Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 23-8-2016

07:30 23/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφέρεια

Αρχίζει ο εμβολιασμός των βοοειδών

Εντός του Αυγούστου θα αρχίσει και πάλι ο εμβολιασμός των βοοειδών της Περιφέρειας για το έτος 2016. Όλες οι Π.Ε διαθέτουν ικανό αριθμό δόσεων, για να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός ενώ βρίσκετε σε εξέλιξη η προμήθεια από την ΠΑΜΘ άλλων 75.000 δόσεων εμβολίων.

Με δεδομένο ότι το ελάχιστο προσωπικό των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών(Κ.Υ) της Περιφέρειας, δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, θεωρείται επιβεβλημένη η συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους που θα ήθελαν να συνδράμουν το έργο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την προστασία

του βοοτροφικού κεφαλαίου της περιοχής.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η ΠΕΔ ΑΜΘ λέει όχι στην μετεγκατάσταση προσφύγων στη Θράκη

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Βαγγέλης Λαμπάκης

Την αντίθεση του στην μεταφορά προσφύγων σε όλη τη χώρα εκτός από τον Έβρο, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, εξέφρασε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, κ. Βαγγέλης Λαμπάκης. «Πρέπει η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της σύμφωνα με τις οποίες δεν θα δημιουργηθούν HOT SPOT στην Θράκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ ΑΜΘ που θα συγκληθεί στην Θάσο στις 29 Αυγούστου, εκεί οι δήμαρχοι της περιφέρειας ΑΜΘ θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες τους ώστε να μην έρθουν πρόσφυγες όχι μόνο στον Εβρο, αλλά ούτε στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη. Παράλληλα, οι δήμαρχοι της Θράκης θα συνεχίσουν να βοηθούν τους δημάρχους Καβάλας και Δράμας που φιλοξενούν ήδη πρόσφυγες.

Κομοτηνή: Παρουσιάστηκε η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Μητροπολίτης Παντελεήμων,Γιώργος Πετρίδης,Χρύσα Καραδήμα

Τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη της Κομοτηνής παρουσίασαν σήμερα από κοινού ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Χρύσα Καραδήμα. Ο σχετικός φάκελος με τα προτεινόμενα έργα θα πρέπει να υποβληθεί ως τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αν. Μ. Θράκης.

Η προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης που έχει επιλεγεί είναι εντός και περιμετρικά του Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής- Συνοικία Βαρόσι, Δημοτική Αγορά Κομοτηνής, εκκλησιαστικό μουσείο Ιμαρέτ- Πλ. Χρυσάνθου. Μια περιοχή που «αγκαλιάζει» σημαντικά μνημεία – ορόσημα της πόλης (Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Τσανάκλειος Σχολή), καθώς και ένα σημαντικό μέρος της οικονομικής, κοινωνικής και διοικητικής δραστηριότητας της πόλης.

Μητρόπολη

Χιλιάδες πιστοί για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης

Κοσμοσυρροή πέρα από κάθε προηγούμενο σημειώθηκε χθες βράδυ. Χιλιάδες προσκυνητές κατευθύνθηκαν με κάθε μέσο προς την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος τηρώντας πιστά το έθιμο. Η Καθηγουμένη της Μονής Μαριάμ με τη συνοδεία της υποδέχτηκε επτά Μοναχές από την Ιερά Μονή Σιδηροκάστρου, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, οι οποίες λάμπρυναν με τις ψαλμωδίες τους τον εορτασμό.

Στο Άγιο Όρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Στο Άγιο Όρος θα βρεθεί στο τέλος της εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κος Παντελεήμων προσκληθείς από τον Ηγούμενο, για να συμμετάσχει στην αγρυπνία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. «Το Άγιο Όρος αγαπά τη Θράκη. Αγωνιά για την Θράκη κι αυτό θα μας το αποδείξει» ανέφερε ο Μητροπολίτης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Αγρυπνία

Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Φανουρίου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Κομοτηνής στις 26 Αυγούστου στις οκτώ και μισή το βράδυ.

Πολιτισμός

Η Φωτεινή Βελεσιώτου σήμερα στην Ξάνθη

Η Φωτεινή Βελεσιώτου θα δώσει σήμερα μια συναυλία στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης .Μαζί της θα εμφανιστεί και ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς.

Αθλητικά

Στον Πανθρακικό ο Μήλιος

Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοίνωσε την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νικόλαου Μήλιου, μεσοεπιθετικού. Το 2011 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού. Ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό, με τη φανέλα του οποίου πραγματοποίησε συνολικά 3 συμμετοχές στη Super League και 3 στο Κύπελλο Ελλάδας. Κατά το β’ εξάμηνο της περασμένης αγωνιστικής περιόδου έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Football League, έχοντας παραχωρηθεί δανεικός στον Αχαρναϊκό. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί στα τμήματα Κ17 και Κ19 της Εθνικής Ελλάδας.

Προπονήσεων συνέχεια

Με απογευματινή προπόνηση άρχισε η 5η εβδομάδα της καλοκαιρινής προετοιμασίας για την ομάδα του Πανθρακικού.

Οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού, έπειτα από τη «λευκή» ισοπαλία στο προχθεσινό εκτός έδρας φιλικό με την Α.Π.Ε. Λαγκαδά (0-0), επανήλθαν τη Δευτέρα κανονικά στις προπονήσεις. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις αποκατάστασης κι ασκήσεις τεχνικής με μπάλα.

Για σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένη προπόνηση και το πρωί (09:00) και το απόγευμα (18:00) στο αθλητικό κέντρο της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα