Κομοτηνή: ΕΡΤ ΕΙδήσεις 26-10-2017

09:19 26/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Kυβέρνηση-Πολιτική
Συναντήσεις εκπροσώπων της Κυβέρνησης με φορείς της Ξάνθης
Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων της Ξάνθης και εκπροσώπων της Κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Ξάνθη, στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Οι συναντήσεις γίνονται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, θα που θα γίνει στην Κομοτηνή 13-14 Νοεμβρίου.

Απόδημος Ελληνισμός
Φιλοξενία Πενήντα Συνταξιούχων

από την Μαριούπολη
Πενήντα Συνταξιούχοι από την Μαριούπολη θα φιλοξενηθούν στο Δήμο Κομοτηνής, κατόπιν πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο σύμβουλος σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών, Κοσμάς Παπαχρήστου.
Η φιλοξενία θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής και μια εκδρομή στη Θες/νικη.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα της αναθέρμανσης των σχέσεων και της έμπρακτης στήριξης στο δοκιμαζόμενο Ελληνικό στοιχείο της Μαριούπολης και που το είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Η επίσημη τελετή υποδοχής από το Δήμο Κομοτηναίων θα γίνει αύριο στις 9 το πρωΐ στο Ξενοδοχείο Ορφέας.

Αυτοδιοίκηση-Πρωτογενής Τομέας

Επιτυχής η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Έκθεση ANUGA 2017

Επιτυχής ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017 που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας.
Με τη συμμετοχή της στην Έκθεση, η Περιφέρεια έδωσε τη δυνατότητα σε εννέα επιχειρήσεις του αγροδιατροφικoύ τομέα της περιοχής μας να προβάλλουν τα προϊόντα τους στη μεγαλύτερη Έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η Περιφέρεια συμμετείχε στη διοργάνωση συνολικά 131 απευθείας επαφών των επιχειρήσεών της με εμπόρους και εισαγωγείς από το εξωτερικό. Την ίδια ώρα, Περιφέρεια και επιχειρήσεις της ΑΜΘ καταχωρήθηκαν στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης, επιτυγχάνοντας επιπλέον προβολή και αναγνωρισιμότητα.
Ξεχωριστή στιγμή στην Έκθεση το μαγείρεμα εκείνη την ώρα- live cooking -που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας με τον διεθνώς αναγνωρισμένο σεφ κ. Κωνσταντίνο Βασάλο, ο οποίος ετοίμασε δημιουργίες με τοπικά προϊόντα της περιοχής μας.
Στην ANUGA 2017 συμμετείχαν συνολικά 7.200 εκθέτες από 198 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 165.000. Την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Νίκος Ευφραιμίδης.

ΔΠΘ

Σημαντική διάκριση για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ.
Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατατάχθηκε στην 116η θέση στην παγκόσμια λίστα σύμφωνα με την κατάταξη του SSRN (SocialSciencesResearchNetwork).
Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 1.000 κορυφαία Οικονομικά Πανεπιστήμια και συναφή Ερευνητικά Κέντρα παγκοσμίως, με κριτήρια την εμβέλεια του δημοσιευμένου ερευνητικού έργου με βάση τα κατ’ άτομο και κατ’ εργασία downloads των επιστημονικών εργασιών των μελών τους.
Ο Πρυτανεύων Καθηγητής, Σταύρος Τουλουπίδης και οι Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συγχαίρουν θερμά τους Καθηγητές και ερευνητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών για τη συμβολή τους στη διάκριση του Τμήματος, που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και έρευνας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κόμματα
Κοινοβουλευτική Ερώτηση για τη ΔΥΟ Σαππών από Ιλ Αχμέτ
Κατατέθηκε από τον βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ, κοινοβουλευτική ερώτηση για το «ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου της πρώην ΔΟΥ Σαπών και την ενεργοποίηση ρήτρας επαναφοράς του οικοπέδου και του κτιρίου στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης καλούσε τους πολίτες να αντδράσουν για το κλείσιμο της ΔΟΥ Σαπών και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να επιστρέψει στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών ακόμα και το εγκαταλελειμμένο κτίριο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Βουλευτή.

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης καλεί τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος σε δράση στις 13-14 Νοεμβρίου
Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του και με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και Αγώνας η επιλογή μας» καλεί τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος να οργανώσουν την δράση τους και να απαντήσουν οργανωμένα με συλλαλητήριο τη μέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή 13-14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή.
Όχι στις φιέστες ανάπτυξης λέει το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Κομοτηνή, το οποίο ζητάει από τους πολίτες να αντισταθούν με δυναμικές διαδηλώσεις την ημέρα της παρουσίας του πρωθυπουργού στην Κομποτηνή στις 13-14 Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους:
«ΚΑΜΙΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τα εφαρμόζουν στο ακέραιο και νομοθετούν ακόμα περισσότερα.

Η Κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντί της και εδώ στην Κομοτηνή τη μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει».
Το σωματείο καλεί τους πολίτες σε σύσκεψη που διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 6:30μμ στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Αυτοδιοίκηση
Διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε ωφελούμενους
Ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης καθώς και οι εταίροι Δήμοι Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών ανακοινώνουν και σήμερα Πέμπτη από 08:30 – 14:00 θα διανείμουν στους καθορισμένους χώρους προϊόντα στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).

Αλλαγή ημέρας λειτουργίας λαϊκής αγοράς Κομοτηνής_Ξάνθης

Λόγω εθνικής αργίας της 28ης Οκτωβρίου 2017 ημέρα Σάββατο, μεταφέρεται η ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Κομοτηνής και της Ξάνθης για αύριο, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Σύλλογοι-Περιβάλλον
12η Συνάντηση Μανιταρόφιλων
Στις 28 και 29 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η 12η Πανελλήνια Συνάντηση των Μανιταρόφιλων της ΑΜ-Θ, στη Γαλάνη του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναζητήσεις τρούφας και άλλων μανιταριών, έκθεση, σεμινάρια με εισηγητές τους Γιώργο Κωνσταντινίδη και Άγγελο Παπαδημητρίου, εδέσματα με μανιτάρια, χορευτικές και παιδικές εκδηλώσεις στα Στενά του Νέστου.
Σύλλογοι
Συνεστίαση αύριο του Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης
Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Θράκης, διοργανώνει συνεστίαση αύριο για τα 47 χρόνια από την ίδρυσή του, στο Αρνεμούσι στον Ίασμο, με την ορχήστρα του Παναγιώτη Ούτου.
Τηλέφωνο για κρατήσεις στο 25340 24 500.

Πολιτισμός
Πλούτισε από δωρεές πολιτών η Δημοτική Βιβλιοθήκη
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες, επώνυμους και ανώνυμους, για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα, για δωρεά βιβλίων, εγκυκλοπαιδειών, σχολικών βοηθημάτων και άλλου έντυπου υλικού, που δεν χρειάζονται πλέον.
Η προσφορά αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική για τη βιβλιοθήκη μας. Από τα βιβλία που δωρίζονται στην βιβλιοθήκη μ, επιλέγονται αυτά που θα εμπλουτίσουν την συλλογή της και αυτά που θα διατεθούν προς δωρεά.
Η βιβλιοθήκη αυτή τη στιγμή, διαθέτει προς δωρεά έναν μεγάλο αριθμό βιβλίων όπως εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά, σχολικά βοηθήματα και εγχειρίδια, μυθιστορήματα και υλικό ποικίλου ενδιαφέροντος τα οποία ανανεώνονται συνεχώς.

Αθλητική Ενημέρωση
Στο «Φιλίππειο» γυμναστήριο Βέροιας, με αποστολή 74 αθλητών συμμετείχε ο Α.Σ. ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ Κομοτηνής, στο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ OKINAWA KARATE 2017 και γύρισαν με 147 μετάλλια (64 χρυσά, 47 ασημένια, 36 χάλκινα)
Την περασμένη Κυριακή αθλητές, συνοδοί και προπονητές ταξίδεψαν έως την Βέροια. Η κούραση δεν στάθηκε εμπόδιο να αγωνιστούν και να καταφέρουν να ανέβουν στο βάθρο 147 φορές. Ο καθένας στην κατηγορία του, σε αγώνισμα CATA και ΚUMITE. Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 285 αθλητές από 10 σωματεία πόλεων της Βόρειας Ελλάδας όπως Νάουσα, Έδεσσα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Χαλάστρα, Διαβατά, Δίον κ.α. Τους αθλητές συνόδεψαν οι προπονητές του συλλόγου Μουσχάκη Δήμητρα (Μαύρη Ζώνη – 6 DAN), Δημητρακόπουλος Ευθύμιος (Μαύρη Ζώνη – 1 DAN) και Ευαγγέλου Θεοπούλα (Μαύρη Ζώνη – 2 DAN) σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου αλλά και γονείς των αθλητών.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, αλέξης τσίπρας, ιλχάν αχμέτ, ξανθη, παπαχρηστου, τσιπρας, συμμετοχή, αμθ, anuga, live, cooking, σεφ, downloads, δου, συριζα, παμε, δραση, διαδηλωσεις, φιεστα, προσφορες, βεροια, ελλαδα, βιβλια, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, αλέξης τσίπρας, χωρες, βημα, δου, εδεσσα, εργασια, περιοδικα, πλαισιο, προγραμμα, σεφ, ωρα, αγωνες, ασημενια, αμθ, ατομο, αχμετ, βοηθηματα, δημητρα, γινει, γινονται, γονεις, δευτερα, δυνατοτητα, δημος, διον, αιθουσα, εκθεση, εγχειριδια, ζωη, ζωνη, ιδια, ιδιο, ιδρυση, ιλχάν αχμέτ, κυβερνηση, μανιταρια, μηκος, μηκος κυματος, ναουσα, ξενοδοχειο, κολωνια, ορφεας, παμε, πεμπτη, σαββατο, σεμιναρια, συμμετοχή, σωματειο, τμημα, υπουργειο εξωτερικων, αγωνας, anuga, downloads, cooking, εκδρομη, εννεα, χωρα, ιδιαιτερα, υπουργειο, κυριακη, ορχηστρα, θεματα, υλικο
Τυχαία Θέματα