Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 10-3-2017

08:01 10/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διαμαρτυρία για τη μη καταβολή Αποζημιώσεων στους Κτηνοτρόφους

Την αντίθεση του στην πρόθεση του ΕΛΓΑ να μην καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους Κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης εκφράζει με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης μέσω της επιστολής που εστάλη χθες στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Στο περιεχόμενο της επιστολής εκφράζεται η ανάγκη άμεσης

νομοθετικής ρύθμισης για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Αγροτικού πληθυσμού της περιοχής και ιδιαίτερα των Κτηνοτρόφων, που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από την φετινή πρωτοφανή κακοκαιρία και την χιονόπτωση.

7η συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ.

Συνεδριάζουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» στην Κομοτηνή . Θέμα της συνεδρίασης ο Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών στην επιτροπή
Ανάπτυξης και στην επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας & Περιβάλλοντος.

Silk Road Summit

Μία θέση στον επίσημο χάρτη διαδρομών του Μεταξιού, κατέκτησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ). Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ανακοίνωσε χθες από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου και μετά την 7η υπουργική συνάντηση για τον Δρόμο του Μεταξιού (Silk Road Summit), που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) των Ηνωμένων Εθνών, την υλοποίηση στην Ελλάδα και στην ΠΑν.Μ.Θ. του πρώτου εκ των δύο διεθνών εργαστηρίων (workshop) που θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη, για το πρόγραμμα «Δυτικοί Δρόμοι του Μεταξιού».

Σύλλογος Καραμανλή στην Ξάνθη

Με την συμπλήρωση των 110 χρόνων από την γέννηση του Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη η πρώτη συγκέντρωση των ιδρυτικών μελών του συλλόγου “Διάδοσης και ανάπτυξης της πολιτικής κληρονομιάς του Εθνάρχου Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή”. Ο σύλλογος δέχεται εγγραφές νέων μελών από άτομα που πιστεύουν στις αρχές και τα οράματα του Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή.

Πιο κοντά στους αγρότες για το ΟΣΔΕ

Πλήρη κάλυψη της Ροδόπης σηματοδοτεί η λειτουργία του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών, που θα λειτουργήσει στην οδό Υψηλάντου 1. Η συγκέντρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ θα πραγματοποιηθεί με τον ακόλουθο τρόπο: Στο υπάρχον κεντρικό κατάστημα ΚΕΑ, με έδρα την Κομοτηνή (Περδίκα 29), το οποίο καλύπτει την ανατολική πλευρά της πόλης, προστίθεται η δημιουργία ενός ακόμη καταστήματος ΚΕΑ, με έδρα την Κομοτηνή (Υψηλάντου 1), με σκοπό την πλήρη κάλυψη της πόλης, καθώς και τριών υποκαταστημάτων ΚΕΑ στον Ίασμο,
Σάπες και Ξυλαγανή Ροδόπης.

Συνεργασία στον τουρισμό

Συνεργασία με Ρουμάνικο τουριστικό πρακτορείο, το HTS TRAVEL ,πέτυχαν οι υπεύθυνοι του Ξενοδοχείου Δημόκριτος στην Κομοτηνή. Συνεργασία που βάζει την πόλη στον τουριστικό χάρτη μιας τουριστικής αγοράς πολλά υποσχόμενης!

Ευχέλαιο στο ΚΑΠΗ

Ευχέλαιο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου στις δέκα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΚΑΠΗ παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Κ.Κ. Παντελεήμονα. Καλούνται τα μέλη να παρευρεθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωση.

Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

Οι νέοι εκπρόσωποι του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Ξάνθης που προέκυψαν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 5/3/2017 για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι:• Ελένη Χατζηγεωργίου Πρόεδρος• Γιώργος Κυριακού Γραμματέας • Παντελής Γρηγόρη Ταμίας και τα μέλη:Άθως Γρηγόρη, Ανδρέας Νεάρχου και Ιωακείμ Παντάκας.

Πολιτισμός – εκδηλώσεις
ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ… ΠΟΛΕΙΣ

Η Λέσχη Ανάγνωσης της ΦΕΞ, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και η Μουσική βιβλιοθήκη Ξάνθης «Σόνια Θεοδωρίδου», οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο και τη μουσική… Παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις με συγγραφείς και μουσικούς, προβολές και αφιερώματα. Αύριο, Σάββατο στις έξι και μισή το απόγευμα στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης ο συγγραφέας Δημήτρης Μπουζάρας παρουσιάζει το νέο του Βιβλίο … «Έχω ήδη μεγαλώσει».

Επανακυκλοφορεί το «Σταβέντο»

Επανακυκλοφορεί το «Σταβέντο» (1999 – Δίσκοι Κύτταρο Κομοτηνής) του τραγουδοποιού Θανάση Γκαϊφύλλια, σε 200 συλλεκτικά βινύλια, από την B-OTHERSIDE RECORDS.
Ο μουσικοσυνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Θανάσης Γκαϊφύλλιας, παραμένει στις μουσικές επάλξεις του τόπου μας για 50 συνεχόμενα χρόνια, προσφέροντάς μας μέσα από τις προσεγμένες δισκογραφικές του καταθέσεις, έργα που αντέχουν στο χρόνο και έχουν ένα ευδιάκριτο στίγμα. Έχοντας πάντα τις κεραίες του ανοιχτές στους κοινωνικούς αγώνες της κάθε εποχής, προσέφερε μουσικά αποκούμπια για να αποτυπώσει εύστοχα την αδικία και να σταθεί δίπλα στους αναξιοπαθούντες.
Το «Stavento», που κυκλοφόρησε το 1999 σε cd από τον ίδιο το Θανάση Γκαϊφύλλια και το προσωπικό του label «Δίσκοι Κύτταρο Κομοτηνής», είναι ένα άλμπουμ γεμάτο από τραγούδια κοινωνικά, πολιτικά και άκρως επίκαιρα, παρά τα 18 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την πρώτη του έκδοση.

Σαρακατσάνικο γλέντι

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στην ΕΡΤ-1 και ώρα 13:00-15:00, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» μας προσκαλούν σ’ ένα δυναμικό γλέντι με δυο κορυφαίους Σαρακατσάνους τραγουδιστές: τον Βασίλη Σερμπέζη και τον Σταύρο Μπόνια.
Η ημερομηνία που επιλέχτηκε δεν είναι τυχαία, καθώς συνδέεται με τον νομαδικό βίο των Σαρακατσάνων κι έχει αποτυπωθεί στα δημοτικά τους τραγούδια: «Πήρεν ο Μάρτης δώδεκα κι Απρίλης δεκαπέντε…», δίνοντας το μουσικό σύνθημα για τη μετακίνηση των κοπαδιών από τα πεδινά χειμαδιά στα ορεινά βοσκοτόπια!
Με την ευκαιρία αυτή, οι δυο εξαιρετικοί τραγουδιστές έχουν επιλέξει μια σειρά από αντιπροσωπευτικά τραγούδια και χορούς από την πλούσια και πολύμορφη σαρακατσάνικη παράδοση, με τη συμμετοχή και μιας ομάδας Σαρακατσάνων «γερόντων» που αποδίδουν τα παλαιά τραγούδια της τάβλας με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Κωτσίνης (κλαρίνο), Κώστας Τζελέπης (κλαρίνο), Στέφανος Γεωργίου (βιολί), Δημήτρης Καρπέτας (βιολί), Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο), Γιώργος Ματθαίου (λαούτο), Χριστόδουλος Ζούμπας (λαούτο) και Βασίλης Γαλάνης (κρουστά).
Χορεύουν οι Σαρακατσάνοι γέροντες, η ομάδα Σαρακατσάνων «Παραπονιάρικα Παιδιά» από τη Θεσσαλονίκη και μέλη από τον Όμιλο Χορού και Πολιτισμού «Χορόπολις» από τη Λαμία (επιμέλεια: Γιώργος Πολίτης). Για τους χορούς των Σαρακατσάνων μιλάει η Μάγδα Ζωγράφου, καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Αθήνας.

Αστυνομικό δελτίο

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στο Σώστη Ροδόπης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί τελετή αγιασμού. Ο Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλιών που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία.
Στην παραπάνω τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Σώστη του Δήμου Ιάσμου παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Ισμέτ Καδή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Μενεξίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αστυνομικό προσωπικό και κάτοικοι της περιοχής.

Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (8-3-2017) το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 25 ετών και δύο 24χρονοι, υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Πακιστάν.

Αθλητικά
200 μαθητές-τριες των Δημοτικών Σχολείων Σαπών έπαιξαν «KIDS ATHLETICS»

Ένα συναρπαστικό πρωινό έζησαν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Σαπών και Αρσακείου, με αθλητικά παιχνίδια στίβου, που διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο των Σαπών.
Με το διεθνές πρόγραμμα KIDS ATHLETICS, για 2η συνεχόμενη χρονιά, εκπαιδεύτηκαν 200 μαθητές, όλων των τάξεων του Δημοτικού, χωρισμένοι σε μικτές.Ο συναγωνισμός έντονος, μεταξύ των ομάδων, δίνοντας την δυνατότητα να φανούν όμως και οι ατομικές φυσικές ικανότητες όλων παιδιών.
Το πρόγραμμα «έτρεξε» το γραφείο φυσικής αγωγής Ροδόπης, σε συνεργασία με τους καθηγητές φυσικής αγωγής και δασκάλους των σχολείων των Σαπών.

Καιρός Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και μετά το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 07 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ελγα, road, ελλαδα, workshop, ξανθη, οσδε, κεα, travel, καπη, βιβλιοπωλείο, κύτταρο, συμμετοχή, θεσσαλονικη, λαμια, τεφαα, αθηνα, προσφορες, σχολεια, kids, καιρος, θερμοκρασια, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, κοινωνικος τουρισμος, ελγα αποζημιωσεις, Τελετή Έναρξης, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, αποτελεσματα, ελενη, ημερομήνια, αθλητικα, αφγανισταν, δημοκριτος, εδρα, ελγα, επικαιρα, θεμα, θρακη, κεα, μουσικη, οσδε, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, τεφαα, τραγουδια, ωρα, αγωνες, αδικια, γαλανης, αφορμη, βιβλιο, βινυλια, βραδυ, γεωργιου, γλεντι, δυνατοτητα, δωδεκα, δυναμικο, δυτικη μακεδονια, δυτικη, εγνατια, εγγραφες, ελενα, ευκαιρια, αιθουσα, εκθεση, εργα, εξι, εξυπηρετηση, ετων, ευρωπη, ζωγραφου, ιδιο, υπηρεσιες, θωμας, ιωακειμ, ιστορικο, καπη, κελσιου, κύτταρο, λειτουργια, λεσχη, μακεδονια, νυχτα, ομαδα, παντα, οραματα, πακισταν, πρωινο, πρωι, σαρακατσανοι, σαββατο, σειρα, συγκεντρωση, συμμετοχή, στιγμα, τριτη, υλοποιηση, υπηκοος, χριστοδουλος, μποφορ, δημητρης, δημοτικα, εννεα, road, ιδιαιτερα, kids, κλειστο, κωνσταντινου, κωστας, κυριακου, κυριακη, travel, θανασης, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα