Κομοτηνή: Πυρκαγιά ξέσπασε στη Νέα Σάντα Ροδόπης

21:48 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη πυροσβεστική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη με σκοπό να τεθεί υπό έλεγχο η πρώτη μεγάλη φωτιά του Καλοκαιριού που απασχολεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ροδόπης. Στην περιοχή Νέα Σάντα Σαπών επιχειρούν από αργά το απόγευμα 45 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής.

Η φωτιά, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ξεκίνησε στο σημείο μεταξύ της Νέας Σάντας και του Δερείου, περιοχή γνωστή για τις ανεμογεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί. Τα αίτια που την προκάλεσαν δεν έχουν γίνει γνωστά. Οι δυνατοί Βοριάδες

και το δυσπρόσιτο της περιοχής δυσκολεύουν τις κινήσεις των πυροσβεστών. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ρίψεις νερού από αέρος με την κινητοποίηση τεσσάρων πυροσβεστικών αεροπλάνων με τις προσπάθειες να συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Ειδικότερα, στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 45 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου Τμήματος, 4 αεροπλάνα, εκ των οποίων τα 2 Α/Φ Canadair και τα άλλα 2 Α/Φ PZL. Παρήγορο είναι το γεγονός ότι δεν απειλούνται οικισμοί ή κτηνοτροφικές μονάδες. Καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστούν οι προσπάθειες των επίγειων τμημάτων και με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρξει και συνδρομή από αέρος αν συνεχίσει να κρίνεται απαραίτητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα