Κομοτηνή: Στο «κόκκινο» τα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών

09:01 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την πλάτη στον τοίχο εργάζονται γιατροί και νοσηλευτές στα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών στη Ροδόπη αντιμέτωποι καθημερινά με προβλήματα που δημιουργεί η υποστελέχωση και ο αυξημένος όγκος δουλειάς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα Κέντρου Υγείας με πολλά προβλήματα και σημαντικές ελλείψεις είναι το Κέντρο Υγείας Ιάσμου, το οποίο καλείται να εξυπηρετεί 25.000 περίπου κατοίκους της περιοχής του Ιάσμου, αριθμός που διπλασιάζεται την περίοδο του καλοκαιριού.

Στη δύναμή του επίσης ανήκουν και 8 Περιφερειακά Ιατρεία, όμως, « οι ελλείψεις σε προσωπικό,

εξοπλισμό καθώς και η ελλιπής συντήρηση των κτιρίων, καθιστούν τη λειτουργία τους προβληματική, με ανάλογες συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και στις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων σε αυτό.» αναφέρεται σε υπόμνημα που κατέθεσαν στη δημοτική αρχή και στον δήμαρχο Καδή Ισμέτ ζητώντας την παρέμβασή του. Το υπόμνημα κατέθεσαν ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιάσμου κ. Κεσίδης Βαλέριος, η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων των Κ.Υ Ιάσμου και Σαπών κ. Παστελματζή Νατάσσα και ο αντιπρόσωπος της επιτροπής ιατρών των Κ.Υ Ιάσμου και Σαπών κ. Δημήτριος Μιχάλης.

Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Πιο συγκεκριμένα, αυτό που διεκδικούν οι εργαζόμενοι είναι: προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Την απόσυρση της απόφασης της 4ης ΥΠΕ που αφορά απόσπαση ενός ιατρού κάθε μήνα για εφημερίες στην Σαμοθράκη. Την ανανέωση της σύμβασης επικουρικής γενικής ιατρού. Επίσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φύλαξης, επίλυση ελλείψεων ασθενοφόρων, σταθερή προμήθεια υλικών, φαρμάκων και αναλώσιμων αντιδραστήριων (DCA, K, NA, Fe) και την άμεση χρηματοδότηση για την συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στη Βουλή περιμένοντας λύση
«Η Ροδόπη, αποτελεί ένα νομό με πολύ ιδιαίτερες συνθήκες καθώς αποτελεί την πιο ευαίσθητη και παραμεθόρια περιοχή της Θράκης.» αναφέρουν γιατροί και νοσηλευτές και ζητούν από τον δήμαρχο, επίσης γιατρό στο επάγγελμα, να κινητοποιηθεί άμεσα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία και πάλι του Κέντρου Υγείας Ιάσμου. Για το θέμα έχει ήδη κατατεθεί αναφορά στην Βουλή από τον βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» κ. Αχμέτ Ιλχάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα