Κομοτηνή: Ο Αγησίλαος και η ωραιότερη βιτρίνα

20:04 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όταν δεν βρίσκεται στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στην Καβάλα ο Αγησίλαος Τσαραμπουλίδης περνά το χρόνο του στην οδό Γεωργίου Νικολάου 2, έναν παράδρομο της Βενιζέλου, σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Κομοτηνής. Εκεί στο κατάστημά του, στο «Pepita’s handmade», μαζί με την μητέρα του δίνουν τον δικό τους αγώνα σε ένα πολύ

δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Η φετινή εορταστική περίοδος του επιφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη, την βράβευση της βιτρίνας του καταστήματος του ως την ωραιότερη βιτρίνα της Κομοτηνής.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης προέκυψε στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, όπως το συνηθίζει την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, μέσω του F/B προσκαλώντας τους χρήστες με τα likes τους να αποφανθούν για την καλύτερη-ωραιότερη από τις 14 βιτρίνες που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

«Με τη βοήθεια φίλης, αρχιτέκτων στο επάγγελμα, «στήσαμε» ένα αλπικό τοπίο», ικανό να «συμπαρασύρει» τους καταναλωτές σε έναν άλλον χιονισμένο «κόσμο» με οικίες όμως δημιουργίες- χειροτεχνίες και είδη δώρων, όπως αυτά που εμπορεύεται το κατάστημά μας» εξηγεί ο κος Τσαραμπουλίδης ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά και από τα θετικά σχόλια του κόσμου. Παράλληλα, σημειώνει πως τα Χριστούγεννα είναι ιδιαιτέρως αγαπητά στην οικογένεια του. Οπότε, όλοι μαζί έβαλαν τα δυνατά τους για να καταπλήξουν ευχάριστα τους συμπολίτες τους και το κατάφεραν!

Ζώντας στην Κομοτηνή και σπουδάζοντας στην Καβάλα σπεύδει να προτρέψει τους συνομηλίκους του που έχουν στο μυαλό τους την μετανάστευση και τη φυγή από τη Θράκη να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα και σχέδια για το μέλλον, μη αποδεχόμενος την κατήφεια και την απογοήτευση που αρκετά συχνά κυριαρχεί. «Θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν όνειρα και σχέδια όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι νέοι» δηλώνει και προσθέτει στέλνοντας το δικό του μήνυμα, «Δεν συμφωνώ με την παραίτηση, ούτε είμαι οπαδός της απαισιοδοξίας. Όλοι μαζί, αν βάλουμε πλάτη κι αν προσπαθήσουμε, θα έρθουν καλύτερες μέρες».

Φώτο:Αγησίλαος Τσαραμπουλίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα