Κομοτηνή: Ένας αθλητής στο στίβο της ζωής

20:17 18/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δημήτρης Τσικουρέλης, αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Ηρόδικου» Κομοτηνής αυτόν καιρό ξεκίνησε και πάλι τις προπονήσεις. Έτσι, τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τον περνά στα γυμναστήρια και στο κολυμβητήριο. «Κάθε μέρα εκεί» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει «με στόχο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης τον Μάρτιο.» Αυτή την εποχή, μετά από πολλούς τραυματισμούς, η κολύμβηση είναι το μοναδικό άθλημα με το οποίο ασχολείται, το ακόντιο, η μεγάλη του αγάπη αφέθηκε προσωρινά στην άκρη.

Ο υπόλοιπος χρόνος του Δημήτρη Τσικουρέλη

αφιερώνεται στη δουλειά, στην οικογένεια και στους φίλους. «Η ζωή ενός αθλητή απαιτεί ξεκούραση και καλό φαγητό» λέει χαριτολογώντας. Τον συναντήσαμε στο περίπτερο που λειτουργεί με την οικογένειά του, συντροφιά με το ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ και τα όνειρά του. «Το μεγαλύτερο όνειρο, πιστεύω κάθε αθλητή, είναι να βρεθεί σε μια Ολυμπιάδα, αυτό είναι και το δικό μου».

Όσον αφορά στη δουλειά; «Το μεροκάματο βγαίνει, όταν βγαίνει, δύσκολα έως και καθόλου» απαντά κι εξηγεί «Είναι μειωμένη η κίνηση, είναι μετρημένος και φοβισμένος ο κόσμος. Ό,τι χειρότερο έχουμε ζήσει σε σχέση με τις εισπράξεις μας». Παρατηρεί κι εκείνος τις αλλαγές που σημειώνονται στις συνήθειες του κόσμου λόγω της κρίσης. «Αντί για ένα πακέτο τσιγάρα, αγοράζουν πέντε τσιγάρα από το πακέτο. Για λόγους υγείας λένε, να καπνίσουν λιγότερα, πιστεύω πως αρκετοί το κάνουν και για λόγους οικονομίας» δηλώνει ο Δημήτρης Τσικουρέλης σημειώνοντας πως προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμος και πιο ψύχραιμος για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της καθημερινότητας και της ζωής. «Πρώτα η ζωή και μετά όλα τα άλλα» λέει και χαμογελά.
Φώτο:Ο Δημήτρης Τσικουρέλης την ώρα της δουλειάς Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα