Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 19-10-2017

09:41 19/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Φ.Α.-Υποδομές
Στο πρώτο εξάμηνο του 2020 η εμπορική λειτουργία του υγροποιημένου Φ.Α –LNG-
Το πρώτο μισό του 2020 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία της μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού αερίου (LNG), στην Αλεξανδρούπολη.
Αυτό τόνισε ο Δ/ντης της GASTRADE, Κωνσταντίνος Σιφναίος, μιλώντας στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα της ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ.
Μετά και την αναφορά του θέματος στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη

Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, το έργο πια οριστικοποιείται στα έργα υψηλής Ευρωπαϊκής προτεραιότητας.
Λόγω των πολλαπλών πλευρών-ΤΑΠ.πλωτό Φ.Α. AGB- που θα υπάρχουν στην Αλεξανδρούπολη, για το Φυσικό αέριο, θα ιδρυθεί στη Θράκη και στην Αλεξανδρούπολη, Χρηματιστηριακός κόμβος εμπορίας Φυσικού αερίου.
Σχεδιασμός Δικτύων για αστική χρήση LNG
Σε ότι αφορά το σχεδιασμό των δικτύων για την αστική χρήση, ο κ. Σιφναίος, υπογράμμισε πως στις πόλεις της ΑΜ-Θ θα ιδρυθεί το Δίκτυο Πόλεων. Εκεί που δεν θα υπάρχει Δίκτυο Πόλεων θα λειτουργήσει κέντρο διανομής Δικτύου Πόλεων, το οποίο θα αξιοποιηθεί για θέρμανση.
Από τις πρώτες χρήσεις πάντως του υγροποιημένου αερίου θα είναι στην Ναυτιλία, καθώς τα πλεονεκτήματα στη μεταφορά και στην αποθήκευση είναι πάρα πολλά, ως προς την αέρια μορφή.
«Κάτι που θα πρέπει επίσης να αναφερθεί είναι πως το υγροποιημένο Φυσικό αέριο, είναι πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον και δεν εκπέμπει ρύπους και διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Γεγονός που συνάδει με την συμφωνία της ΕΕ ως το 2020 για την μείωση της εκπομπής των ρύπων.
Kόμματα
Προβλήματα στα κτίρια και ελλείψεις έμψυχου δυναμικού στην ΕΛΑΣ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της ΝΔ Ξάνθης, «μετά την πρόσφατη συνάντηση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης με το Προεδρείο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, διαπιστώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις, πλέον, σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού Σελέρου, προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα,
Επίσης στο αίτημα των αρμοδίων για ενίσχυση της δύναμης της περιοχής με τριάντα άτομα, η κυβέρνηση και οι τοπικοί βουλευτές της απεδείχθησαν ξανά ανεπαρκείς, εγκρίνοντας μόνο τρεις θέσεις!
Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο νόμος και η τάξη πρέπει να επιβληθούν παντού. Οι πολίτες αξιώνουν Κράτος δικαίου και θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ως βραχίονας της εφαρμογής του, υποχρέωση την οποία για πολλοστή φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να εκπληρώσει.
ΕΛΑΣ
Εκδηλώσεις για τον πολιούχο της ΕΛΑΣ Άγιο Αρτέμιο
Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την ΑΜ-Θ, για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού πρόκειται να προσφερθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία συγκέντρωσε το προσωπικό όλων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

Η 20η Οκτωβρίου, «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας», θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Σώματος προς της χώρα και την κοινωνία. Παράλληλα την ίδια ημέρα τιμάται και ο προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Αύριο θα τελεσθεί στις 10:00 το πρωΐ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

Μετά τη Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αύριο η παράδοση της βοήθειας στο Χαμόγελο του Παιδιού

Αύριο στη 1 το μεσημέρι, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης συνοδευόμενος από τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειας, θα επισκεφτεί το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Καβάλα (οδός Φιλελλήνων 16), όπου θα παραδώσει τη βοήθεια σε είδη που συγκέντρωσε το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας», θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2017 και στις έδρες των υπόλοιπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς.

Εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του εορτασμού της ΕΛΑΣ
Σήμερα από τις 09.00-13.00, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου και της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Αστυνομία Ξάνθης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείο Ξάνθης, θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της.

Στην εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον 1ο όροφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης (Νέστου 2α), πέραν από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, μπορούν να συμμετέχουν και οι πολίτες της περιοχής.

Επιχειρήσεις-Προγράμματα
Πρόγραμμα επιχειρήσεων που απασχολούν εργαζόμενους με «μπλοκάκια»
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών(μπλοκάκια), μέσω μετατροπής της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.
Η ενίσχυση της επιχείρησης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης του εργαζόμενου και για χρονικό διάστημα 12 μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας θα διατηρηθούν για 18 μήνες.
Η σχετική πρόσκληση του προγράμματος θα δημοσιευτεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα αναρτηθεί προσεχώς στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Η διάρκεια του συνολικού προγράμματος ανέρχεται στους 18 μήνες, εκ των οποίων οι 12 αφορούν σε επιχορήγηση και οι υπόλοιποι 6 μήνες σε δέσμευση της επιχείρησης να μην κάνει απολύσεις γενικώς.

Νεολαία-Προγράμματα
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Erasmus Muse
Η οργάνωση νέων System and G σε συνεργασία με τοΚέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect Κομοτηνής διοργανώνει στην πόλη μας το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα νέων «Erasmus Muse» στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + νεολαία. Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στις Μούσες και στον Πολιτισμό καθώς και στην προώθηση ενός τρόπου ζωής που προάγει το ρητό «νους υγιείς εν σώματι υγιές».
Σήμερα στις 11 τοπρωΐ θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής (Ν. Τσανακλή 15).
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται και τελεί υπό την αιγίδα του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Erasmus + Youth”. Έχει εγκριθεί από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης-Εθνική Υπηρεσία των Προγραμμάτων και Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ για τον τομέα «Νεολαία»

Πολιτισμός-περιβάλλον
Τετραήμερες εκδηλώσεις «Περιβάλλον και πολιτισμός»
Τετραήμερες εκδηλώσεις από σήμερα έως τις 22 Οκτωβρίου, στις οποίες συμμετέχουν 52 φορείς από 32 περιφερειακές ενότητες της χώρας, με υλοποίηση ποικίλων δράσεων σε 68 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία (με δωρεάν είσοδο), περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Περιβάλλον και πολιτισμός».
Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης με εκδήλωση το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.
Η εκδήλωση της ΕφΑ Ξάνθης θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων και είναι ομιλία του επίτιμου εφόρου αρχαιοτήτων Διαμαντή Τριαντάφυλλου με θέμα: «Οι άνεμοι στη μυθολογία και στην τέχνη».
Στο μουσείο θα σημανθούν κατάλληλα εκθέματα που σχετίζονται με τον αέρα, αυτό το βασικό συστατικό της ατμόσφαιρας, όπως φτερωτές μορφές ειδωλίων και ειδώλια μουσικών.
Πολιτισμός
«Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι»
Σήμερα στις 9 το βράδυ στη ΦΕΞ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ η Ξάνθη του Μάνου Χατζηδάκι, στο σπίτι που γεννήθηκε, θα ακουσθούν έργα με βιολί, του Δημήτρη Βλάχου , με τους Σπύρο Γκιγκόντι και Στεφανία Σπύρη

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, νεα δημοκρατια, lng, αλεξανδρουπολη, τσιπρας, ηπα, νοδε, νέα, ελασ, προσφορες, καβαλα, διαυγεια, οαεδ, erasmus, system, muse, νους, υγιές, europe, ξανθη, συριζα, νουμερα τηλεθεασης, εφημεριδα δημοκρατια, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, κοινωνικη συμφωνια, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, Ημέρα του παιδιού, αστυνομικο τμημα, ξανα, κοινωνια, βουλευτες, αιμοδοσια, αστυνομια, δημοκρατια, δωρεαν, εθνικη, εμπορικη, ημερησια, ηπα, θεμα, θρακη, πλαισιο, προγραμμα, φυσικο αεριο, agb, ατμοσφαιρα, αφιερωμενο, αφορμη, βοηθεια, βραδυ, γεγονος, γινει, γραφεια, διαστημα, διευθυνση, δοθει, δικτυο, εφημεριδα της κυβερνησεως, εθελοντικη αιμοδοσια, ευρω, υπαρχει, ελασ, ελληνικη αστυνομια, εργα, εφημεριδα, εφορεια, ζωης, ιδια, υπηρεσια, η ταξη, θεσεις εργασιας, ιδρυμα, ομιλια, κυβερνηση, κομβος, κτιρια, λειτουργια, μυθολογια, μηνες, μειωση, μνημεια, μορφη, ναυτιλια, νεολαια, νοδε, περιβαλλον, πολιτεια, προβληματα, προστατης, σαββατο, σπιτι, ταπ, τμημα, υγιεις, υλοποιηση, φεστιβαλ, φυσικο, φορα, χαμογελο, βιολι, κωνσταντινος, δοξολογια, ειδη, erasmus, europe, χωρα, ιδιαιτερα, νοσοκομειο, ρητο, system, τριαντα, θερμανση, θεσεις
Τυχαία Θέματα