Κομοτηνή: Ξεκίνησε τη λειτουργία της η ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών

20:32 11/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά ξεκίνησε χθες η λειτουργία του Παραρτήματος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) στις Σάπες Ροδόπης. Οι φετινοί 208 σπουδαστές της Σχολής, προερχόμενοι από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, θα επισκέπτονται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος στην πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή των Σαπών.

«Δίνουν σίγουρα ξεχωριστή πνοή στον τόπο» δηλώνει ο διευθυντής της Σχολής καθηγητής Αθανάσιος Καραφύλλης μιλώντας στην ΕΡΤ

Κομοτηνής. Υπό τις οδηγίες του και σε συνεργασία με 15 καθηγητές και 15 επόπτες οι σπουδαστές μέχρι τις 20 Απριλίου θα έχουν ολοκληρώσει το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης. Ουσιαστικά, θα μυούνται στα μυστικά της διδασκαλίας, καταφέροντας στο τέλος να αποκτήσουν τον τίτλο της πιστοποίησης που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και εξέλιξη στο χώρο τους.

Από τους 208 σπουδαστές οι 196 έγιναν φέτος δεκτοί, οκτώ πέρσι, για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, και τρεις είναι απόφοιτοι της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
«Ξεκινάμε τη 10η χρονιά μας πολύ πρόωρα. Αντί για τα μέσα Νοεμβρίου στα μέσα Οκτωβρίου. Η ολοκλήρωσή της χρονιάς υπολογίζεται γύρω στο Πάσχα για να μπορέσουν οι απόφοιτοί μας να αξιοποιήσουν το πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας με τη συμμετοχή τους στους πίνακες των Αναπληρωτών» δηλώνει ο κύριος Καραφύλλης σημειώνοντας πως ο αριθμός των Σπουδαστών αποτελεί επίσης ρεκόρ στα χρόνια λειτουργίας της Σχολής. Παράλληλα, σημειώνει ότι συμμετέχουν στα μαθήματα της Σχολής ακόμη και εν ενεργεία δάσκαλοι. Ενώ, προσθέτει ότι δίνεται η δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να διδάξουν και να πάρουν πιστοποίηση διδακτικής εμπειρίας σε ένα Τριτοβάθμιο Ίδρυμα. Αναφερόμενος στα οφέλη που προκύπτουν για την τοπική κοινωνία ο κύριος Καραφύλλης σημειώνει ότι αφήνουν στην περιοχή όχι μόνο οικονομικά οφέλη, αλλά πολιτισμικά κι επιστημονικά, μην παραλείποντας να ευχαριστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την διαχρονική στήριξή της στη λειτουργία της Σχολής, και ιδιαίτερα την νυν δημοτική αρχή και το δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη λέγοντας χαρακτηριστικά «συμπαραστέκεται σε όποιο αίτημα υποβάλουμε για τις ανάγκες της Σχολής.».
Φώτο:Σχολή ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών, Αθανάσιος Καραφύλλης Ρεπορτάζ – κείμενο – Φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα