Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 2-1-2017

08:24 2/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πανηγυρική δοξολογία

Πανηγυρική δοξολογία για την πρώτη του νέου έτους τελέστηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό της Κομοτηνής, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος. Το παρών έδωσαν οι τοπικές Αρχές, η Στρατιωτική ηγεσία και πολλοί άλλοι.

Στο γραφείο τύπου της περιφέρειας ΑΜΘ το φλουρί της αντιπεριφέρειας Ροδόπης

Tην καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης (παρουσία του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου) στην αίθουσα «Γιώργος Παυλίδης» της

περιφερειακής ενότητας Ροδόπης. Στην καθιερωμένη τελετή ήταν όλες οι πολιτικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του τόπου, καθώς και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν οι δυο από τους τρεις βουλευτές Ροδόπης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, καθώς και η πολιτευτής της ΝΔ Βούλα Ελευθεριάδου, ενώ την πίτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα για τους απόδημους

«Το νέο χρόνο εύχομαι να γίνει επανεκκίνηση σε όλους εκείνους τους πυλώνες και κυψέλες της Ομογένειας που μαράζωσαν» ανέφερε στο πρωτοχρονιάτικό μήνυμά του ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουϊκ μιλώντας για τον ελληνισμό της Διασποράς. «Αναμφισβήτητος ο ρόλος των σχολείων και τμημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας που στηρίζουν Εκκλησία και Κοινότητες. Αλλά χρειάζεται και η ουσιαστικότερη παρέμβαση της ελληνικής Πολιτείας. Το Υφυπουργείο Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, θα συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Παιδείας για την επαναχάραξη πολιτικής που θα στηρίξει την ελληνική παιδεία στο εξωτερικό, σε όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα» αναφέρει ο Υφυπουργός.

Αγόρι το πρώτο μωρό της Χρονιάς στη Ροδόπη

Aγόρι είναι το πρώτο μωρό της χρονιάς που γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 12 και 30 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στο νοσοκομείο Κομοτηνής και ζυγίζει 2,5 κιλά. Μητέρα και γιος χαίρουν άκρας υγείας.

Βράβευση βιτρίνας

O Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 3 Ιανουαρίου στη 13:00 στην αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ( Βας. Γεωργίου 2 Κομοτηνή ) η βράβευση της πιο όμορφης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας της πόλης. Οι βιτρίνες των καταστημάτων: «Pepita’s Handamade», “Έπιπλα Φως Δώρο Βενετίδη” και «Ηλεκτρολογικά Μηχαϊλίδη» συγκέντρωσαν τα περισσότερα «likes» στο F/B μετά από διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής.

Με αφορμή την κακοκαιρία

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη Σπάρτακος με αφορμή την προχθεσινή κακοκαιρία, και τον βοριά των δέκα μποφώρ που «σάρωσε» την Κομοτηνή επαναφέροντας την πρόταση να ξεκινήσει ο δήμος την κατασκευή εσοχών στους δρόμους, όπου οι κάδοι απορριμμάτων αφενός θα είναι αδύνατον να μετακινηθούν – ανατραπούν κι αφετέρου θα χρεώνονται σε συγκεκριμένες γειτονικές οικοδομές.

Παράταση

Νέα, δεύτερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας εξέδωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών. Η νέα προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Μέτρα προστασίας

Σε ισχύ εξακολουθούν να είναι τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και του πτηνοτροφικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μετά τον εντοπισμό νεκρού νεαρού βουβόκυκνου στο Δέλτα του Έβρου, που προσβλήθηκε από τον Η5Ν8, υπότυπο του ιού της γρίπης των πτηνών.

Μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί μόλυνση του ανθρώπου από τον υπότυπο Η5Ν8, ωστόσο συνιστάται η αποφυγή επαφής του κοινού με τα άγρια πτηνά και κυρίως τα υδρόβια, ενώ σε περίπτωση ανεύρεσης κάποιου άγριου νεκρού πτηνού, άμεσα θα πρέπει να ειδοποιούνται οι κτηνιατρικές αρχές.

Τα τίμια δώρα των ποιμένων στην Κομοτηνή

Μέχρι αύριο Τρίτη θα παραμείνουν στον Ἱερό Καθεδρικό Ναό Εὐαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής τα τίμια δώρα τα οποία προσφέρθηκαν από τους Ποιμένες στον νηπιάσαντα Κύριο.Τα δώρα φυλάσσονται μόνιμα στην Ἱερά Μονή Ἀγίου Παύλου τοῦ Ἀγίου Όρους.

Γιορτή ΚΔΑΠ στην πλατεία

Με τη γιορτή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Κομοτηνής και Μελέτης ολοκληρώνονται σήμερα στις έντεκα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ) Κομοτηνής και Μελέτης δημιουργούν καλλιτεχνικά, ζωντανεύοντας τον Άγιο Βασίλη, με συνοδοιπόρους και βοηθούς το παιχνίδι, το τραγούδι και το όνειρο! Γιορτάζουν τον ερχομό του νέου χρόνου, κάνοντας βόλτα στο καρουζέλ, διασκεδάζοντας με τους κλόουν, το ξωτικό και παίρνοντας δώρα από τον Αϊ Βασίλη.

Καιρός πρόγνωση

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα στη Θράκη η ΕΜΥ. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 10 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, ΕΡΤ Ειδήσεις 2-1-2017,komotini, ert eidiseis 2-1-2017