Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 10-10-2016

08:51 10/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας
Στην Ξάνθη σήμερα ο Μάρκος Μπόλαρης
Την Ξάνθη επισκέπτεται σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης. Συγκεκριμένα ο κ. Μπόλαρης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ξάνθη, στις 19:00μμ, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο, στα τοπικά ΜΜΕ και στη συνέχεια θα

ακολουθήσει κομματική εκδήλωση, στην οποία θα είναι ο κεντρικός ομιλητής
Επίσκεψη Μπόλαρη την Τρίτη στην Ροδόπη
Αύριο ο κ. Μπόλαρης θα επισκεφθεί τη Ροδόπη, όπου θα έχει διαδοχικές επαφές με υπευθύνους παραγωγικών και μεταποιητικών μονάδων. Συγκεκριμένα ο κ. Μπόλαρης θα επισκεφθεί τους αλιείς του Φαναρίου, τον όμιλο Ακκά, τον Ελαιοκομικό συνεταιρισμό Μαρώνειας, την ζυθοποιία Βεργίνα. Στο τυροκομείο Ίσμαρος, στην κρεατοπαραγωγή Ροδόπης, στο Οινοποιείο Κίκονες.
Το απόγευμα ο κ. Μπόλαρης θα επισκεφθεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμονα και τον Σοφολογιότατο Μουφτή, Μέτζο Τζεμαλή.
Αργότερα στις 18:15 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη μεταξύ καπνοπαραγωγών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων. Στις 17:30 θα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.
Ο κ. Μπόλαρης θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Ροδόπη παρουσιάζοντας ομιλία στο ΕΒΕ, στις 8 το βράδυ σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχειρηματικότητα
Πρόγραμμα του Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος ξεκίνησε την υλοποίηση του έργου με τίτλο “WE GO!”.
Σύμφωνα με την Γραμματέα του Συνδέσμου, Άϊντα Νίκα, η οποία μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής, το έργο έχει ως στόχο να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα καταφύγια και τα κέντρα κατά της βίας των γυναικών.
Ειδικότερα, απευθύνονται σε γυναίκες θύματα βίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητες και στα προγράμματα οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών θυμάτων βίας, καθώς και στην επίτευξη της οικονομικής ανεξαρτησίας των γυναικών αυτών. Με τη βοήθεια του έργου “WE GO!”, τα Καταφύγια και τα Κέντρα κατά της Βίας των Γυναικών θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις ανάγκες των γυναικών θυμάτων βίας, προσφέροντας τους τη διέξοδο που χρειάζονται για να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά. Επίσης, θα βελτιώσει τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών των καταφυγίων και των κέντρων, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από τον προσδιορισμό και τη διάδοση καλών πρακτικών. Επιπροσθέτως, χάρη στις καινοτόμες μεθοδολογίες και τα προγράμματα που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της διετίας του έργου, θα βελτιωθεί η δυνατότητα των καταφυγίων και των Κέντρων κατά της Βίας των Γυναικών να ανταποκριθούν στις οικονομικές ανάγκες των γυναικών θυμάτων βίας.
Αυτοδιοίκηση
Σπάρτακος στο F/B
Ειδική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξε η παράταξη πολιτών Σπάρτακος με τίτλο: “Komotinienavlemma”, προκειμένου να μπορεί καθένας κάτοικος της Κομοτηνής να ανεβάσει μέχρι τρεις (3) φωτογραφίες που να αποτυπώνουν προβλήματα που τον βαραίνουν ζώντας στην πόλη.
“Η ιδέα είναι να μαζέψουμε μέχρι την τελευταία μέρα του Οκτώβρη όσες περισσότερες φωτογραφίες γίνεται και να επιλεγούν οι τρεις καλύτερες: οι πιο εκφραστικές, οι πιο καίριες, οι πιο δημοφιλείς” αναφέρουν οι εμπνευστές της προσπάθειας.

Εθελοντές
Ικανοποιητική η συμμετοχή των Εθελοντών Αιμοδοτών στον Ίασμο
Ικανοποιητική κρίνεται η συμμετοχή των Εθελοντών Αιμοδοτών, στην αιμοδοσία που διοργάνωσε χθες ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιάσμου και Περιφέρειας, «Η Ελπίδα».
Οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν άγγιξαν τις 70, ενώ η αιμοδοσία διήρκεσε από τις 8:30 το πρωΐ έως τις 13:30 μ.μ.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Μπάμπης Σαχουλίδης, ανέφερε πως είναι ικανοποιημένος με τη συμμετοχή των νέων ανθρώπων, μια και χθες είχαν 4 νέες εγγραφές μελών.
«Η επόμενη αιμοδοσία θα γίνει τον επόμενο μήνα, για να δώσουμε την ευκαιρία να αιμοδοτήσουν όσοι δεν μπόρεσαν σήμερα», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Σαχουλίδης.

Σύλλογοι

Νέος κύκλος μαθημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille στην Ξάνθη
Από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης ανακοινώθηκε ότι ο νέος κύκλος μαθημάτων γραφής και ανάγνωσης «Braille» θα ξεκινήσει στην Ξάνθη εντός του Οκτωβρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις πρωινές ώρες με το τηλέφωνο 25410 62551.

Σωματείο ΑμεΑ περιφερειακής ενότητας Ροδόπης
Ιδρύθηκε Σωματείο ΑμεΑ Περιφερειακής ενότητας Ροδόπης.
Πρόεδρος Τρυφώνας Καρούντζος ,Αντιπροεδρος Σοφία Φαναρά πρόεδρος διαβητικών Ροδόπης συνταξιούχος . Γεν Γραμματέας Δημήτρης Μαυρομάτης Νομικός σύμβουλος Δήμου Αβδήρων. Ταμιας Δημήτρης Χαριτάκης. Οργανωτικός Γραμματέας Χαλήλ Σιακήρ.
Για την Ελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν Πρόεδρος Χαράλαμπος Δαμος πρόεδρος Νεφροπαθών Κομοτηνής .Μαρια Σελβη γραμμ. συλλόγου διαβητικών ,Αλέκος Μπαξεβάνης έμπορος.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στα καλύβια
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού στο χώρο του Μουσειακού οικισμού Σαρακατσάνων στη διασταύρωση Φαναρίου.
Μιλώντας στο σταθμό μας ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης, Γιώργος Νάκος, τόνισε πως η συντήρηση των 5 παραδοσιακών καλυβιών, έγινε με τα κατάλληλα υλικά, όπως στελέχη σίκαλης από τον ορεινό όγκο της Ροδόπης, με την παραδοσιακή τεχνική, που καθιστά το καλύβι στεγανό από τη βροχή.
Πρόκειται για 4 καλύβια που αποτελούσαν το σπίτι των Σαρακατσάνων, συν ένα κεντρικό το «Δασκαλοκάλυβο», όπου λειτουργούσε σαν σχολείο, καθώς ερχόταν δάσκαλος που πλήρωναν οι Σαρακατσάνοι!
«Τις εργασίες συντήρησης παρακολούθησε και η νέα γενιά, προκειμένου με βιωματικό τρόπο, να γίνει η μετάδοση της τεχνογνωσίας στις επόμενες γενιές», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Νάκος.

Πολιτισμός

Επιτυχία και συγκίνηση στο 12ο φεστιβάλ ποντιακών χορών
Κατάμεστο από θεατές και από χορευτές το Αμοιρίδειο της Ξάνθης το Σάββατο, από την προσέλευση στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών χορών που διοργανώθηκε στην Ξάνθη από το Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης. Χορευτές από όλη την Ελλάδα συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον πολλών πολιτών που ενδιαφέρονται για τη λαογραφία, θαυμάζοντας εντυπωσιακές εικόνες.Το φεστιβάλ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ενώ η εικόνα του γηπέδου, με τις κερκίδες γεμάτες και τη σκηνή γεμάτη χορευτές, γέμισε με συγκίνηση τους παριστάμενους που χειροκρότησαν αρκετές φορές παρατεταμένα.

«Της κακομοίρας»…ξανά στο ΔΗΠΕΘΕ
Η αγαπημένη Ελληνική ταινία «Της Κακομοίρας» , ξανά στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, θεατρικά από το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας, από την περασμένη Παρασκευή.
Η τελευταία παράσταση θα δοθεί σήμερα στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στις 9 το βράδυ.

Συναυλία αλληλεγγύης από τους Μπλακανατόλια
Συναυλία ETHNIC μουσικής με τους BALKANATOLIA διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο στις εννέα το βράδυ η Πολιτιστική Κίνηση. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας παραρτήματος Ροδόπης.

Aστυνομικό Δελτίο

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Ξάνθη, Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη
Συνελήφθησαν , στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 17, 21, 30 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα