Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 11-6-2017

11:23 11/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παιδεία

Απόντες από το σχολείο οι Ρομά μαθητές
Πρόβλημα εξακολουθεί να αποτελεί η μαθητική διαρροή στο Νομό Ροδόπης. Μπορεί σε σχέση με άλλες χρονιές η κατάσταση να χαρακτηρίζεται καλύτερη, ωστόσο, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. «Οι γονείς σιγά – σιγά εμπεδώνουν την άποψη ότι η φοίτηση στο σχολείο είναι βοηθητική όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για την ίδια την οικογένεια. Ίσως, να έχουν πιάσει τόπο και οι διαδικασίες που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας

» δηλώνει ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρίνος Κωνσταντινίδης.

Παράλληλα, εξηγεί ότι όταν ένας μαθητής λείπει για καιρό από το σχολείο, το Σχολείο σε συνεργασία με την αστυνομία και την κοινωνική υπηρεσία του αντίστοιχου δήμου επικοινωνεί με την οικογένεια κι εντάσσεται το παιδί κανονικά στο σχολείο. «Αν η διαρροή αυτή διαρκεί καιρό είμαστε υποχρεωμένοι να στείλουμε τα στοιχεία στον Εισαγγελέα.» προσθέτει.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ξάνθης

Κέρδισαν πριν λίγες ημέρες την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων οι συμβασιούχοι του δήμου Ξάνθης και τους κατεβλήθη ήδη μέρος των οφειλών. Χθες μπήκαν στους λογαριασμούς όλων περίπου 3.000 ευρώ, εξέλιξη που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν θετική καθώς είναι αποτέλεσμα μεγάλου αγώνα όπως τονίζουν.

Πολιτική

Ομιλία Κουτσούμπα στην Αλεξανδρούπολη

Η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ολοκληρώνεται σήμερα στις 7.30 μ.μ. με ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, στην πλατεία Φάρου.Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ.
Οικονομία
Καμπανάκι από τους βενζινοπώλες της Ροδόπης
SOS εκπέμπουν οι βενζινοπώλες Ροδόπης, καθώς λόγω της γειτνίασης με την Βουλγαρία δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων που επιλέγουν να προμηθεύονται βενζίνη και αέριο από εκεί. Παράλληλα, όπως τονίζουν, με την υψηλή φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές τα προβλήματα τους διογκώνονται. «Τίθεται πλέον θέμα βιωσιμότητας των πρατηρίων» αναφέρει το Σωματείο Βενζινοπωλών Ροδόπης. Οι βενζινοπώλες της Ροδόπης προτείνουν να λειτουργήσουν διόδια, κάτι αντίστοιχο με τη βινιέτα που έχουν οι Βούλγαροι, ώστε, όπως σημειώνουν, να αποτρέψουν την αυξημένη προς τα εκεί ροή.
Κοινωνία

Ποδηλατώ, το περιβάλλον αγαπώ

Σε καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών των νηπιαγωγείων της Ροδόπης για τα οφέλη της ποδηλασίας συμμετείχε ο Θράκας Ιππέας, ο ποδηλατικός σύλλογος της Κομοτηνής. Μια πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που την αγκάλιασαν με ζέση οι ποδηλάτες του Θράκα Ιππέα στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα στους λιλιπούτιους μαθητές. Ο τίτλος του προγράμματος ήταν «Ποδηλατώ, το περιβάλλον αγαπώ.»
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις στα νηπιαγωγεία της Ροδόπης και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων. Διδάχθηκαν πώς να ποδηλατούν. Πώς να υπακούν σε κάποιους βασικούς κανόνες του ΚΟΚ και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις ορθοπεταλιές. «Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας σ’ αυτή την ηλικία, από τα 5-6 χρόνια έως τις 10 τα παιδιά θα πρέπει να ασχολούνται με την δεξιοτεχνία πάνω στο ποδήλατο και τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς» εξηγεί ο κος Παναγιώτης Πάτσαρης, μέλος του Θράκα Ιππέα, προσθέτοντας «από τα δέκα και μετά ξεκινά η αθλητική δραστηριότητα».

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής θα υλοποιήσει Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, για παιδιά σχολικής ηλικίας, διάρκειας από 3 έως 31 Ιουλίου.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, παραμύθια, επιτραπέζια παιχνίδια, αινίγματα κ.α. υπό την επίβλεψη φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας του ΔΠΘ, και στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης.
Η έναρξη προγραμματίζεται για την Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 10.00 π. μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα από 10.00 έως 13.00 το πρωί.
Θα συμμετάσχει περιορισμένος αριθμός παιδιών, με σειρά προτεραιότητας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 25310-22589.

Πολιτισμός

Πολιτιστική Μαθητιάδα

Η 4η Πολιτιστική Μαθητιάδα παραδοσιακών χορών και δρωμένων που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του νομού Ροδόπης.

Εργαστήρια χορού

Τα Εργαστήρια Σύγχρονου και Μοντέρνου Χορού και Capoeira του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, πραγματοποιούν σήμερα στις 18:30, στον υπαίθριο χώρο του Le Chalet (Πηγάδια Ξάνθης), την τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών τους για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Αστυνομικό δελτίο

Συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας για παράνομες οικοδομικές εργασίες

Συνελήφθησαν την 8-6-2017 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοο Βουλγαρίας, ηλικίας 62, 61, 52 και 47 ετών, διότι εντοπίστηκαν να εκτελούν οικοδομικές εργασίες σε οικία, πλησίον της παραλίας Μυρωδάτου, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ιδιοκτήτης της οικίας.

Καιρός

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά

Keywords
Αναζητήσεις
μολότοφ στην κομοτηνη στο σχολειο
Τυχαία Θέματα