Κομοτηνή: Καλοκαίρι χωρίς διακοπές ρεύματος αν…

08:54 10/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκκληση στους καταναλωτές απευθύνει η προϊσταμένης της ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής, κα Γεωργία Ανδρέου καλώντας τους να κάνουν ορθή χρήση των κλιματιστικών και να φροντίζουν την όσον το δυνατόν εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινότητα τους σημειώνοντας ότι είναι διπλό το όφελος της λελογισμένης χρήσης, τόσο για την τσέπη τους, όσο και για τη λειτουργία της επιχείρησης.

Φυσικός κλματισμός και νυχτερινό τιμιλόγιο

«Αν δεν έχουμε υπερφόρτωση δεν θα έχουμε και μια άσκοπη ταλαιπωρία από βλάβες που δημιουργούν και μια αναστάτωση.

Κανείς δεν θέλει να μένει από ρεύμα καλοκαιριάτικα» δηλώνει η κα Ανδρέου. «Σε καιρούς δύσκολους δεν υπάρχει λόγος να γίνεται σπατάλη αγαθών, όπως είναι η ενέργεια .» σημειώνει με νόημα καλώντας τους καταναλωτές να προσφύγουν σε απλές, περισσότερο φιλοπεριβαλλοντικές λύσεις, όπως: η σκίαση στους χώρους, ο φυσικός κλιματισμός. Παράλληλα, προτείνει να μην ανάβουν όλες οι συσκευές ταυτόχρονα και να γίνεται σωστή αξιοποίηση του νυχτερινού τιμολογίου.

Μέχρι στιγμής δεν είναι αυξημένος ο αριθμός των βλαβών που σημειώθηκαν στην περιοχή. Αυξημένα φαινόμενα βλαβών, όπως παλιότερα, λόγω σκόνης δεν σημειώθηκαν φέτος. Οι κεραυνοί είναι η αιτία των περισσοτέρων βλαβών, φαινόμενο που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Με το προσωπικό να θεωρείται οριακά αρκετό αριθμητικά για την αντιμετώπιση των βλαβών . Μέχρι πέρσι απαιτούνταν προσωπικό από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη για να συνδράμει. «Είναι απαραίτητη η ενίσχυσή του» τονίζει η κα Ανδρέου.

Φωλιές για τους πελαργούς
Ο ΔΕΔΔΗΕ Ροδόπης κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία προσπάθεια επιδιόρθωσης των φωλιών των πελαργών. Έγιναν συνολικά έντεκα επεμβάσεις σε οικισμούς, όπως: Κοπτερό, Μωσαϊκό, Πολύανθο, Αμβροσία, Σάλπη, Διαλαμπή, Προσκυνητές με τοποθετήσεις νέων καλαθιών σε υπάρχουσες φωλιές και επιδιορθώσεις. “Η φετινή δράση παρουσίασε επιτυχία. Με στόχο την έλευση και τη διαμονή των πελαργών στην περιοχή μας” σημειώνει η κα Ανδρέου.

Τέλος, αποκαλύπτει ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε ασυνεπείς πελάτες συνεχίζονται και στη Ροδόπη. Επιλέγουν, όπως εξήγησε, οι πάροχοι σε ποιούς πρέπει να προβεί στο μέτρο της διακοπής. Πολλοί είναι εκείνοι που προσφεύγουν σε διακανονισμό.
Φώτο: Γεωργία Ανδρέου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα