Κομοτηνή: Ο ύμνος του πατέρα παρουσιάζεται σήμερα στο χορό του Συλλόγου Πατεράδων

16:33 17/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα ο Σύλλογος Πατεράδων Δήμου Μαρωνείας και Σαπών για δέκατη συνεχόμενη χρονιά τιμά με χορό, τραγούδι και εδέσματα την γιορτή του πατέρα. Η γιορτή αυτή γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Βαγγέλης Μουζαλιώτης, είναι μια γιορτή που έχει ως στόχο να δείξει ότι ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός μ’ αυτόν της μητέρας. «Συχνά οι μπαμπάδες περνούν σε δεύτερη

μοίρα.» δηλώνει ο ίδιος κι αποκαλύπτει ότι στο σημερινό γλέντι θα ακουστεί για πρώτη φορά και ο «Ύμνος του πατέρα».

«Όταν γεννιέται ένα παιδί»

«Όταν γεννιέται ένα παιδί στο φως της κάθε μέρας» είναι η πρώτη στροφή του Ύμνου. Η μουσική και οι στοίχοι είναι της Χριστίνας Αποστολίδου, δασκάλα της χορωδίας του Συλλόγου, ενώ ο Στέφανος Δαλακλίδης, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου έκανε την ψηφιακή μελοποίηση.

Αντάμωμα Χορωδιών στην Ξυλαγανή

Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα τιμηθεί ο Ιωάννης Δόγκας, ο μικρότερος σε ηλικία πατέρας του Συλλόγου, μόλις 21 ετών. «Θα πάρει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη.» δηλώνει ο κος Μουζαλιώτης και σημειώνει ότι από 100 ευρώ θα δοθούν στον Αριστείδη Παρίση του Αθανασίου και στην Αναστασία Χατζηφρατζή του Μόσχου, πρώτοι στην Βαθμολογία μαθητές . Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα «Εβρίτικη Ζυγιά». Το γλέντι θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο «Χρήστος και Εύη». «Το 2014 είχαν πάρει μέρος 550 άτομα.» δηλώνει με καμάρι ο πρόεδρος και σημειώνει ότι το δικό τους παρόν θα δώσουν και μέλη των Συλλόγων της Γρατινής, του ΜΟΚ, του Ροδίτη και των Προσκυνητών. Όσον αφορά στα σχέδια του Συλλόγου; Το αντάμωμα των Χορωδιών ακολουθεί με τις συμμετοχές των Χορωδιών της Κομοτηνής, του Ιάσμου, του συλλόγου Ποντίων και του Συλλόγου Πατεράδων να είναι ήδη εξασφαλισμένες.
Φώτο:Βαγγέλης Μουζαλιώτης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα