτικά Σχολεία της πόλης, που είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε παιχνίδια γνώσης μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσω των επιδαπέδιων παιχνιδιών και των ερωτήσεων των εθελοντών. Οι μικρότεροι φίλοι ζωγράφισαν με μπογιές και χρώματα τη δική τους Ευρώπη.

Στον ίδιο χώρο ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε η έκθεση ζωγραφικής μαθητών από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “ΕΥΡΩΠΑΙΧΝΙΔΟΥΠΟΛΗ”, όπως επίσης και το φωτογραφικό πανόραμα που απεικόνιζε την ιστορική εξέλιξη της Ένωσης από την Συνθήκη της Ρώμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα