Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 21-5-2017

08:59 21/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη Γ.Γ. Αθλητισμού

Το Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Γ.Γ Αθλητισμού Ι. Συναδινός. Σε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τη διοίκηση του Σταδίου τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του ως πόλος έλξης για άθληση και ψυχαγωγία χιλιάδων κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων .

«Η αναγκαιότητα να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις με

‘προτεραιότητες, για την αναβάθμιση των γηπέδων και των άλλων χώρων που για πολλά χρόνια είχαν αφεθεί στην τύχη τους.» αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Ο Γ. Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν έργα που έχουν

ήδη ενταχθεί στο Π.Δ.Ε.του Υπ. Αθλητισμού, όπως η αναβάθμιση των τεσσάρων γηπέδων του τένις με επανατοποθέτηση καινούργιων δαπέδων ,η αναμόρφωση των τριών γηπέδων (του μπάσκετ,βόλεϋ και χάντμπολ) με την τοποθέτηση τάπητα, η επέκταση του φωτισμού κ.α.
Χαιρετίζοντας στην εναρκτήρια εκδήλωση του 25 Συνεδρίου φυσικής αγωγής και αθλητισμού στην Κομοτηνή ο Γ.Γ αθλητισμού Ι. Συναδινός εξέφρασε την επιθυμία και την ετοιμότητα του υπουργείου αθλητισμού για συνεργασία με τη ΣΕΦΑ και τους πανεπιστημιακούς για την αναβάθμιση του επιπέδου των σπουδών.

Προσεγγίσεις της Θράκης
Εκδήλωση με Θέμα: “Προσεγγίσεις της Θράκης” διοργανώνει η Ένωση Κομοτηναίων σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ηρόδοτος» στις 8η Ιουνίου, Πέμπτη στις 18.00 μ.μ., με την ευγενική φιλοξενία των«Εκδόσεων Πατάκη», στην οδό Ακαδημίας 65, Αθήνα. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.: Νίκος Καρατουλιώτης, Στρατηγός ε.α, Γιάννης Κυμιωνής, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω.

Μ.Μ.Ε.
Συνάντηση με τους δημοσιογράφους

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Θράκη είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το Ασφαλιστικό, παρουσία εκπροσώπων του ΕΔΟΕΑΠ.
Σήμερα θα γίνει συνάντηση στην Καβάλα στο ξενοδοχείο Galaxy (Βενιζέλου 27), αίθουσα ΝΕΣΤΟΣ με ώρα έναρξης 11.30 π.μ.

ΑμεΑ Π.Ε.Ροδόπης
Τα μέλη του Σωματειου ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης διοργανώνουν την 1η Εκλογοαπολογιστική Γ . Συνέλευση στις 25/5/2017 στις 6 το απόγευμα στον ισόγειο χώρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής ,Μαρασλή 1.Η παρουσία όλων κρίνεται επιβεβλημένη

Πολιτισμός
Το σακάκι που βελάζει

Το τμήμα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου «Επί Σκηνής» παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το σακάκι που βελάζει» το Σάββατο 20, Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00 στο Δη. Πε. Θε. Κομοτηνής (Γ. Κονδύλη 30)

Υπάλληλος: Κάθε σακάκι ήταν πρώτα πρόβατο! Αν εσείς στο μεταξύ μετατρέψατε κιόλας το πρόβατο σε σακάκι, εσάς αφορά. Εμείς δεν ασχολούμαστε με τις προσωπικές υποθέσεις των πολιτών. Όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση θα πληρώσετε φόρο και πρόστιμο για την περίοδο που το σακάκι ήταν πρόβατο!
Ιβάν: Μα δεν καταλαβαίνετε πως δεν ασχολούμαι με τη διατροφή προβάτων! Είμαι γλωσσολόγος! Διδάσκω στο πανεπιστήμιο!! Δεν έχω πρόβατο! ΔΕΝ ΕΧΩ!
…Πως ξεμπλέκεις από τον ιστό της κρατικής μηχανής;

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη, επιμέλεια σκηνικού – κοστουμιών: Γιάννης Καραγκιουλμέζης, μουσική: Πάνος Αναστασίου, επιμέλεια φωτισμού: Γιάννης Τζατζανάς. Παίζουν:Αυγίτσης Κώστας, Γεωργιάδου Βάσω, Γκίνογλου Χριστιάννα, Δέλλας Βασίλης, Ευαγγέλου Θεοπούλα, Θωμαΐδου Ζιζή, Μαυρίδης Νίκος, Σωτηροπούλου Ζωή, Φακιρίδου Γωγώ. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων: Στείλτε SMSστο 6977424441, ή μήνυμα στη σελίδα (Facebook):Μυρσίνη Λαντζουράκη, θεατρικό εργαστήρι “Επί σκηνής”

Αστυνομικό Δελτίο

Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές και 1 απόπειρα στην πόλη της Κομοτηνής

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2016, στην πόλη της Κομοτηνής.

Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 44 και 29 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 29χρονος, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέπραξε τις κάτωθι κλοπές:
 εισήλθε σε κατάστημα της πόλης και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη, αφαίρεσε ένα (1) tablet
 αφαίρεσε από εσωτερικούς χώρους πολυκατοικίας, έντεκα (11) είδη υπόδησης

Για τον 44χρονο δράστη, προέκυψε ότι, τον μήνα Νοέμβριο, διέπραξε τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις:
 αφαίρεσε από το εσωτερικό ανασφάλιστου οχήματος ένα πορτοφόλι, που περιείχε 85 ευρώ και διάφορα έγγραφα
 διέρρηξε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του
 αφαίρεσε μία (1) κάμερα καταγραφής από τον εξωτερικό χώρο καταστήματος

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές για κλοπές.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Συνελήφθη 53χρονη ημεδαπή, η οποία επιχείρησε να προμηθεύσει με ναρκωτικά, κρατούμενο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης

Συνελήφθη χθες (19-5-2017) το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 53χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 19χρονο ημεδαπό, κρατούμενο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης.

Αναλυτικότερα, η 53χρονη, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, επιχείρησε να προμηθεύσει τον 19χρονο κρατούμενο, με ένα παντελόνι, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίσθηκε, επιμελώς κρυμμένη, μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.

Η 53χρονη και ο 19χρονος θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Αθλητικά

Τελευταίο αντίο στον Αλέκο

Το τελευταίο αντίο είπαν χθες η οικογένεια και οι φίλοι του του Αλέκου Καρυπίδη.
Ο Αλέκος Καρυπίδης διετέλεσε προπονητής του συλλόγου ΓΑΣ Κομοτηνής, κάθισε στον πάγκο τις εποχές που η ομάδα των αντρών αγωνιζόταν στην Α2 εθνική κατηγορία, καθώς και στη γυναικεία ομάδα στην κατηγορία Α1, και παρέμεινε επί σειρά ετών στις τάξεις της.
Η απώλειά του είναι μεγάλη για την οικογένεια του ΓΑΣ Κομοτηνή, αλλά και για όλη την αθλητική οικογένεια της πόλης.
Τα θερμά τους συλλυπητήρια εξέφρασαν όλοι όσοι τον γνώρισαν στη σύζυγο και στην κόρη του.
Η κηδεία του έγινε χθες στο χωριό του, Καβησός Έβρου.

Ο ΓΑΣ τιμά τη μνήμη του Νεοκλή Λεχούδη

Με την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή του, την Κυριακή ο ΓΑΣ Κομοτηνή θα τιμήσει τη μνήμη του Νεοκλή Λεχούδη παραδίδοντας στη σύζυγό του, Βούλα Νακούση-Λεχούδη, μια φανέλα ΓΑΣ Κομοτηνή 40 χρόνια με το όνομα του μεγάλου παίκτη και παράγοντα Νεοκλή. «Περιμένουμε τους φιλάθλους να κλείσουμε μαζί την αγωνιστική σεζόν και να τιμήσουμε τη μνήμη του φίλου μας. Η ομάδα μας, άλλαξε την ώρα και το παιχνίδι είναι στις 4 το απόγευμα για να διευκολύνουμε και την εκδήλωση KomoRun.» αναφέρουν οι άνθρωποι του ΓΑΣ.

Δρομική διοργάνωση

Η δρομική διοργάνωση της Κομοτηνής, το KOMORUN διεξάγεται σήμερα. Στις 09.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα δοθεί από τον Δήμαρχο Κομοτηναίων και τον Πρύτανη του ΔΠΘ η εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο του KOMORUN, ενώ το απόγευμα στις 17.00, η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, θα δώσουν την εκκίνηση των 5 χλμ..

Καιρός
Βροχές
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που γρήγορα στην δυτική, ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και σταδιακά την Κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου

Keywords
Τυχαία Θέματα