Κομοτηνή: Ιδιωτικοί υπάλληλοι στα όρια της κρίσης…

08:30 18/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ζουν καθημερινά, όπως αποκαλύπτουν, με το άγχος της επόμενης μέρας «αν την επόμενη μέρα, θα έχουν δουλειά.» Η Θεοδώρα Παιδαράκη ζει κι εργάζεται στην Κομοτηνή, σε μια μικρή ιδιωτική επιχείρηση, οι δυσκολίες που καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει, όπως λέει, «είναι πάντα οικονομικές. Όταν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα, υπάρχει γκρίνια, οπότε η καλή συνεργασία είναι ζητούμενο» δηλώνει και σπεύδει να περιγράψει τα εμπόδια της εργασιακής καθημερινότητας.

«Πάντα

κάτι θα υπάρχει που δεν θα είναι αυτό που είχες αρχικά συμφωνήσει» δηλώνει κι εξηγεί ότι είναι θέμα συγκυριών. Μέχρι τώρα έχει αλλάξει πέντε δουλειές. «Συνήθως άλλα υπόσχονταν οι εργοδότες και άλλα γινόταν στην πράξη Για παράδειγμα, αντί για πέντε ώρες δουλειάς και 500 ευρώ, σου ζητούν να εργασθείς 7 ώρες και σου δίνουν 250 ευρώ. Πώς θα μπορέσεις να καλύψεις τα έξοδά σου με 250 ευρώ το μήνα;» αναρωτιέται.

Στυλοβάτες, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι οι γονείς. Εκείνοι καλύπτουν, όσο μπορούν, τα έξοδα των παιδιών τους, ακόμη και στο διάστημα που εργάζονται! «Ευκαιρίες για δουλειά παρουσιάζονται, αλλά είναι τόσοι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι, που δεν θα καθίσει ο εργοδότης να ασχοληθεί μαζί σου, να σου παρέχει καλύτερες συνθήκες εργασίας, γιατί ξέρει ότι, αν φύγεις εσύ, θα έρθουν άλλοι δέκα από πίσω.

Keywords
Τυχαία Θέματα