Κομοτηνή: Ο μανάβης…

22:15 26/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά από τη Νάουσα στις τρεις τα ξημερώματα και παίρνει το δρόμο της επιστροφής την επόμενη μέρα, τα μεσάνυχτα. Ο Κώστας Ορφανουδάκης, δενδροκαλλιεργητής από τη Νάουσα, πουλά τα προϊόντα που παράγει στην περιοχή της Καβάλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Καθημερινά, αναζητά πελάτες για τα φρούτα που παράγει ο ίδιος και η οικογένεια του. Ροδάκινα, κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα, το αποτέλεσμα μιας δύσκολης χρονιάς που «σκαλώνει» στην προώθησή τους. «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να τ’ αγοράσει» δηλώνει ο νεαρός παραγωγός σημειώνοντας ο καιρός

φέτος (πολλές βροχές, αυξομειώσεις στη θερμοκρασία) δεν βοήθησε τους παραγωγούς. «Εμείς θέλουμε ξηρασία και όχι βροχές» εξηγεί.

Εμπόδιο που καλούνται και φέτος να αντιμετωπίσουν είναι οι « κλειστές» αγορές. «Σχεδόν η μισή παραγωγή εξάγονταν στη Ρωσία» δηλώνει ο Ναουσαίος παραγωγός μιλώντας για την ανάγκη να αλλάξει όλο το «σύστημα». «Για τους παραγωγούς οι εννέα χρονιές είναι χαμένες και στη μια μόνο υπάρχει κέρδος. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» δηλώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα