Κομοτηνή: Μια φορά πρόσκοπος για πάντα πρόσκοπος

06:31 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρχηγός της δεύτερης ομάδας Ναυτοπροσκόπων της Κομοτηνής ο Δημήτρης Τραγανιάρης, από πολύ μικρός στους κόλπους του Προσκοπισμού μιλά με αγάπη για έναν χώρο, που, όπως λέει, τον έχει εμπνεύσει.

«Ο προσκοπισμός κινείται γύρω από το παιδί και παρέχει γνώσεις στο παιδί μέσα από την επαφή με την φύση και το παιχνίδι» δηλώνει ενθουσιασμένος κι εκείνος από το περιβάλλον που συνάντησε στους προσκόπους της Κομοτηνής. Με καταγωγή από την Χαλκίδα και φοιτητής στο Δ.Π.Θ. δηλώνει ότι «μέσα στον Προσκοπισμό μαθαίνεις να ζεις

σε μια ομάδα, να αναλαμβάνεις και να υλοποιείς δεσμεύσεις έχοντας τη βοήθεια ανθρώπων που είναι πάντα εκεί για σένα. Οι πρόσκοποι αποκτούν ένα ευρύ πεδίο γνώσεων, πηγαίνοντας παντού».

Έτσι, σφιχτά δεμένοι κόμποι γίνονται παιχνίδι στα χέρια του, αλλά και η επιβίωση στην ύπαιθρο, το άναμμα της φωτιάς, το φαγητό στη φύση. «Μαθαίνουμε να ζούμε στη φύση» δηλώνει με σιγουριά , έχοντας καταφέρει κι εκείνος και οι άλλοι πρόσκοποι που παίρνουν μέρος στις εξορμήσεις τους, να μην χρησιμοποιούν την τεχνολογία, όπου αυτή δεν είναι απαραίτητη. «Μπορούμε και πορευόμαστε παράλληλα με τη φύση» δηλώνει ενθουσιασμένος για όλα εκείνα που έχει μάθει.

Γνώσεις κι αποδράσεις που φαίνονται χρήσιμες στην καθημερινότητά του. «Όταν μαθαίνεις να κοινωνικοποίησε σε μια ομάδα προσκόπων, τότε αυτό είναι πολύ χρήσιμο και στο χώρο της εργασίας, στον επαγγελματικό στίβο». Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο φοιτητής- πρόσκοπος, κι αν καμιά φορά χρειαστεί να αποχωρήσει το πνεύμα του προσκοπισμού θα είναι για πάντα μέσα του…
Φώτο:Δημήτρης Τραγανιάρης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα