Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 2-4-2017

07:57 2/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οικονομία
Οι εξελίξεις στις Τράπεζες

Οι εξελίξεις στις Τράπεζες και την Οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης – συζήτησης που διοργανώνει η Ο.Τ.Ο.Ε. την Τρίτη 4/4/2017 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο «ELISSΟ» ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ (Δ/νση: Βασ. Σοφίας 9). Από την ΟΤΟΕ θα παρευρεθεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο, συν. Σταύρο Κούκο.

Στην εκδήλωση, στην οποία

προσκαλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, θα συζητηθούν ακόμη, ζητήματα που σχετίζονται με την: Υλοποίηση ρυθμίσεων της Κλαδικής Σ.Σ.Ε., που εκκρεμούν. Ψηφιοποίηση τραπεζικών εργασιών και προστασία της απασχόλησης. Ενέργειες αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης και των μέτρων, που πλήττουν το εισόδημα, τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Εθελοντισμός

Εθελοντές εν δράσει

Στo πλαίσιοo του Let’s Do it Greece, με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», η ομάδα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή στις 11π.μ. με τίτλο: “Καθαρίζω και ομορφαίνω την πόλη μου… από αφίσες, μουτζούρες, αυτοκόλλητα”, με τόπο συνάντησης το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής.(Πεζόδρομος Ν.Τσανακλή 15), ενώ στα σημεία στα οποία θα στοχεύσουν οι εθελοντές θα είναι η κεντρική πλατεία και η οδός Βενιζέλου.
Το Let’s do it Greece αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες εθελοντισμού στην Ελλάδα και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας και προστατεύοντας περισσότερα από 1.200 σημεία, μέσα σε 1 μέρα!

Συνέδριο Μαθηματικών

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Συνεδρίου Μαθηματικών με τίτλο: «Τα Μαθηματικά στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» διοργανώνει το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εργασίες του Συνεδρίου φιλοξενούνται στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο .

Για τα αποτελέσματα των εκλογών του Σ.Ο.Φ.Ξ

Στις εκλογές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης στις 31 Μάρτη οι φοιτητές που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας πρώτη δύναμη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής: ΠΚΣ 69 40.59% 4, Γειτονιά 54 31.76% 3, Άνετοι 27 15.88% 1, Αγ. Κινήσεις 15 8.8% 1, Λευκά 5 2.90%, Άκυρα 10. Ψηφίσαντες 180

«θα καταθέσουμε και όλες μας τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα. Έτσι ώστε ο Σύλλογος να γίνει το αποκούμπι των οικότροφων απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, η καρδιά του αγώνα τους. Μαζί με τους υπόλοιπους συμφοιτητές και τους εργαζόμενους γονείς μας, γιατί η δύναμη βρίσκεται στη συμμαχία μας.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΚΣ.

Πολιτισμός Εκδηλώσεις

Ημερίδα Ποντιακού Πολιτισμού

Επιστημονική Ημερίδα Ποντιακού Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου στις 17.00 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ένας 30χρονος και μία 49χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πέντε (5) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 146,2 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 101,5 γραμμαρίων, τις οποίες στη συνέχεια απέκρυψαν επιμελώς, πλησίον της παραπάνω Εθνικής Οδού.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, 2 κινητά τηλέφωνα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Αθλητικά

Πρωταθλήτριες ΕΚΑΣΑΜΑΘ πλέον οι κορασίδες του ΓΑΣ Κομοτηνή. Κέρδισαν 32 – 46 τους Τιτάνες Δράμας στον τελικό. Μπράβο στις αθλήτριες και την coach Δήμητρα Δόλωμα

Καιρός

Κυριακή 02-04-2017

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Αναζητήσεις
σεισμος σημερα 2/4/17
Τυχαία Θέματα