Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 16-7-2017

11:55 16/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εργασία
Ποτέ την Κυριακή
«Η Κυριακή είναι μέρα που ανήκει σε εμάς τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου. Είναι μέρα ξεκούρασης που αναπληρώνουμε τις δυνάμεις μας, είναι μέρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας, μέρα κοινωνικής ζωής και δράσης. Η αργία της Κυριακής κερδήθηκε με αγώνες, γι΄ αυτό και αποτελεί ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και δεν θα την χαρίσουμε στις πολυεθνικές, αντίθετα παλεύουμε ενάντια στους νόμους και τις κυβερνήσεις που επιβουλεύονται τη πλήρη κατάργηση της.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής με αφορμή το σημερινό

άνοιγμα των καταστημάτων.

Τα μέλη του Σωματείου που πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία έξω από πολυκατάστημα στην Κομοτηνή διεκδικούν: Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα. Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές και επιδόματα.

Περιφέρεια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Νομάρχη του Σμόλιαν

Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το Νομάρχη του Σμόλιαν κ. Nedyalko Slavov.
Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η σημασία που αποδίδουν οι δύο γειτονικές περιοχές στην κατασκευή του οδικού άξονα Δημαρίου–Rudozem για την τόνωση της τουριστικής κίνησης.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι διευκόλυνσης των μετακινήσεων και, ιδιαίτερα, η συντήρηση του υφιστάμενου δρόμου Άγιος Κωνσταντίνος–Zlatograd που συνδέει τις δύο περιοχές.
Συζητήθηκαν επίσης η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» και η δυνατότητα συμμετοχής βουλγαρικών επιχειρήσεων στην επόμενη έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

Οικονομία

ΕΣΠΑ για τον τουρισμό

Τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, για την ίδρυση νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Στο νέο πρόγραμμα θα μπορεί να ενταχθεί ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, ενώ οι επιχειρηματίες που θα ενταχθούν σε αυτό, θα έχουν την δυνατότητα να εισπράττουν προκαταβολή, η οποία θα φθάνει ακόμα και τα 50.000 ευρώ.

Πολιτισμός

Εκδηλώσεις Αγίας Μαρίνας

Πανηγυρικός Εσπερινός στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου θα τελεστεί σήμερα στις επτά το απόγευμα. Στις 9.00 μ.μ. ( στο ξωκλήσι Αγίας Μαρίνας) θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων. Στις 9.30 μ.μ. στην Πλατεία Θρυλορίου ποντιακό γλέντι με τους: Γιάννη Παρηγορίδη, Κώστα Δημητριάδη, Στέλιο Ταϊρίδη, Ελένη Αποστολίδου (τραγούδι) Γιώργο Αμπεσλίδη, Γιάννη Νικολαϊδη, Κώστα Σαπρανίδη, Ελένη Αποστολίδου, Σταύρο Προσαλέντη (λύρα) Γιώργο Μοσκοφίδη (αγγείο) Σάκης Ιωαννίδης (Αρμόνιο). Νίκο Παπαδόπουλο, Μαρία Αποστολίδου, Λάζαρο Ελευθεριάδη (νταούλι)

Παιχνίδι στη Θάλασσα

παραλία Αρωγής με φόντο τη Θάσο

Με μαθήματα και παιχνίδια στη θάλασσα με την Κική Συνοδινού συνεχίζονται αύριο στην παραλία της Αρωγής οι εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής στην παραλιακή ζώνη. Το βράδυ στις 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου θα δοθεί συναυλία ροκ μουσικής με τους «Emerald”
Τους «Emerald” αποτελούν οι: Δημήτρης Πατσαβούδης (φωνή), Γιώργος Εφραιμίδης (κιθάρα), Νίκος Σακίδης (πλήκτρα), Μπάμπης Συκάκης (μπάσο) και Σαχίν Κουρού (τύμπανα)

Γιορτή σαρδέλας στο Φανάρι

Γιορτή σαρδέλας διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου. Με μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα «Ορφέας» που αποτελούν οι: Δημήτρης Κυριακάκης (γκάιντα, τραγούδι), Νίκος Σακίδης (βιολί), Ρούλα Κυριακάκη (καβάλι, τραγούδι), Τάσος Λύρατζης (λαούτο) και Γιώργος Αθανασιάδης (μπάσο) και Αθανάσιος Βασιλούδης (μπουζούκι, τραγούδι).

Μουσική κατασκήνωση

Η έναρξη των μαθημάτων της μουσικής κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 και τα μαθήματα θα διαρκέσουν έως και Κυριακή 6 Αυγούστου. Η μουσική κατασκήνωση έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις ήδη υπάρχουσες περιφερειακές δομές σεμιναριακών κύκλων με σολίστες που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια.
Αξιοποιούνται νέες δομές (κατασκηνώσεις της Α/θμιας Εκπ/σης στα Αρχαία Άβδηρα) και οι εκπαιδευτικές δράσεις συνδυάζονται με αναψυχή σ’ ένα πραγματικά πανέμορφο περιβάλλον. Τα μαθήματα, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και οι στιγμές στην κατασκήνωση μάς οδηγούν στη δημιουργία μιας «παρέας» που αγαπά την Ανατολική Μουσική. Με την συνεργασία της Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ξάνθης – επιτροπή Μαθητικών Κατασκηνώσεων «Τα Αρχαία Άβδηρα». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το 2017 περιλαμβάνει: Ι. «Μικρασιατικό τραγούδι» Σεμινάρια 2 – 6 Αυγούστου 2017
Κατερίνα Παπαδοπούλου (4-6 Aυγούστου) Προετοιμασία: Χρήστος Μπαρτζόπουλος (2-3 Αυγούστου) ΙΙ. «Μουσικό σύνολο λόγιας μουσικής της Πόλης»Σεμινάρια 2 – 6 Αυγούστου 2017 Ευγένιος Βούλγαρης & Σωκράτης Σινόπουλος.

Καιρός

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα