Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 30-8-2016

07:35 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παιδεία
Η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου στη Ρώμη

Ανάμεσα στα 15 σχολεία της Ευρώπης που θα πάρουν μέρος στο European Maker Faire είναι το 1ο Γυμνάσιο της Κομοτηνής. Η διάκριση αυτή ήρθε από τους συνήθεις «ύποπτους» Robotrainers. Μία ακόμη διάκριση! «Πρόκειται για έναν διαγωνισμό καινοτομίας και εφευρετικότητας» δηλώνει η υπεύθυνη καθηγήτρια κα Γλυκερία Φωτιάδου κι εξηγεί με καμάρι

για τους μαθητές της ότι δικό τους project «επιλέχθηκε μεταξύ πλέον των 300 υποψηφιοτήτων»!

Θα εκτεθεί και θα παρουσιαστεί στο EuropeanMakerFaire που θα φιλοξενηθεί στη Ρώμη από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου εκπροσωπώντας την Κομοτηνή, για μια ακόμη φορά, με τον καλύτερο τρόπο.

Πρωτογενής Τομέας
Κάλεσμα στους αγρότες για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα στους αγρότες για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, μ’ αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.
«Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στο συλλαλητήριο, μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συμμάχους μας στον κοινό αγώνα κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Υγεία
Πολλά τα κενά στο Σισμανόγλειο

Στα όρια του βρίσκεται το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κομοτηνής . Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Κοσμάς Φιλιππίδης αντί για 250 εργάζονται 170 νοσηλευτές με 80 κενά που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του. « Το νοσοκομείο Κομοτηνής εδώ και πολύ καιρό δουλεύει παράνομα . Μας οφείλονται χιλιάδες ρεπό , τις άδειες του 2015 τις παίρνουμε το Σεπτέμβριο του 2016» υποστήριξε ο κ. Φιλιππίδης.

Κοινωνία

Καριόκα Γίγας στο βιβλίο Γκίνες

Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κατάφερε να λάβει η καριόκα γίγας που παρασκευάστηκε πριν από λίγο καιρό στο γήπεδο Φίλιππος Αμοιρίδης στην Ξάνθη. Πρόκειται για την καριόκα 383 κιλών που υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ξάνθης παρασκεύασαν ζαχαροπλάστες της περιοχής στο πλαίσιο έκθεσης στις 30 Μαρτίου του 2016.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου ανακοίνωσε και επισήμως την ένταξη της γιγάντιας καριόκας στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.


84 χρόνια και συνεχίζουν

Με εδέσματα της θρακιώτικης κουζίνας θα υποδεχθούν τους καλούς τους φίλους σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου στις οκτώ το βράδυ, στο εστιατόριο
«Τ’ Αδέρφια», οι ιδιοκτήτες του καταστήματος γιορτάζοντας τα 84 χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου. «Το σημαντικό είναι να αναπτύσσονται οικογενειακές σχέσεις, προσωπικές, για να νιώθει ο εργαζόμενος ότι εργάζεται στο σπίτι του. Κι αυτό εξηγεί, εν μέρει, γιατί ακόμη και σήμερα υπάρχει και λειτουργεί η επιχείρηση.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Ανέστης Βαφειάδης, ένας από τους δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος τα τελευταία 16 χρόνια.
Όσον αφορά στο μέλλον του ελληνικού φαγητού; Ο κος Βαφειάδης είναι κατηγορηματικός, «Περάσαμε τη φάση του «πλαστικού» φαγητού. Τώρα γνωρίζουν όλοι ότι η θρακιώτικη κουζίνα είναι must».

Πολιτισμός
Γιορτές Παλιάς Ξάνθης

7 ημέρες, 34 στέκια Συλλόγων, 68 Εκδηλώσεις και 14 συναυλίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα των «Γιορτών Παλιάς Πόλης» του Δήμου Ξάνθης. Σε λίγες μέρες το ξανθιώτικο ξεφάντωμα αρχίζει! Οι Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης συμπληρώνουν φέτος είκοσι έξι χρόνια ζωής. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή, στην πλατεία Μητροπόλεως στις οκτώ και μισή το βράδυ με την επίσημη έναρξη των Γιορτών από τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και την συναυλία του Άγγελου και Στέλιου Διονυσίου. Την σκυτάλη παίρνει την επόμενη μέρα η συναυλία του Νίκου Ζωϊδάκη.

Ο Κομοτηναίος συγγραφέας Χρήστος Χαρτοματσίδης

Εμείς τους Ονομάζουμε Γαλάτες

Η παράσταση εμείς τους ονομάζουμε Γαλάτες θα ανέβει στο θερινό δημοτικό θέατρο της Κομοτηνής την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου από το τμήμα Ενηλίκων του εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Πρόκειται για έργο των Χρήστου Χαρτοματσίδη και Jack Harte σε σκηνοθεσία της Άννυς Μαχαιροπούλου.

Αθλητικά
Οι επόμενοι φιλικοί αγώνες του Πανθρακικού

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 και της συμμετοχής του Πανθρακικού στο πρωτάθλημα της Football League, η ομάδα της Κομοτηνής θα δώσει τουλάχιστον 3 ακόμη φιλικά παιχνίδια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
ΑΟ Ξάνθη-Πανθρακικός (02/09/2016-18:30)
Πανθρακικός-Δόξα Προσκυνητών (03/09/2016-17:30)
Πανθρακικός-Πανσερραϊκός (10/09/2016-17:00)

ΠΑΕ Ποντίων σε θέση μάχης

Την απόφαση της να αποσύρει την ομάδα από τους αγωνιστικούς χώρους ανακοίνωσε με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η διοίκηση της ΠΑΕ Ποντίων. Ένας από τους λόγους είναι ότι το γήπεδο τους δεν είναι έτοιμο ακόμη για την διεξαγωγή αγώνων, αλλά, όπως είπε ο πρόεδρος της Μιχάλης Κακουλίδης, σοβαρός λόγος είναι και η «στοχοποίηση της ομάδας από την διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης. Ο κ Κακουλίδης κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με τις ενέργειες του έχει φύγει η χαρά και ο ερασιτεχνισμός από το ποδόσφαιρο και έχει επέλθει ο κατήφορος στα σωματεία του νομού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μάνος Γαβριηλίδης δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ότι θα απαντήσει σύντομα, αφού πρώτα ξεπεράσει ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα