Κομοτηνή: Στην κουζίνα της κας Κρυσταλλίας

11:21 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όταν αφήνει το δίσκο και τους καφέδες στο κυλικείο του 1ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής βρίσκεται στην κουζίνα παρασκευάζοντας συνταγές μαγειρικής. Η κυρία Κρυσταλλία από την Κομοτηνή έχει τη δική της τηλεοπτική εκπομπή, «Μαγειρέματα – Ζυμώματα της κυρίας Κρυσταλλίας» στο Star Βορείου Ελλλάδας. Παράλληλα «ανεβάζει» στο Youtube συνταγές μαγειρικής,

οδηγίες και κουβέντες που έχει με τους προσκεκλημένους της στο δικό της studio, στην κουζίνα του σπιτιού της.

«Πηγαίνουμε πολύ καλά.» δηλώνει μην κρύβοντας τον ενθουσιαμό της για τη σχέση που δημιουργεί ήδη με το κοινό της. «Επικοινωνούν μαζί μου νοικοκυρές από όλη την Βόρειο Ελλάδα» λέει σπεύδοντας να προσθέσει ότι είναι σημαντικό να λύνει τις απορίες του κοινού, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να την νιώσουν ως δικό τους άνθρωπο.

Τα πιάτα της στα χέρια των απόρων

Επιλέγει παραδοσιακές συνταγές και τις ετοιμάζει ζωντανά κάθε απόγευμα Κυριακής (16:00) στη μικρή της κουζίνα. Ένα ψωμάκι και μια πίτα που έστειλε στο κανάλι με τη δημοσιογράφο κόρη της ήταν το «εισιτήριο» που την έβγαλε στον «αέρα». «Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μου δίνεται η ευκαιρία να διαφημίσω και την πόλη μου, να πω τα καλύτερα για τον τόπο μας, την αγορά μας, τους ανθρώπους της περιοχής» δηλώνει η κα Κρυσταλλία που πετυχαίνει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, παραδοσιακές συνταγές και προβολή της Κομοτηνής. «Δεν είμαι σεφ, έχω όμως μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα και νομίζω ότι θα μπορούσα άνετα να συναγωνιστώ μαζί με τους επαγγελματίες σεφ» δηλώνει κι αποκαλύπτει ότι τώρα το Πάσχα ο τζιγεροσαρμάς και ο θρακιώτικος νταβάς ξεχωρίζουν στο πασχαλινό τραπέζι. Οι τυχεροί των γυρισμάτων είναι εκτός από το συνεργείο που δοκιμάζει πρώτο και όσοι έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό, καθώς η κα Κρυσταλλία ό,τι προετοιμάζει το προσφέρει με αγάπη όπως λέει σ’ αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη, στους άπορους.

Όσον αφορά στη συμβουλή που πάντα δίνει, η κα Κρυσταλλία δεν το σκέφτεται στιγμή «μην ξεχάσετε το φαγητό στο μάτι της κουζίνας» λέει σπεύδοντας να σημειώσει «δεν έχω κάψει ποτέ το φαγητό μου. Το έχω μεράκι, στέκομαι πάνω από την κατσαρόλα και το προσέχω. Γι αυτό λέω πάντα «σβήστε πρώτα το μάτι της κουζίνας και μετά πάτε όπου θέλετε.»»
Φώτο: Η κυρία Κρυσταλλία Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα