Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 6-8-2017

08:06 6/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία
Προσλήψεις για τα ΤΟΜΥ Κομοτηνής
Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η προκήρυξη για την πρόσληψη συνολικά 2.868 ατόμων που θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Στην Κομοτηνή προκηρύσσονται συνολικά 48 θέσεις, 20 εκ των οποίων αφορούν γιατρούς.

Για τα ΤΟΜΥ Κομοτηνής προκηρύχθηκαν οι εξής θέσεις:
-16 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας

Γενικής Ιατρικής και σε έλλειψη αυτών ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Παθολογίας
-4 θέσεις ΠΕ Ιατρών Ειδικότητας Παιδιατρικής
-8 θέσεις ΠΕ Νοσηλευτικής και σε έλλειψη αυτών ΤΕ κλάδου Νοσηλευτικής. Σε έλλειψη ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτικής οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους ΔΕ κλάδου Βοηθών Νοσηλευτών/τριών
-4 θέσεις ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών και σε έλλειψη αυτών ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
-8 θέσεις ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και σε έλλειψη αυτών ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Σε έλλειψη προσωπικού κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ οι θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων
-8 θέσεις ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας
Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου: tomy.moh.gov.gr. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Τρίτη 8η Αυγούστου 2017 και ώρα 09:00 και λήγει την Παρασκευή 25η Αυγούστου 2017 και ώρα 23:59.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Φιλιππίδης

Ικανοποίηση από τις προσλήψεις στο Σισμανόγλειο
«Τους τελευταίους έντεκα μήνες 65 καινούργιοι υπάλληλοι ήρθαν να εργαστούν στο Σισμανόγλειο» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Αλέκος Σπανός δηλώνοντας ικανοποιημένος από την εξέλιξη. Όπως εξηγεί «Το 30% είναι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ , οι υπόλοιπες είναι μόνιμου χαρακτήρα. «Πήραμε 13 γιατρούς μόνιμου χαρακτήρα. Πήραμε μια σημαντική ανάσα που είχαμε να την πάρουμε εννέα χρόνια, αυτό πρέπει να εκτιμηθεί και να προφυλαχθεί.» τονίζει επισημαίνοντας «Αξίζει τον κόπο να συγκρίνουμε αυτό που ζούσαμε πριν εννέα χρόνια μ’ αυτό που ζούμε σήμερα. Πραγματικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανατάχθηκε και τοποθετήθηκε σε κάποιους αξιοκρατικούς πυλώνες.»

Πρωτογενής Τομέας

Ανησυχούν οι τευτλοπαραγωγοί

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου είχαν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας με θέμα το μέλλον της καλλιέργειας αλλά και της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Οι δεκαμελής επιτροπή των παραγωγών που συναντήθηκε με τον κ. Αποστόλου εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις στον κλάδο και ζήτησε κυβερνητικές πρωτοβουλίες ώστε να συνεχίσει η λειτουργία της ΕΒΖ τονίζοντας ότι είναι έτοιμοι από την πλευρά τους να καλλιεργήσουν όσα στρέμματα τους ζητηθούν προκειμένου η βιομηχανία να είναι βιώσιμη.

Κάμερες για την προστασία των κυψελών
Μελισσοκόμοι-μέλη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Ροδόπης «Το Κεντρί»- εγκατέστησαν ένα σύγχρονο σύστημα καμερών, ενεργοποιημένο μέρα – νύχτα με κάλυψη 360 μοιρών, με σκοπό να αποτρέψουν τους επίδοξους κλέφτες και να προστατέψουν τις κυψέλες τους. Ανησυχία προέκυψε μετά τα κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν και στη Ροδόπη.

Κοινωνία
Βασικοί κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα
Το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος εφιστά για μία ακόμη φορά την προσοχή των συμπολιτών μας στην τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας κατά τη διάρκεια λήψης θαλασσίου λουτρού, τονίζοντας ιδιαίτερα:

● την μεγάλη σοβαρότητα της αδιάλειπτης γονικής επίβλεψης των μικρών παιδιών όταν αυτά βρίσκονται μέσα ή κοντά στο νερό.
● Τα άτομα προχωρημένης ηλικίας δεν πρέπει να υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, καλό είναι να κολυμπούν με παρέα και να μην απομακρύνονται από την ακτή αλλά να κολυμπούν κατά μήκος αυτής.
● Τα άτομα που δεν γνωρίζουν κολύμβηση ή δεν ξέρουν να κολυμπούν καλά, πρέπει να κολυμπούν με παρέα και οπωσδήποτε στα ρηχά, καθώς πτώση τους στην θάλασσα λόγω απώλειας ισορροπίας, κυματισμού κτλ. μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.

350 κάτοικοι της Ξυλαγανής διεκδικούν την επαναλειτουργία της παιδικής Βιβλιοθήκης
350 κάτοικοι της Ξυλαγανής και φίλοι του βιβλίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους ζητώντας την επαναλειτουργία ενός χώρου που αγκάλιασε για πολλά χρόνια τα όνειρα και τις αναζητήσεις πολλών, κυρίως μικρών παιδιών. Πρόκειται για την παιδική βιβλιοθήκη που από το 2010 παραμένει ερμητικά κλειστή.

Πολιτισμός
Συναυλία με τους «Mice The Swing Band»

Συναυλία με τους «Mice The Swing Band» θα δοθεί την Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Δήμητρα Μπαλιάκα – φωνή, Χρυσόστομο Κεπελή – κιθάρα/φωνή, Αλέξανδρο Κίνα – κιθάρα, Γιώργο Μπάτζιο – πιάνο/πλήκτρα, Άγγελο Κιουρτζίδη – άλτο σαξόφωνο, Δημήτρη Αμπελίδη – τενόρο σαξόφωνο και Κώστα Κυριάκου – τύμπανα.

Παράσταση Καραγκιόζη
Το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, παρουσιάζει παράσταση Καραγκιόζη την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην παραλία Μέσης.

Παραδοσιακή βραδιά από την Πολιτιστική Κίνηση

Οι Ομάδες Παραδοσιακού Χορού της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης οργανώνουν την Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017 στις 9.00 μ.μ., Παραδοσιακή Βραδιά στην Πισίνα του Ξενοδοχείου Βόσπορος της Αρωγής. Τη μουσική και τους χορούς επιμελείται ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Μαυρίδης. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο : 6977616596 (Γιώργος Μαυρίδης). Τιμή κατά άτομο : 10 ευρώ (με φαγητό και ποτό). Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε γνωστούς και φίλους.

Αρχοντικό Ταβανιώτη
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει στις πανελλήνιες εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με ξενάγηση για το ευρύ κοινό στο Αρχοντικό Ταβανιώτη στη Μαρώνεια, τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00.
Το Αρχοντικό Ταβανιώτη θα παραμείνει ανοιχτό εκείνη την ημέρα από τις 20:00 έως τις 24:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εορτασμός της Πανσελήνου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, συμμετέχοντας από το 2008 στον εορτασμό της Πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στις εννέα το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων ένα μουσικό ταξίδι στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι, με οδηγούς αγαπημένα πρόσωπα της μουσικής σκηνής της Ξάνθης, τον Αντώνη Μουσαδέ και την Ασμίκ Μπεκλαριάν.

Αθλητικά

Ξεκινά η προετοιμασία της ΑΕ Κομοτηνής
Την Δευτέρα 28 Αυγούστου ξεκινά η προετοιμασία του ανδρικού τμήματος της ΑΕ Κομοτηνής. Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου, το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.«Το ρόστερ εχει διαμορφωθεί με μεγάλη προσοχή από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας και πλέον απομένει να βγει η χημεία εντός παρκέ.» αναφέρουν οι υπεύθυνοι.

Καιρός

EPA/SERGEY DOLZHENKO

Στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα. Το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι και 41 βαθμούς κελσίου, κάνοντας… απαγορευτικές τις πολλές μετακινήσεις. Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για αύριο Κυριακή στη Θράκη: Γενικά αίθριος ο καιρός. Πιθανότητα μειωμένων όμβρων στα βόρεια ορεινά το απόγευμα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα Ανατολικά πρόσκαιρα Βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 38 και κατά τόπους 39 με 40 βαθμούς κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα