Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 18-6-2017

11:12 18/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δήμος
Συνεδριάζουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής αύριο Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 7.30΄ το απόγευμα. Μεταξύ άλλων τα μέλη του συμβουλίου θα ασχοληθούν με την έγκριση του απολογισμού οικονομικού έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής

Δίκτυο ΔΗΠΕΘΕ

Με επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής (Ιμαρέτ) και στο Δημοτικό Μουσείο Αστικού Πολιτισμού (Σκουτέρη-Δίντζογλου) αυτή την ώρα ολοκληρώνει σήμερα στην

Κομοτηνή τις εργασίες του το δίκτυο ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού. Στη 13:00 έχει προγραμματιστεί γεύμα με τη συμμετοχή των προέδρων των ΔΗΠΕΘΕ που συμμετέχουν.

Δημοκρίτειο

2ο Διεθνές Συνέδριο

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «2nd International Conference on Situating Strategy Use», προετοιμάζει το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη του Δ.Π.Θ.

Οικονομία

Αισιοδοξία και ένωση δυνάμεων με την προσδοκία της ανάπτυξης

«Η αισιοδοξία πάντα πρέπει να υπάρχει, αλλά δυστυχώς στο χώρο της επιχειρηματικότητας σε όλη την Ελλάδα κυριαρχούν τα εξής χαρακτηριστικά: Έλλειψη ρευστότητας των επιχειρήσεων, δυσβάστακτες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία και πλέον προς τους ιδιώτες, είναι ένα καινούργιο φαινόμενο που εμφανίζεται» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Κουράσσης Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ και κάνει λόγο για συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ψήγματα αισιοδοξίας, ωστόσο, εντοπίζει στο νέο Νόμο εξωδικαστικού συμβιβασμού. «Θα μπορέσουν κάποιες επιχειρήσεις να απαλλαγούν από τις οφειλές τους και να επαναδραστηριοποιηθούν. Θα δημιουργηθούν πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και γύρω από αυτές υγιείς επιχειρήσεις , μικρές αλλά θα μπορούν να επιβιώνουν και γύρω από αυτές άλλες μικρότερες.» δηλώνει κι εξηγεί πως « Θα πρέπει να υπάρχει ένας εκσυγχρονισμός. Μια επικαιροποίηση των γνώσεων, των ικανοτήτων και της ευελιξίας των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.»

Πρωτογενής τομέας

150 νέες προσλήψεις

Έγκριση για 150 νέες προσλήψεις με 8μηνα στον ΕΛΓΑ, δόθηκε με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Οι προσλήψεις αφορούν 140 άτομα κλάδου ΠΕ Γεωπόνων και 10 άτομα κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων) εποχικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, για το έτος 2018.

Σε επιφυλακή για την ευλογιά

Με αφορμή την εμφάνιση κρούσματος Ευλογιάς των προβάτων στην Ευρωπαϊκή Τουρκία, σε απόσταση μόλις 14km από τα σύνορα, με στόχο την αποτροπή εισόδου του νοσήματος ή την άμεση αντιμετώπιση, σε περίπτωση εμφάνισής του αυξήθηκαν σημαντικά η επιτήρηση και οι έλεγχοι σε όλες τις αιγοπροβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Θράκης. Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αν. Μ.Θράκης προτρέπει τους κτηνοτρόφους να εφαρμόζουν αυστηρά και με συνέπεια τα μέτρα βιοασφάλειας στις εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων.

Πολιτισμός

Έκθεση για τον κινηματογράφο

Έκθεση με ντοκουμέντα για την ιστορία του κινηματογράφου στην Κομοτηνή διοργάνωσε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Νομού Ροδόπης και ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ» στην Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη (Μέγαρο Στάλιου). «Πρόκειται για έγγραφα από φακέλους της επιτροπής Κινηματογράφου» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Παναγιώτης Κροκίδας, προϊστάμενος των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ροδόπης και σημείωσε τι πρόκειται για τοπογραφικά διαγράμματα κινηματογράφων, αλλά και για έγγραφα σχετικά με ταινίες, προβολή ταινιών και θεατρικών παραστάσεων στην Κομοτηνή. Τα έγγραφα χρονολογούνται από την περίοδο της Βουλγαρικής Κατοχής μέχρι τη δεκαετία του ΄70. Ένα έγγραφο μόνο είναι του 1928, πρόκειται για ένα τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο απεικονίζεται ο Κινηματογράφος «Αττικόν».

Αντάμωμα χορωδιών

Αντάμωμα Χορωδιών θα διοργανώσει το Σεπτέμβριο ο Σύλλογος Πατεράδων Μαρώνειας Ξυλαγανής. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου κ. Βαγγέλη Μουζαλιώτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής έχουν εξασφαλιστεί ήδη οι συμμετοχές των Χορωδιών της Κομοτηνής, του Ιάσμου, του συλλόγου Ποντίων και του Συλλόγου Πατεράδων.

Αθλητικά

Νέος τιμονιέρης

Ο Νίκος Μπαχαρίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο νέος προπονητής της ΔΟΞΑΣ ΠΡΟΣΚΥΞΝΗΤΩΝ. Η ομάδα θα αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Μπαχαρίδης είναι πρώην προπονητής της ομάδας Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων και της ομάδας Κ20 Πανθρακικού και τέως ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού.

Καιρός:

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα