Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση

06:42 28/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνδικαλισμός
Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στην Diaxon

Τον Πρόεδρο και την πλειοψήφία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής καταγγέλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην Diaxon. «Οι κύριοι αυτοί «συνάδελφοι» και «συνδικαλιστές» απέλυσαν και ταυτόχρονα μήνυσαν, ώστε να μην δώσουν αποζημίωση, την υπάλληλο και παράλληλα ενεργή συνδικαλίστρια και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, συν. Ρύια Πατσατζή.» αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται «Τις πρακτικές αυτές χρησιμοποιούν οι πιο σκληροί εργοδότες και δυστυχώς, ηπλειοψηφία

του ΕΚΚ με αυτή την απόφαση γράφει μια από τις πιο μαύρεςσελίδες στο Εργατικό Κίνημα της περιοχής και δίνει επιχειρήματα σε αυτούςπου θέλουν να το απαξιώσουν και να το συκοφαντήσουν.Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην συναδέλφισσα και θεωρούμε ότι ηαπόλυση αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη και καταχρηστική, μια και δεν εφαρμόστηκε ο ν. 1264/82 που προστατεύει τους συνδικαλιστές από τέτοιεςαυθαιρεσίες και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.» Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Τέλος, μια και έχουμε την «τύχη» να ανήκουμε σε αυτό το Εργατικό Κέντρο, θεωρούμε απαράδεκτο και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μαςσαν Σωματείο, διότι θεωρούμε ότι η πλειοψηφία του ΕΚΚ παριστάνει τον εργοδότη με ξένα χρήματα (των εργαζομένων) και τα ξοδεύει σε«ξεκαθαρίσματα λογαριασμών».»

Πολιτική
Βουλή
Νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα
«Το Νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία. Θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κος Ευάγγελος Αποστόλου, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ερώτηση για το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι
Ερώτηση κατατέθηκε χθες στη Βουλή και υπογράφεται από το σύνολο των μελών της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και της κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε αυτό, οι οποίοι βρίσκονται, της τονίζεται, «σε εργασιακή ομηρία εδώ και 15 χρόνια». Της, σημειώνεται ότι: «Στην πλειοψηφία των δομών του ΒΣΣ παρατηρείται σημαντική έλλειψη προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος βασίζεται κυριολεκτικά στο φιλότιμο και τη θέληση των εργαζομένων. Παρά της δεσμεύσεις της κυβέρνησής για άμεση και οριστική επίλυση του εργασιακού προβλήματος στο ΒΣΣ, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.» Την ερώτηση υπογράφει και ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ.

Πρωτογενής Τομέας
Έκκληση Αποστόλου για ενιαία εκπροσώπηση του συνεταιριστικού χώρου

Την αναγκαιότητα της κοινής εκπροσώπησης του συνεταιριστικού χώρου ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας σήμερα από το βήμα του 1ου Αγροτικού Συνεδρίου του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε στην Αθήνα, με θέμα: «Ο αγροτικός τομέας της Ελλάδας μετά το 2020 και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε». Ο Υπουργός πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι το ΥΠΑΑΤ θα είναι δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια για ένα νέο συνεταιριστικό κίνημα, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα δημιουργίας υγιών και αποτελεσματικών συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών.

Για το πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών
«Μετά από δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και μία κατ ίδιαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής του ΥΠΑΑΤ, έχουμε σήμερα την επίσημη παραδοχή του κ. Ε Αποστόλου ότι το 61% των επιλαχόντων για το υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Εγκατάστασης Νέων Γεωργών στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2020 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα κοπεί λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων, ενώ αντιθέτως στην Δυτική Μακεδονία με πολιτική απόφαση του κ. Πρωθυπουργού, θα καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων.» τονίζεται σε ανακοίνωση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αχμέτ Ιλχάν. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται « Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 140 επιλαχόντες θα μείνουν εκτός προγράμματος στην ΑΜ-Θ με υστέρηση δαπάνης της τάξης των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.» Ο Κος Ιλχάν είχε πρόσφατα συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ με τον γ.γ. Αγροτικής Πολιτκής κ. Κασσίμη για το θέμα,

Εμβόλιο κατά της Λύσσας
Εκδόθηκε απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία ορίζετε η Περιφέρεια ΑΜΘ για την Άνοιξη του 2018, ως περιοχή εμβολιασμού της άγριας πανίδας έναντι του ιού της Λύσσας. Ο εμβολιασμός, όπως και το Φθινόπωρο, θα υλοποιηθεί με εναέρια ρίψη δολωμάτων και η εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των ρίψεων(αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) για την Περιφέρεια Αν. Μακ. και Θράκης είναι η 1η Απριλίου 2018 και θα διαρκέσει για 6-8 ημέρες πτήσεων. Ο εμβολιασμός γίνεται με δολώματα που περιέχουν εμβόλιο έναντι του ιού της Λύσσας. Όταν τα ζώα της άγριας πανίδας καταναλώσουν έστω και ένα δόλωμα αποκτούν ανοσία έναντι της νόσου. H διασπορά των δολωμάτων θα διενεργηθεί στους χώρους διαβίωσης των ζώων στόχων και δεν θα διενεργηθεί εμβολιασμός σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες.

Πάσχα και αγορές κρέατος
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενόψει του Πάσχα, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα ζώα που προορίζονται για την παραγωγή κρέατος σφάζονται σε εγκεκριμένα σφαγεία, υπόκεινται υποχρεωτικά σε κτηνιατρικούς ελέγχους και επισημαίνονται κατάλληλα. Απαγορεύεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία η σφαγή ζώων εντός των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων με σκοπό την εμπορία ή και η διάθεση σφάγιων από πλανοδίους πωλητές. Τα αμνοερίφια ελληνικών εκτροφών που εσφάγησαν στην Ελλάδα φέρουν σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα) και στα δύο ημιμόριά τους, χρώματος μπλε. Αμνοερίφια κοινοτικών εκτροφών ανεξάρτητα από τον τόπο σφαγής τους φέρουν ωοειδή σφραγίδα χρώματος μπλε ή ερυθρού ή άλλου χρώματος επιλογής της χώρας προέλευσης Αμνοερίφια τρίτων χωρών ανεξάρτητα από τον τόπο σφαγής τους φέρουν ωοειδή σφραγίδα σε χρώμα καστανό. Στο κρεοπωλείο το κρέας συνοδεύεται από επισημάνσεις (ετικέτες) για τον τόπο γέννησης, τη χώρα ή τις χώρες εκτροφής, τον τόπο σφαγής, την ηλικία του ζώου, τον αριθμό ενωτίου (βοοειδή) ή τον αριθμό παρτίδας (πρόβατα, χοίροι, πτηνά).

Υγεία
Ενημέρωση του Γ. Πεταλωτή για το νέο Νοσοκομείο
Ο πρώην Βουλευτής Ροδόπης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επισκέφθηκε τον Διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Φιλιππίδη, προκειμένου να ενημερωθεί κυρίως για την πορεία ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Του εξέφρασε, πρώτα απ όλα, την αμέριστη συμπαράστασή του στο μεγάλο αυτό εγχείρημα, τις δυσκολίες του οποίου γνωρίζει εκτενώς. Δήλωσε για μιά ακόμη φορά τις ευχαριστίες προς το Ίδρυμα για την προσφορά αυτή στους πολίτες της Ροδόπης, οι οποίοι δικαιούνται αξιοπρεπή νοσοκομειακή κάλυψη. Συνεχάρη μάλιστα τον Διοικητή για την πρωτοβουλία του να προκαλέσει αρχικά την ενίσχυση για την βελτίωση του υφιστάμενου Νοσοκομείου, με τελικό αποτέλεσμα την μετατροπή σε απόφαση δωρεάς για ανέγερση νέου Νοσοκομείου. Τον ευχαρίστησε για τη δημόσια εκ μέρους του αναγνώριση των ενεργειών που έγιναν σε προγενέστερα διαστήματα ώστε, όπως αναγνώρισε και το Ίδρυμα Νιάρχος, να υπάρχουν σήμερα ώριμες συνθήκες για την άμεση κατασκευή. Κατόπιν ο Γιώργος Πεταλωτής συναντήθηκε με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής από το οποίο ενημερώθηκε για τα εργασιακά τους ζητήματα και συζήτησαν θέματα σχετικά με τις ανάγκες του υφιστάμενου και του νέου Νοσοκομείου.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κομοτηνής από την Φελίνα Καζάκου
Τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής επισκέφτηκε χθες η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κα Καζάκου προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις θετικές εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κου Διοικητή, διήρκησε μια ώρα. Η Καζάκου ενημερώθηκε από τον κο Φιλιππίδη σχετικά με την διαδικασία, την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα του έργου. Σύμφωνα με το οποίο η δέσμευση που υπάρχει από το Ι.Σ.Ν. είναι η ολοκλήρωση και παράδοση αυτού τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια. Η κα Καζάκου αφού συνεχάρη και ευχαρίστησε τον κο Φιλιππίδη για την τεράστια και επίμονη προσπάθεια του, δεσμεύτηκε πως θα απαιτήσει και θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για την επίσπευση των εργασιών που απαιτούνται να γίνουν από την πλευρά του Δήμου Κομοτηνής, αναφερόμενη στην διάνοιξη και δημιουργία του οδικού άξονα καθώς επίσης και τη δημιουργία του βιολογικού σταθμού.

Αυτοδιοίκηση
Περιφέρεια
Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σήμερα στις 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι επερωτήσεις για την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού. Η synergeia 2018 και η λειτουργία της Επιτροπής Ισότητας.

Δήμος
Συνεδριάζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου σήμερα στις 7.00 το απόγευμα. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της πρόσληψης Ναυαγοσωστών και προσωπικού πυρασφάλειας με τρίμηνη σύμβαση για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών στη Δ/νση Περιβάλλοντος Κοθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής.

Στο πλευρό των εργαζομένων «Βοήθεια στο σπίτι»
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» οι οποίοι προχωρούν σε Πανελλαδική Απεργία στις 29 Μάρτη. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, με πολύτιμη τεχνογνωσία και πείρα, παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας στο σπίτι σε χιλιάδες ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, παραμένοντας για μήνες απλήρωτοι με αβέβαιο το εργασιακό τους μέλλον.
Η Συνομοσπονδία, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και ζητά από την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στα προβλήματά τους που εκτός από τους ίδιους και τις οικογένειές τους θα διασφαλίσει και τον ίδιο τον θεσμό, από τον οποίο ωφελούνται πάνω από 100.000 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πολιτισμός
Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής
Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, εν όψει της εορτής του Πάσχα, διοργανώνουν ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ την Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κύτταρο, πρώην ΡΕΞ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Ροδόοπης. Το πρόγραμμα αποτελείται από ύμνους της ανατολικής εκκλησίας που ερμηνεύονται από μικτή βυζαντινή χορωδία, όσο και από συνθέσεις της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής που αποδίδονται από παιδική χορωδία, μικτή χορωδία και ορχήστρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Peace Talk από την Κομοτηνή στην Αθήνα
Το Σεπτέμβριο του 2017, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην Κομοτηνή το Peace Talk με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής. Μετά το ταξίδι του στην Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη, το έργο παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Αθήνα και οι γυναίκες της Κομοτηνής, χριστιανές και μουσουλμάνες, μίλησαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, για τη ζωή, τους φόβους, τη συμφιλίωση και τις αλήθειες τους, σε μια πολιτισμική και κοινωνική παρέμβαση που εξυμνεί την ισότητα, την αλήθεια και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Φεστιβάλ Ξάνθης
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο 12ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στην Ξάνθη αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 20.30 στη ΓΕΝΙΣΕΑ στο «Μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών Βαλκανικών χωρών» θα δοθεί Συναυλία «κλαρινέτο και πιάνο». Με τους Ηλία Παπαδόπουλο και Δήμητρα Κοκκινοπούλου.

Πασχαλινό μπαζάρ
Την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαρτίου δημιουργοί, καλλιτέχνες και χειροτέχνες με ζωηρή φαντασία και πασχαλινή διάθεση, προσκαλούν όλους στο Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis, για να απολαύστε μία βόλτα σε ένα πρωτότυπο Πασχαλινό Βazaar. Στον φιλόξενο χώρο του Εμπορικού Κέντρου Kosmopolis, 25 δημιουργοί, με πολλές ανησυχίες και έντονη καλλιτεχνική φύση, διοργανώνουν Πασχαλινό bazaar με τις χειροποίητες δημιουργίες τους. Κοσμήματα, λαμπάδες, φαναράκια, χειροποίητα διακοσμητικά φτιαγμένα.. όλα με αγάπη και έμπνευση για κοινωνικό σκοπό! Ώρες λειτουργίας Εμπορικού Κέντρου, Παρασκευή 9.00 – 21.00, Σάββατο 9.00 – 20.00 και Κυριακή 11.00 – 20.00. Ώρες λειτουργίας bazaar9.00 – 20.00. Την Κυριακή, στις 31 Μαρτίου από τις 12.30 – 14.00, δημιουργικό εργαστήρι για τους μικρούς μας φίλους. Είσοδος δωρεάν.

Αθλητικά
Το πρωτάθλημα αρχίζει

C

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αποφάσισε την άρση της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League 2017-18 και του Κυπέλλου Ελλάδας 2017-18.

Καιρός
Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το απόγευμα με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά προβλέπει η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, βοηθεια στο σπιτι, ιλχάν αχμέτ, υφυπουργός πολιτισμού, super league, εκκ, κος, βουλη, βσσ, αθηνα, ελλαδα, νέα, υπαατ, παα, σημαίνει, αμθ, πασχα, μπλε, προσφορες, ΓΣΕΕ, βοηθεια, σπιτι, απεργια, λύση, κύτταρο, ρεξ, peace, αλεξανδρουπολη, ξανθη, θεσσαλονικη, kosmopolis, bazaar, super, league, ΕΜΥ, ert, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια μετρο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, δωρο πασχα, θεματα πανελληνιων, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, καιρος, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, σταυροι, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, απεργια γσεε, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, βσσ, χειροποιητα, ημερομήνια, kosmopolis, αδεσποτα, super league, χωρες, το θεμα, βημα, βοηθεια στο σπιτι, δωρεαν, εθνικη, ζωα, θεμα, θρακη, πλαισιο, προγραμμα, το βημα, ωρα, αγαπη, αγροτικη, αμθ, ανοιξη, αποζημιωση, ατομα με ειδικες αναγκες, αχμετ, βοηθεια, βορεια, βρισκεται, δημητρα, γινεται, διευθυνση, δυστυχως, δηλωση, δοθει, δολωματα, δωσει, δικτυα, δυτικη μακεδονια, δυτικη, δολωμα, εγχειρημα, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ελλειψη, εμπνευση, ενεργεια, εμβολιο, εξελιξη, επιτυχια, ζωη, ζητα, ζωων, ιδια, ιδιο, ηλικια, υπηρεσιες, υφυπουργος, ιδρυμα, ιλχάν αχμέτ, κυβερνηση, κύτταρο, κοσμηματα, κος, λαμπαδες, λειτουργια, λύση, μακεδονια, μηνες, μπλε, νιαρχος, παα, πεμπτη, πεταλωτης, προβληματα, ρεξ, ριψη, σαββατο, σπιτι, σφαγεια, σφραγιδα, σχεδιο, σωματειο, υπαατ, υφυπουργός πολιτισμού, φαναρακια, φαντασια, φεστιβαλ, φυση, φθινοπωρο, φορα, χρωμα, ωρες, αγορες, super, bazaar, μποφορ, εκκ, ερωτησεις, ηπειρωτικα, χωρα, κρεας, κυριακη, league, νοσοκομειο, ομαδες, ορχηστρα, peace, σημαίνει, ταξιδι, θεματα, θερμοκρασια
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα