Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 4-8-2017

07:25 4/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας
Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, είχαν χθες οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή την υπερψήφιση του Νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ζητούμενο της συνάντησης υπήρξε η καταγραφή των δεδομένων και των δυνατοτήτων για την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του χώρου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης όλες οι πλευρές επισήμαναν πως η περίοδος υποστελέχωσης και αδιαφάνειας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο θα πρέπει να γίνει οριστικά παρελθόν, ώστε να καταφέρουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας να διαδραματίσουν ανεμπόδιστα, τον ρόλο τους ως κύτταρα παραγωγής γνώσης και έρευνας. Υπήρξε ρητή δέσμευση από όλες τις πλευρές ότι στην νέα περίοδο στην οποία εισέρχεται η Ανώτατη Εκπαίδευση στην ΑΜΘ δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα κλείσιμο τμημάτων ή σχολών παρά μόνο αναβάθμιση και ανάδειξη του έργου τους.

Επιπλέον, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί με τον Υπουργό για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω συνεργασία και σύμπραξη μεταξύ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο. Παράλληλα, επισημάνθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ο σημαντικός αναπτυξιακός χαρακτήρας που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Περιφέρεια της ΑΜΘ. Σε αυτό το σημείο υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά και στον ειδικό ρόλο που μπορεί να έχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, στην ενίσχυση της λειτουργίας των Σχολών Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. στην ΑΜΘ, συζήτηση την οποία οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να ανοίξουν το επόμενο διάστημα.

Στο τέλος της σύσκεψης Βουλευτές και Υπουργός συμφώνησαν να ακολουθήσει και νέα συνάντηση όταν η Βουλή των Ελλήνων επανεκκινήσει τις διαδικασίες της, μετά την ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών που θα υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Περιφέρεια
Απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων
Η απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων εκτός του αυτοκινητοδρόμου Α2 (ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ) αποφασίστηκε από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης με γνώμονα την ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των αυτοκινήτων κατά μήκος των Εθνικών Οδών.
Για τον λόγο αυτό διαμορφώθηκε και πρόκειται να εκτυπωθεί ενημερωτικό κείμενο σε 20.000 αντίτυπα για τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων σε τέσσερις γλώσσες (ελληνική/αγγλική/τουρκική/ρωσσική), το οποίο θα παραδίδεται σε κάθε οδηγό βαρέως οχήματος που εισέρχεται στην χώρα από το τελωνείο των Κήπων, κατά την διαδικασία του αστυνομικού ελέγχου.
Στην αρχή της Εγνατίας οδού (πέρας των εγκαταστάσεων του τελωνείου Κήπων αναμένεται να τοποθετηθεί ενός των ημερών ενημερωτική πινακίδα, ώστε μετά την ολοκλήρωση των τελωνειακών ελέγχων οι εισερχόμενοι στην Εγνατία οδό οδηγοί όλων των οχημάτων να ενημερώνονται για τα ισχύοντα μέτρα.

Αεροψεκασμοί
Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα διενεργηθεί αεροψεκασμός ακμαιοκτονίας για καταπολέμηση των κουνουπιών το Σάββατο 5-8-2017 και την Κυριακή 6-8-2017. Πεδίο Εφαρμογής-περιοχές: Φυσικό και αγροτικό περιβάλλον περιοχών των Δήμων Κομοτηνής και Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης (Γλυκονέρι-Μέση-Γλυφάδα-Παγούρια-Πόρπη και Σάλπη-Διαλαμπή-Κοπτερό). Ώρα έναρξης αεροψεκασμών: μετά την δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις 2 ώρες. Δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού.

Δήμος
Xoρήγηση Ειδικών Αδειών Συμμετοχής στην Θρησκευτική Εμποροπανήγυρη της Τοπικής Κοινότητας Αιγείρου

Εκατόν είκοσι μία(121) ειδικές άδειες συμμετοχής στην θρησκευτική Εμποροπανήγυρη της Τοπικής Κοινότητας Αιγείρου θα χορηγηθούν από το δήμο Κομοτηνής. Η διάρκεια χρονικής ισχύος θα είναι δύο(2) ημερών ήτοι 22 και 23 Αυγούστου 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους(χορηγείται από την υπηρεσία) με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, από 31 – 07 – 2017 ημέρα Δευτέρα έως 07 – 08 – 2017 ημέρα Δευτέρα.

Δροσερά «καταφύγια » λόγω καύσωνα
Ως χώρο φιλοξενίας του κοινού για την αποφυγή των επιπτώσεων από τον καύσωνα όρισε την αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ που βρίσκεται στη Δημοτική αγορά (κλιματιζόμενη αίθουσα), επί της οδού Φιλίππου 2-4 ο δήμος Κομοτηνής. Με ανακοίνωση του ο δήμος Κομοτηνής εφιστά την προσοχή στο κοινό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, να προσέρχονται κατά το ανωτέρω διάστημα από Παρασκευή 4-8-2017 μέχρι και Πέμπτη 10-8-2017, στο Α΄ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής, όπου θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.

Εθελοντισμός
Αλληλέγγυο Φροντιστήριο
Όπως έγινε γνωστό από το στέκι Kardelen, οι εγγραφές μαθητών του Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου ξεκίνησαν. Φέτος συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δημιουργία του Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου του νομού Ξάνθης και πραγματοποιούνται στους χώρους του Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου (Μαυρομιχάλη 1-3, Παλιά Πόλη). Οι μαθητές που ενδιαφέρονται, καλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου δηλώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν.

Πολιτισμός
Συναυλία στη ΦΕΞ
Συναυλία: «Inside out dialogues» αύριο Σάββατο 5 Αυγούστου στις 21.00 στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Με τον Ευγένιο Βούλγαρη, την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τον Σωκράτη Σινόπουλο.

Χώμα που γεννήθηκα
Εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών με τίτλο : «XΩMA ΠOY ΓENNHΘHKA» θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Δημήτριο των Κασσιτερών σήμερα στις εννέα το βράδυ. Με τον Βαγγέλη Παπαναστασίου στο κλαρίνο, τον Μπάμπη Χαραλαμπίδη στα πλήκτρα, τον Γιώργο Κελεσίδη στη λύρα, τον Γιώργο Παγκοζίδη στα κρουστά και τον Θεοδόση Αμπατζιάνη στο τραγούδι.

Αστυνομικό δελτίο
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού για απάτη
Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος 40χρονου ημεδαπού, για απάτη. Ειδικότερα, ο 40χρονος, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 έως και τον Ιούλιο του 2017, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία του με 68χρονο ημεδαπό, προφασίστηκε τη δυνατότητα μεσολάβησής για την επίσπευση της διαδικασίας καταβολής σύνταξης στη σύζυγο του 68χρονου και κατάφερε να τον εξαπατήσει, αποσπώντας από αυτόν, τμηματικά, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Καιρός
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα Δυτικά και στα Βόρεια. Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι 5 με 6 μποφόρ.
Στη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Και η θερμοκρασία θα κυμανθεί: Από 20 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, συριζα, αμθ, νέα, βουλη, εγνατια, γνώμονα, ήτοι, καπη, ηλεκτρονική, καιρος, ΕΜΥ, αιγαιο, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αστυνομικο τμημα, δικαιολογητικα, αυτοδιοικηση, βουλευτες, ήτοι, ηλεκτρονική, βουλη των ελληνων, ζωα, θρακη, λυρα, περιοδος, πλαισιο, υγεια, ωρα, αγορα, αιτησεις, αμθ, αφορμη, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γινει, γλυφαδα, γνώμονα, γνωριμια, δευτερα, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δυτικη μακεδονια, δυτικη, ευχαριστο, εγινε, εγνατια, εγγραφες, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, εκπαιδευση, χαμαμ, ιδιο, εικοσι, υπηρεσια, ιστορικο, καπη, κελσιου, κειμενο, κλαρινο, λογο, μακεδονια, μηκος, οχηματων, πεδιο, πεμπτη, περιβαλλον, ρολο, σαββατο, συζητηση, συζυγο, τελωνειο, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, τρια, φεστιβαλ, φυσικο, φορμα, ωρες, αυλη, μποφορ, εννεα, γλωσσες, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακη, οδηγοι, ομαδες, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα