Κομοτηνή: Ενημερωτικό πάρτι για 350 νεοεισερχόμενους

19:32 30/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα «γλυκό», ενημερωτικό καλωσόρισμα περιμένει τους 350 πρωτοετείς της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. Για 15η χρονιά η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος θα γίνει με κάθε επισημότητα.

Σύμφωνα με την κα Ράνια Ματσούκα, επίκουρη καθηγήτρια της Σχολής στόχος της διημερίδας που διοργανώνεται τη Δευτέρα και την Τρίτη, 3και 4 Οκτωβρίου, είναι η γνωριμία των νεοεισερχόμενων φοιτητών με το Τμήμα, τις εγκαταστάσεις, το πρόγραμμα σπουδών και τις εκπαιδευτικές παροχές. Ένα καλωσόρισμα που ετοίμασαν φοιτητές (τεταρτοετείς ) για τους φοιτητές (πρωτοετείς). «Είναι σημαντικό ότι προετοίμασαν την εκδήλωση αυτή φοιτητές της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού κι Αναψυχής» δηλώνει η κα Ματσούκα ικανοποιημένη από το έργο των φοιτητών της και από το πρόγραμμα που έχουν εκπονήσει. «Έχοντας τις θεωρητικές γνώσεις κάνουν την πρώτη πρακτική τους, είναι ένα πρώτο βήμα στο χώρο που έχουν επιλέξει να εργαστούν, στη διοργάνωση γεγονότων με μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες.»

Η Σχολή Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού είναι μέσα στις πρώτες επιλογές τους, παρά το γεγονός ότι η Σχολή βρίσκεται σε μια ακριτική περιοχή. «Το καλωσόρισμα περιλαμβάνει δύο μέρες δράσεων με ομιλίες, για το πρόγραμμα σπουδών, τα ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν να πάρουν μέρος, γνωριμία με τις εγκαταστάσεις άθλησης και πολύ παιχνίδι» εξηγεί η κα Ματσούκα προσθέτοντας ότι κάθε καθηγητής, μέλος ΔΕΠ θα αναλάβει την καθοδήγηση δέκα φοιτητών καθ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η κα Ματσούκα ήταν και η ίδια φοιτήτρια το 1986, δύο χρόνια μετά το άνοιγμα της Σχολής. Έτσι, γνωρίζει καλά τα βήματα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια από το Δημοκρίτειο. «Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι οι φοιτητές κλαίνε δύο φορές, μία όταν έρχονται και μία όταν είναι να φύγουν από την Κομοτηνή» δηλώνει χαμογελώντας γοητευμένη κι εκείνη από το Δημοκρίτειο και σημειώνοντας: «Η Κομοτηνή σήμερα είναι μια άλλη πόλη. Οι φοιτητές είναι πάρα πολλοί με τις οκτώ Σχολές και τα 18 Τμήματα του Δ.Π.Θ. Συνολικά 25.000 φοιτητές που δίνουν έναν διαφορετικό ρυθμό στην πόλη»
Φώτο: Ράνια Ματσούκα, επίκουρη Καθηγήτρια Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα