Κομοτηνή: Η δημιουργία απάντηση στην κρίση

10:04 14/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κ. Λεμονιά Κασέρη έκανε μια νέα αρχή το 2012. Μέχρι τότε εργάζονταν ως διακοσμήτρια στη Ρόδο. Άλλαξε τόπο διαμονής κι αντικείμενο εργασίας σε μια εποχή δύσκολη. Έτσι, βρέθηκε στην Κομοτηνή να δημιουργεί, να χρησιμοποιεί παλιά υλικά, που στα μάτια άλλων μοιάζουν άχρηστα, να συγκεντρώνει και τις δημιουργίες άλλων γυναικών και να προσελκύει καταναλωτές με την πρωτοτυπία και την ποιότητα των προϊόντων τους.

«Ένα καταφύγιο σε καιρό

κρίσης η δημιουργία» παρατηρούμε και η κα Κασέρη συμφωνεί παρουσιάζοντας τα κοσμήματα, τα είδη διακόσμησης παιδικού δωματίου, τα είδη βάπτισης, γάμου, είδη στολισμού που περνούν από τα χέρια τους. «Κάνω λίγα από όλα. Η εποχή μας θέλει πολύ προσπάθεια, πολύ χρόνο» δηλώνει κι αποκαλύπτει ότι προσπαθεί να προσαρμόσει το δικό της γούστο, την δική της αισθητική σε δημιουργίες που ήδη υπάρχουν. Αξιοποιεί φυσικά υλικά, ξύλα, πέτρες, αντικείμενα που παίρνουν νέο σχήμα κι αποκτούν καινούργιους ρόλους. «Ο περισσότερος κόσμος κάνει δικές του δημιουργίες» παρατηρεί η κα Κασέρη γνωρίζοντας πως είναι μια αλλαγή κι αυτή της κρίσης.

Τα προς το ζήν, το άγχος της κάλυψης των εξόδων, ο πολύ προσωπικός χρόνος προσπάθειας που χρειάζεται στη μέρα της για την κάλυψη των απλών και καθημερινών είναι λίγα μόνο από εκείνα που προβληματίζουν την ίδια και τις συνεργάτιδές της . «Αν μπορούν να ασχοληθούν με κάτι έστω και μέσα από το σπίτι να το κάνουν» προτρέπει τις άνεργες γυναίκες και σπεύδει να σημειώσει πως «Είναι θέμα δημιουργίας. Αν κάποιος ασχολείται κι έχει το μεράκι μπορεί να καταφέρει αρκετά».
Φώτο: Η Λεμονιά Κασέρη στο εργαστήριο της Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα