Κομοτηνή: Γυρίζοντας την Εξίψωση…

07:03 25/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η «Εξίψωση» τους ενώνει. Ο Μιχάλης Βαμβακάς, ο Σάκης Μπαξεβάνης και δεκάδες άλλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και καιρό τώρα ασχολούνται με τα γυρίσματα της ταινίας «Εξίψωση». «Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που κινείται σε δύο άξονες, στην παλιά και στην τωρινή Κομοτηνή» δηλώνει ο κ. Βαμβακάς και σημειώνει πως «αφηγείται την ιστορία μιας παρέας παιδιών τα οποία μπλέκονται σε μια κατάσταση προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα του παρελθόντος». Η ταινία μιλά για δύο ομάδες, οι οποίες ψάχνουν τις χορδές της λύρας του Ορφέα. Αυτές οι χορδές μπορούν να δώσουν στον κάτοχο τους μια υπερδύναμη

η οποία κάνει εφικτή ακόμη και τον έλεγχο της ανθρωπότητας. Η κάθε μια από τις ομάδες θέλει το καλό του κόσμου, μέσα από τις δικές της σκέψεις και το δικό της τρόπο. « Κι όπως ξέρετε αυτό είναι επικίνδυνο γιατί το καλό του καθενός διαφέρει» δηλώνει ο κος Μπαξεβάνης.

Το σενάριο είναι της Όλγας Τζελέπη, μητέρας του Μιχάλη Βαμβάκα. Τρεις θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον δημιουργό, η ομάδα της Άννυς Μαχαιροπούλου, της Μυρσίνης Λαντζουράκη και της Πολιτιστικής Κίνησης. Ο Σάκης Μπαξεβάνης έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Φωτογραφίας της ταινίας και παρακολουθεί τον Μιχάλη Βαμβάκα μετά τις «Κραυγές», της πρώτης του ταινίας, να επανέρχεται επιλέγοντας την Κομοτηνή ως βασικό του μοτίβο. «Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από τον κόσμο κι αυτό με αγχώνει περισσότερο για το αποτέλεσμα. Ο κόσμος βοηθάει όσο μπορεί. Ο κόσμος εδώ στην Κομοτηνή ενδιαφέρεται. Υπάρχει πολύ συμμετοχή, πολύ διάθεση, πολλά παιδιά θέλουν να παίξουν» δηλώνει ο δημιουργός αποκαλύπτοντας ότι η ταινία περνάει διάφορα μηνύματα, «τα λεφτά και η εξουσία μπορούν να αλλάξουν τον χαρακτήρα των ανθρώπων».

Όσον αφορά στην ίδια την Κομοτηνή και στα συναισθήματα που τους συντροφεύουν μαζί τους; «Η Κομοτηνή για μένα είναι τα πάντα. Μεγάλωσα εδώ. Είναι το σπίτι μου, η πατρίδα μου, όλα. Θέλω να τη δω να είναι μια πόλη, όπως της αξίζει. Να προσπαθεί για το καλύτερο. Να βοηθούν οι τοπικοί παράγοντες τους νέους» δηλώνει ο Μιχάλης Βαμβακάς και ο Σάκης Μπαξεβάνης προσθέτει «Μέσω της ταινίας θέλουμε να δείξει η Κομοτηνή αυτά που έχει».
Φώτο: Μιχάλης Βαμβακάς και Σάκης Μπαξεβάνης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα