Κομοτηνή: Η Ροδόπη αντιμέτωπη με τον χιονιά

18:54 19/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε σήμερα το μεσημέρι τους διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία οδό στη διαδρομή ΑλεξανδρούποληΚομοτηνή. Στο σημείο γνωστό ως «Καρανίκ Ντερέ» η «μανία» του Βίκτωρα ήταν τέτοια που η κίνηση γινόταν με δυσκολία στο ρεύμα από Σάπες προς Αλεξανδρούπολη.

Ίδια και χειρότερη

η εικόνα στο ρεύμα από Αλεξανδρούπολη προς Σάπες με την κυκλοφορία να διακόπτεται επειδή «δίπλωσαν» νταλίκες λόγω του χιονιά και από το ύψος της Μάκρης οι οδηγοί αναγκάστηκαν να προωθούνται στην παλιά Εθνική Οδό, όπως το ίδιο συνέβη και στο ύψος της Μέστης. Ταλαιπωρία η οποία έληξε μόλις πριν λίγα λεπτά (μετά τις έξι το απόγευμα).

Φώτο Ε.Τσομπανίδου

Ταλαιπωρία για έναν ασθενή κι ένα βρέφος

Σύμφωνα με πληροφορίες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μάλιστα μετέφερε και ασθενή εγκλωβίστηκε σήμερα στην Εγνατία Οδό. Τελικά ο ασθενής μεταφέρθηκε στο σπίτι του με IX και το πλήρωμα με το ασθενοφόρο παρέμεινε ακινητοποιημένο. Ταλαιπωρία και για ένα βρέφος που μεταφερόταν από την Καβάλα στην Αλεξανδρούπολη για το οποίο χρειάστηκε ειδική επιχείρηση απεγκλωβισμού, τελικά μεταφέρθηκε με όχημα 4Χ4.


Στην Μαρτώνεια και στις Σάπες μάχες με τα χιόνια

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε από τις πρώτες πρωινές ώρες ολόκληρο το Δήμο Μαρώνειας Σαπών με τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα έντονα στη Δημοτική Ενότητα της Μαρώνειας, όπου χιονίζει ακατάπαυστα από το πρωί.

Φώτο Μ.Νικολάου, Ε.Ο.Δίκτυο Κομοτηνή-Ξυλαγανή

Με απόφαση του Δημάρχου ανεστάλη η λειτουργία όλων των σχολείων προκειμένου να διευκολυνθεί η με ασφάλεια μετάβαση των μαθητών στα σπίτια τους. Ειδικά στην Ξυλαγανή η μεταφορά των παιδιών έγινε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ καθώς και τετρακίνητων αυτοκινήτων του Δήμου.

Αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της ΔΕ Μαρώνειας (Ξυλαγανή,Προσκυνητές ,Μαρώνειας ,Ίμερος,Εργάνη,Μοίρανα ) η κίνηση των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ενώ στην ΔΕ Σαπών απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς και εκεί η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Επίσης η κίνηση στην Εγνατία Οδό στο κομμάτι που βρίσκεται στα όρια του Δήμου η κίνηση γίνεται μόνο με τη χρήση αλυσίδων και με μεγάλη δυσκολία


Κλειστά σχολεία σε όλη τη Ροδόπη
Με νεώτερη απόφαση του Δημάρχου Μαρώνειας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη όλες οι σχολικές μονάδες ,πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που βρίσκονται στα όρια του Δήμου αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ΔΕΝ θα λειτουργήσουν. Όπως δεν θα λειτουργήσουν και στο Δήμο Κομοτηνής, αντιθέτως ΚΑΠΗ και Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί.Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στο Δήμο Ιάσμου.

Αναβλήθηκαν μαθήματα στο Δ.Π.Θ.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και της επικινδυνότητας κατά τις βραδινές ώρες, δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα σε ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες και σε σχολές του ΔΠΘ. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες αναπλήρωσής τους.

Κίνηση μόνο αν είναι απαραίτητο
Οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να μειώσουν τις μετακινήσεις τους μόνο στις απολύτως απαραίτητες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των οργάνων της Αστυνομίας ,της πολιτικής προστασίας και των Δήμων. Αυτή την ώρα το φαινόμενο παρουσιάζει ύφεση, ωστόσο, οι ισχυροί βοριάδες αναμένεται να «μετατρέψουν» την χιονισμένη Ροδόπη σε απέραντο παγοδρόμιο.

Φώτο:Το άγαλμα του Βενιζέλου στην είσοδο της Κομοτηνής Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα