Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο ΕΙδήσεων 21-09-2016

08:46 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθησαν δυο άτομα για τη συμμετοχή τους στην επίθεση αστυνομικών στην Κομοτηνή
Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 23 ετών, οι όποιοι συμμετείχαν στην ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς, στην προχθεσινή πορεία στην Κομοτηνή.
Σε

βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, απειλή και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, κατά περίπτωση.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 22χρονου, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίσθηκαν και οι δύο δράστες, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ξύλινο ρόπαλο, μήκους 80 εκατοστών, αντιασφυξιογόνος μάσκα, σπρέι, σφυρί και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης στους Αστυνομικούς
Ανακοινώσεις για το περιστατικό εξέδωσαν το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά και η ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ.
Στις ανακοινώσεις αφού δηλώνεται η συμπαράστασή τους κρίνεται καταδικαστέα η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι Αστυνομικοί και ο Διοικητής της Ασφάλειας Κομοτηνής.
Παράλληλα από πλευράς ΝΟΔΕ γίνεται λόγος για θέσπιση μέτρων που θα θωρακίζουν τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρωτογενής Τομέας
Παράταση 2 ετών για τις αδειοδοτήσεις στις Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις
Την παράταση 2 ετών για τις αδειοδοτήσεις στις Κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ανέφερε σε ομιλία του στους Βουλευτές για το νομοσχέδιο των υδατοκαλλιεργειών-Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου- ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, το οποίο έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής.
Ειδικότερα ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε πως, θα ενταχθεί μια τροπολογία στον εν λόγω νομοσχέδιο, η οποία θα παρατείνει την διαδικασία αδειοδότησης των σταυλικών εγκαταστάσεων, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο πλαίσιο για την ομαλή αδειοδότηση των Κτηνοτρόφων.
Υπενθυμίζεται πως από τις 140.000 υφιστάμενες Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μόνο οι 20.000 έχουν την απαιτούμενη άδεια.

Ξεκίνησε η εκκοκκιστική περίοδος για το βαμβάκι
Την αισιοδοξία του πως η φετινή εκκοκκιστική περίοδος θα είναι καλύτερη από πέρυσι και με τις τιμές να κυμαίνονται πάνω από τα 45 λεπτά το κιλό το βαμβάκι, κατέθεσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Δ/ντης των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων Σταμάτης Κουρούδης.
Ο κ. ΚΟυρούδης τόνισε πως η τιμή του βαμβακιού θα ανακοινωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και προς το παρόν γίνεται η εισκόμιση των ξηρικών καλλιεργειών βαμβακιού.
Σε μερικές μέρες θα ξεκινήσει και η εισκόμιση από τα ποτιστικά χωράφια, από τα οποία ευελπιστούν παραγωγοί και εκκοκκιστές, πως παρά τις διακυμάνσεις στην απόδοση, λόγω της σποράς και των καιρικών συνθηκών, να είναι ικανοποιητική.
Εξ άλλου ο κ. Κουρούδης στάθηκε στο γεγονός πως στα Θρακικά Εκκοκκιστήρια έχει ξεκινήσει από πέρυσι μια διαφορετική τακτική προσέγγισης βαμβακοπαραγωγών, που είναι η μοναδική στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτή έχει «κλειδώσει» η τιμή της αγοράς του Βαμβακιού, από πέρυσι τον Δεκέμβριο και θα διαρκέσει ως το Μάϊο του 2017.
«Αυτό το εργαλείο βοηθάει τους παραγωγούς να κρατούν σταθερή μία τιμή, όπως για φέτος οι παραγωγοί θα πληρωθούν στα 50 λεπτά», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κουρούδης.

Αυτοδιοίκηση
Σκοπευτήριο για την Ολυμπιονίκη Α. Κορακάκη στη Δράμα
To σκοπευτήριο της Αννας Κορακάκη στη Δράμα ήρθε ως επερώτηση στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ.Μιλώντας στους περιφερειακούς συμβούλους ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης τόνισε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις ενώ όσον αφορά τον χώρο που βρισκόταν το σκοπευτήριο ανήκε στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων τον οποίο διαχειρίζεται η περιφερειακή ενότητα Δράμας.
Ωστόσο ο κ Πατακάκης είχε και καλά νέα για το σκοπευτήριο λέγοντας έχουμε ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες και την άλλη εβδομάδα το νέο σκοπευτήριο θα είναι έτοιμο.

Διανομή δωρεάν οπωροκηπευτικών
Η Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής ανακοινώνει ότι από σήμερα έως και την Παρασκευή 23/09/2016 και ώρες, 10:00 έως 14:00 στο Πολυλειτουργικό κέντρο (Γ. Μαρασλή 1) θα διανεμηθούν φρούτα στο πλαίσιο του προγράμματος της δωρεάν διανομής οπωροκηπευτικών προϊόντων.
Ωφελούμενοι – τελικοί αποδέκτες του προγράμματος θα είναι οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης (Αλληλεγγύης) και οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας.

Εκπαίδευση
Δράσεις για όλους από το ΚΠΕ Ιμέρου Μαρώνειας
Τρεις θα είναι και φέτος οι κατηγορίες που θα απευθυνθούν οι δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας.
Οι Μαθητές, οι Εκπαιδευτικοί και οι Ενήλικες.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του ΚΠΕ, Μαρία-Ευθυμία Δούπα, η οποία μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής, πάνω από 3.500 χιλιάδες παιδιά έχουν παρακολουθήσει τις δράσεις του ΚΠΕ, ενώ πάνω από 1.000 ενήλικες έχουν συμμετάσχει στα σεμινάρια που διοργανώνει.
Φέτος οι δράσεις για τους ενήλικες θα εστιασθούν στην Παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων, στην μανιταρογνωσία και στην ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών κρασιού.

Αγορά
Λευκή Νύχτα στην Κομοτηνή
Την Δράση διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνει σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης αύριο Πέμπτη στις 22 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με αυτή τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ και θα κάνουν καλές προσφορές στο αγοραστικό κοινό.
Η δράση λαβαίνει χώρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ via egnatia.

Σύλλογοι
Εγγραφές στο Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης
Άρχισαν οι εγγραφές για τα τμήματα χορού και χορωδίας του στο Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης, της περιόδου 2016-2017.Σημειώνεται ότι φέτος θα λειτουργήσου, εφ όσον υπάρξουν επαρκείς εγγραφές, νέα τμήματα ζωγραφικής, ποντιακής διαλέκτου και ποντιακής κουζίνας.

Αιμοδοσία στη Χρύσα την Τετάρτη
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα (16.30-20.30) στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής στη Χρύσα Ξάνθης, στο πλαίσιο της ημέρας ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Πεζοπορικές διαδρομές στην Ξάνθη
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης οργανώνει κάθε Τετάρτη κοντινές εξορμήσεις σε μονοπάτια και όμορφες, ορεινές πεζοπορικές διαδρομές στα βουνά γύρω από την Ξάνθη. Η ορεινή πεζοπορία, εκτός από μια άριστη άσκηση, είναι και μια ευκαιρία γνωριμίας με τη φύση.
Οι πεζοπορικές διαδρομές ξεκινούν σήμερα, από το Πίλημα στο Γέρακα και το Μέγα Εύμοιρο.

Πολιτισμός
«Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» για 6ο συνεχόμενο χρόνο!
Για 6ο συνεχόμενο χρόνο «Οι μικροί αρχαιολόγοι της Θράκης» ανακαλύπτουν παίζοντας το παρελθόν της περιοχής μας!
Οι βιωματικές αυτές δράσεις για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση υλοποιούνται από το 2011 ως εκπαδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις. Σχεδιάστηκαν από τη Νατάσα Μιχαηλίδου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και την Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού.
Στους «μικρούς αρχαιολόγους της Θράκης» έχουν ήδη συμμετάσχει πάνω από 2.400 μαθητές. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά τα προγράμματα και οι ξεναγήσεις που προσφέρονται Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις.

Εγγραφές στα Limbo
Η ταινία «Limbo» της Κομοτηναίας σκηνοθέτιδας Κωνσταντίνας Γκοτζαμάνη κέρδισε το βραβείο καλύτερης μικρής ταινίας στο Φεστιβάλ Ταινιών του Μιλάνου.

Εργαστήρια της ΦΕΞ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής της ΦΕΞ στην Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΦΕΞ και στο Εργαστήρι Κρουστών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απευθυνθούν στην Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη
Τηλ: +30 254 102 5421
E-mail: [email protected]

Keywords
Αναζητήσεις
επεισοδια κομοτηνη 18 09 2016
Τυχαία Θέματα