Κομοτηνή: Εργαζόμενη στον Ιδιωτικό Τομέα…

09:14 8/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Άγχος, ανεργία, λεφτά δεν υπάρχουν» με τα λόγια αυτά η κα Σοφία Ξανθοπούλου περιγράφει τις συνθήκες που αντιμετωπίζει καθημερινά εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα. Εκείνη και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα έχοντας να αντιμετωπίσουν την μεγάλη ανασφάλεια και τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία 7 χρόνια της κρίσης.

«Εργάζομαι καθημερινά οκτώ ώρες» δηλώνει. «Τηρείται το ωράριο;» τη ρωτάμε για να απαντήσει πως ναι. «Τηρούνται όλα όσα συμφωνούνται κατά την πρόσληψή σας ή λησμονούνται στην πορεία από

την πλευρά του εργοδότη;» επιμένουμε κι εκείνη σπεύδει να σχολιάσει έχοντας πια μακρά εμπειρία «Σίγουρα κάποια τα ξεχνούν. Δεν μπορεί να δώσει πολλά σήμερα ο εργοδότης. Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος, υπάρχει γκρίνια, στεναχώρια.» παραδέχεται. Κι εκείνη και πολλοί άλλοι έχουν αλλάξει άπειρες δουλειές μέχρι τώρα. «Πάνω από είκοσι δουλειές» αποκαλύπτει προσθέτοντας ότι υπήρχαν φορές που αποχωρούσε από έναν εργασιακό χώρο τους πρώτους 6- 8 μήνες. «Δυστυχώς τώρα αναγκάζεσαι να αντέξεις κι αυτά που δεν θα άντεχες υπό κανονικές συνθήκες. Δυστυχώς με την ανεργία που υπάρχει, όλοι προσπαθούν να αντέξουν.»

Ζουν με την ανασφάλεια. Νέοι που δεν νιώθουν πια ασφαλείς και ούτε ονειρεύονται συχνά. «Δεν υπάρχουν όνειρα πλέον» δηλώνει και σπεύδει να προσθέσει « απλά προσπαθείς να επιβιώσεις, γνωρίζεις καλά πως οι ευκαιρίες που θα σου δοθούν σήμερα είναι πιο λίγες από ό,τι παλιά.» Επιστρέφει στο πόστο της. Ανταποκρίνεται άμεσα στην παραγγελία του πελάτη. Και προσπαθεί με χαμόγελο στα χείλη να ολοκληρώσει τη δουλειά της. «Δύσκολη εποχή» σχολιάζει και χαμογελά πικρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα