Κομοτηνή: Η νέα γενιά των παραδοσιακών οργανοπαικτών είναι εδώ

18:20 22/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δίνουν στα γλέντια του χωριού τους νέα πνοή. Προσθέτουν ρυθμό και σκορπούν κέφι με τις πρώτες νότες που ξεπηδούν από το παίξιμό τους. Η Δέσποινα Ούλμπριχ με το τουμπελέκι στο χέρι και ο Θανάσης Δούκας με την γκάιντα είναι, όπως δηλώνει με καμάρι ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατεράδων κ. Βαγγέλης Μουζαλιώτης , η νέα γενιά των παραδοσιακών οργανοπαικτών του τόπου τους!

«Ξεκίνησα να παίζω

πιάνο, αλλά πολύ γρήγορα ασχολήθηκα και με άλλα μουσικά όργανα» δηλώνει ο Θανάσης. Μαθητής του Μουσικού Γυμνασίου μιλά δειλά και διστακτικά για τα πρώτα του βήματα στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής, αλλά με αγάπη για κάθε τι που έχει σχέση με την παράδοση του τόπου του. Χωρίς στην οικογένεια του να υπάρχουν άλλοι οργανοπαίκτες εκείνος αφήνει υποσχέσεις πως θα γράψει την δική του ιστορία στα παραδοσιακά γλέντια του τόπου του.

Η μητέρα της ήταν αφορμή να γνωρίσει παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές η μικρή Δέσποινα. Μαθήτρια της 1ης Τάξης του Γυμνασίου Ξυλαγανής από το Σεπτέμβρη κάνει δειλά –δειλά τις πρώτες εμφανίσεις με το τουμπελέκι στα χέρια και κερδίζει το χειροκρότημα. «Δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ με τη μουσική στο μέλλον, ξέρω, όμως, ότι μου αρέσει πολύ» δηλώνει κι ακούει κοκκινίζοντας τον κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα