Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 11-3-2017

08:33 11/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική -Οικονομία

Κάθετος Άξονας «Κομοτηνή – Νυμφαία» της Εγνατίας Οδού

Η τελετή εγκαινίων του τμήματος “Κάθετος Άξονας 75 Εγνατίας Oδού: Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα” θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 11:00 το πρωϊ.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, στην αρχή του έργου, στον κόμβο σύνδεσης της Εγνατίας οδού με την παλαιά Εθνική οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης στο ύψος του Ανατολικού Κόμβου

Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού.

Ο Ιωάννης Μουρμούρας στην Κομοτηνή

Ο Υποδιοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Καθηγητής κ.Ιωάννης Μουρμούρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ.Νικόλαο Αγγελίδη και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 11 π.μ. στα γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
«Λόγω των αρμοδιοτήτων του κ. Υποδιοικητή στην εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής, τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, τα συστήματα πληρωμών και διακανονισμού, καθώς και την εξυγίανση τραπεζών αναμένονται με ενδιαφέρον οι απόψεις του ιδιαίτερα την τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Ταυτόχρονα όμως θα πληροφορηθεί άμεσα και αντικειμενικά για τις προοπτικές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, την οικονομική κατάσταση της και τις προσδοκίες των επιχειρήσεων τόσο από το τραπεζικό σύστημα όσο και από την Κυβέρνηση» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Περιοδεία στη Ροδόπη

Περιοδεία στη Ροδόπη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ επισκεπτόμενος χθες με τους συνεργάτες του τη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής . Το πρόγραμμα περιλάμβανε πρώτη στάση στο επίτιμο Προξενείο της Γερμανικής Ομοσπονδίας και στα Εκκοκκιστήρια Θράκης Α.Β.Ε.Ε. και ενημέρωση από τον επικεφαλής τους Σταμάτη Κουρούδη. Στάση στα τυροκομικά Δουκίδης Ι. και Υιοι Ο.Ε. και επίσκεψη στην Ποτοποιια – Οινοποιια Θρακης Α.Β.Ε.Ε όπου τους υποδέχτηκε και τους ξεναγησε ο κ. Βάιος Κουδουμάκης. Επίσκεψη στην Interplast και συζήτηση με τον Διευθυντή κ. Κουφοπέτρο. Κλείσιμο του προγράμματος με επίσκεψη, σύσκεψη και ξενάγηση στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Βεργίνα.

Πολιτική εκδήλωση στην Ξάνθη

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Ξάνθη, διοργανώνει την πρώτη του ανοικτή πολιτική εκδήλωση, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Κτήριο 2, Καπνεργατών 9 (Καπναποθήκη ‘Π’) σήμερα, Σάββατο 11 Μαρτίου στις 19:30 το απόγευμα.
Αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσει η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και οι επικείμενες εξελίξεις. Η εκδήλωση έχει θέμα «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΑΞΟΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ». Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:
1. ΔΟΥΚΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Μέλος της Σ.Ε. των ΚΙΝΗΣΕΩΝ
2. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ, Μέλος της Κ.Ε. του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
3. ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ. ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ της ΔΗ.ΣΥ..
4. ΜΑΛΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ. Μέλος Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.
5. ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «ΕΛΙΑ».

Εθελοντισμός

Συναντήσεις για τα ζητήματα των ΑμεΑ

Συναντήσεις πραγματοποίησαν χθες τα μέλη της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΘ & του Σωματείου ΑμεΑ Π.Ε Ροδόπης με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν Τσαλικίδη και τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής Γ. Φιλιππίδη. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων γνωστοποίησαν τα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους με αναπηρία.

Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης νέων εθελοντών διασωστών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Ροδόπης) διοργανώνει Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης για νέους εθελοντές διασώστες. Όλες οι θεματικές του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης είναι προσαρμοσμένες στα πρότυπα των παγκόσμιων οργανισμών διάσωσης που είναι μέλος και η Ε.Ο.Δ. Ροδόπης μέσω της κεντρικής διοίκησης (όπως IKAR, INSARAG, IRO, INTERNATIONAL MARITIME RESCUE κ.α.).
Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης της ΕΟΔ Ροδόπης είναι ανοιχτό προς όλους (από 18 ετών και άνω) ανεξαρτήτως του αν θα επιλέξουν να παραμείνουν στην ΕΟΔ, είτε θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν ή ανήκουν ήδη σε κάποια άλλη ομάδα, είτε θα το παρακολουθήσουν μόνο για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
Οι επιτυχόντες της βασικής εκπαίδευσης έχουν την επιλογή αν επιθυμούν, να ενταχθούν σαν επιχειρησιακά δόκιμα μέλη στην ΕΟΔ Ροδόπης, να επιλέξουν ποιο/ποια τμήματα τους ενδιαφέρουν και να συνεχίσουν πλέον την πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση επάνω στα αντικείμενα των τμημάτων που επέλεξαν.
Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, στους επιτυχόντες θα απονεμηθεί πιστοποίηση διασώστη βασικών γνώσεων από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
H ημερομηνία έναρξης του σχολείου είναι η 15/03/2017 και η διάρκειά του 2,5 μήνες, με την πλειοψηφία των μαθημάτων να γίνονται τα Σαββατοκύριακα (θεωρητικά και πρακτικά).

Ενημέρωση με χαμόγελο

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός, Δ.Δ.Ε. Ροδόπης σε συνεργασία με ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ υλοποιεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, 13-17 Μαρτίου, στην Πλατεία Ειρήνης, Κομοτηνή. Στη δράση θα παραστεί ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ιδρυτής του Οργανισμού.

Πολιτισμός – εκδηλώσεις

Σε έργο του Άρτουρ Σνίτσλερ ο Χρήστος Παπαδόπουλος

Στην παράσταση «Ο Ανθυπολοχαγός Γκουστλ» του Άρτουρ Σνίτσλερ πρωταγωνιστεί ο Κομοτηναίος ηθοποιός Χρήστος Παπαδόπουλος . Η παράσταση άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης 2017», που διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης;

Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες

Νέα συνάντηση για τα μέλη και τους φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κοσμίου. Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 18.00 κερνάει καφέ στην αίθουσα του συλλόγου και παράλληλα διαθέτει χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες!

Ετήσιος χορός

Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει σήμερα, Σάββατο 11 Μαρτίου στις 21:00 στο Ποσειδώνιο ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος».

Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση

Καλούνται σε τακτική Γενική Συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου ΜΕΡΙΜΝΑΣ Α.με.Α ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ» την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017και ώρα 5.30΄μ.μ στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής – Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Γρ. Μαρασλή 1)

Πεδίο βολής

Την Τρίτη 14 Μαρ 17, από 08:00 έως 16:00, θα εκτελεστεί βολή Πολ/λων, στο πεδίο βολής Κομοτηνής.
Επικίνδυνη περιοχή περιλαμβάνεται μεταξύ των χωριών:
ΣΥΜΒΟΛΑ-ΔΥΜΗ- ΑΓΙΑΣΜΑ -ΘΑΜΝΑ – ΡΙΖΩΜΑ – ΑΣΩΜΑΤΟΙ- ΧΑΜΗΛΟ- ΟΡΦΑΝΟ- ΜΙΣΧΟΣ-ΠΕΤΡΩΤΟ-ΚΕΡΑΣΙΑ-ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΒΡΟΝΤΗΣ-ΕΡΕΙΠΙΑ ΦΩΛΙΑΣ.

Στις περιοχές αυτές ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κίνηση ανθρώπων, οχημάτων και ζώων, κατά τις παραπάνω ώρες για την αποφυγή ατυχημάτων.
Μετά το πέρας των βολών, οποιοδήποτε βλήμα βρεθεί από πολίτη, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να το αγγίξει γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και παρακαλείται να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Στρατιωτική, Αστυνομική ή Πολιτική Αρχή.

Καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά και νότια προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, το χαμογελο του παιδιου, χαμογελο του παιδιου, τραπεζες, υιοι, ξανθη, χωρα, χαρα, δημαρ, ελια, αμθ, αμεα, εοδ, χαμογελο, δραση, ΕΜΥ, εθνικη τραπεζα, σταση εργασιας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, θεσσαλονικη, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, καιρος, δωρο πασχα 2012, Τελετή Έναρξης, Ημέρα του παιδιού, υιοι, ημερομήνια, αμεα, αυλαια, βεργινα, εθνικη, ηθοποιος, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, το χαμογελο του παιδιου, υψος, χαμογελο του παιδιου, ωρα, αμθ, αναπηρια, αξονας, βλημα, γινονται, γραφεια, διευθυνση, δημος, αιθουσα, υπαρχει, εκπαιδευση, ενημερωση, εοδ, ετων, ευξεινος, ζωων, ζυθοποιια, ιδρυμα, κερασια, κινηση, μηνες, ομαδα, οχηματων, πεδιο, πιστοποιηση, ποσειδωνιο, σαββατο, συζητηση, σχολειο, τριτη, φεστιβαλ, χαμογελο, χρηστος, χαρα, ιωαννης, κωνσταντινος, ωρες, αγορες, βαιος, μποφορ, εφαρμογη, γνωσεις, ιδιαιτερα, κωστας, κυριακη, σκηνη, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα