Κομοτηνή: Γράμμα στον Άη Βασίλη

07:05 15/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ήσασταν καλό παιδί; Τότε, χαρτί, μολύβι και γράμμα!» Γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και το στέλνουν μέσω ΕΛΤΑ…Μια παλιά αγαπημένη τους συνήθεια τηρούν και φέτος τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και οι υπάλληλοί τους, φέρνουν κοντύτερα τους μαθητές με τον αγαπημένο τους Άγιο εκπληρώνοντας έτσι τις επιθυμίες τους.

«Τις επιστολές των παιδιών τις παραλαμβάνει το ειδικό τμήμα που υπάρχει στην κεντρική υπηρεσία και αφού τις αναγνώσει φροντίζει να στείλει τις απαντήσεις και ένα αναμνηστικό δωράκι.» εξηγεί η κα Ανθή Αναγνώστου, διευθύντρια στα ΕΛΤΑ

της Κομοτηνής σημειώνοντας πως οι απαντήσεις που παίρνουν δεν συμφωνούν πάντα με τις επιθυμίες των παιδιών, αλλά κανένα παιδί δεν μένει χωρίς τη δική του απάντηση. «Από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι την καινούργια χρονιά, συνήθως τα παιδιά έρχονται και ταχυδρομούν τις επιστολές τους. Θα ήταν περισσότερα αν το γνώριζαν όλα τα σχολεία και όλα τα νηπιαγωγεία.» δηλώνει κι εξηγεί ότι η αποστολή μιας ευχής ή ενός γράμματος δεν κοστίζει. «Είμαστε φιλικοί και προσιτοί. Νομίζω ότι μέσα από αυτή την υπηρεσία προσφέρουμε άλλη νότα στη ζωή των παιδιών.»

Περιμένοντας στην ουρά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων

Η κα Ανθή Αναγνώστου

Τι γίνεται, όμως, με τα λίγο μεγαλύτερα «παιδιά» (τους πολίτες) που πολλές φορές είναι αναγκασμένα να περιμένουν στη ουρά για να εξυπηρετηθούν, παρά την φιλότιμη πάντα προσπάθεια των υπαλλήλων; «Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε το κοινό, με όσα μέσα έχουμε, με όλη μας τη φιλοτιμία, αλλά ο συνωστισμός των ημερών είναι πάρα πολύς. Κανείς δεν μένει χωρίς να εξυπηρετηθεί. Κανέναν δεν αρνούμαστε να εξυπηρετήσουμε μέσα στα νόμιμα πλαίσια και όλοι φεύγουνε ευχαριστημένοι. Αν αυτό το πετυχαίνουμε είμαστε ευχαριστημένοι κι εμείς, αν όχι, τότε ζητάμε συγγνώμη.» δηλώνει η κα Αναγνώστου και στο ερώτημα γιατί δεν ενισχύεται με νέο προσωπικό το κατάστημα απαντά. «Δεν είναι δικό μας θέμα. Είναι θέμα των κεντρικών υπηρεσιών. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Με ό,τι μέσα έχουμε, παλεύουμε. Δυστυχώς δεν θυμάμαι πότε έγινε η τελευταία πρόσληψη σ’ αυτό το κατάστημα, έχουνε περάσει πολλά χρόνια.»

Εμπιστοσύνη του κόσμου και νέες υπηρεσίες

Ο κόσμος σίγουρα ποτέ δεν λείπει. Παρά την τεχνολογία και τους νέους τρόπους επικοινωνίας. «Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα» δηλώνει η κα Διευθύντρια και σημειώνει πως οφείλεται στο χαμηλό κόστος των υπηρεσιών, αλλά και στο φιλικό περιβάλλον, στον τρόπο που προσπαθούν να εξυπηρετήσουν οι υπάλληλοι. «Η αίθουσα είναι πάντα γεμάτη, μας προτιμάει ο κόσμος και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ.». Τελευταία προσθήκη στις παρεχόμενες υπηρεσίες η παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας στο κοινό με φθηνότερο τιμολόγιο «ας περάσει ο κόσμος, να του δώσουμε πληροφορίες για το πώς μπορεί να έχει φθηνότερο ρεύμα.» προτρέπει βέβαιη πως το φιλικό περιβάλλον θα ανταμείψει τον κόπο τους.
Φώτο:Ανθή Αναγνώστου, γράμμα στον Άη Βασίλη στιγμιότυπα από το κατάστημα των ΕΛΤΑ Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα