Κομοτηνή: Περασμένα μεγαλεία για τα ιδιαίτερα μαθήματα

12:26 20/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός. Ο Μάριος Θεοδώρου, 24 ετών γνωρίζει ήδη πόσο η ανεργία έχει πλήξει το χώρο του, την εκπαιδευτική κοινότητα. Όταν ήταν φοιτητής στην Παιδαγωγική Σχολή της Αλεξανδρούπολης είχε την ελπίδα ότι θα διοριστεί σύντομα, κάτι το οποίο δεν συνέβη και δεν φαίνεται ορατό να συμβεί στο εγγύς μέλλον.

«Ψάχνω για δουλειά στην εκπαίδευση με την ελπίδα ότι θα διοριστώ. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, πάρα πολύ.Μ’ αρέσει να ασχολούμαι με τα παιδιά» δηλώνει και σημειώνει προσθέτοντας ότι οι αλλαγές που προωθήθηκαν στην εκπαίδευση δεν αφήνουν περιθώριο για πολλές ελπίδες. «Αντί

για προσλήψεις έχουμε απολύσεις» τονίζει σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την καθημερινότητα των αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ακόμη και η παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων γίνεται μετ΄ εμποδίων λόγω Κρίσης. Οι δε τιμές έχουν πέσει πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο ίδιος εισπράττει πέντε ευρώ την ώρα και δηλώνει ότι συνομιλώντας με άλλους συναδέλφους του δεν έχει συναντήσει κανέναν να πληρώνεται περισσότερα από 12 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα