Ένα ήσυχο καλοκαίρι για τους ταβερνιάρηδες της Ξάνθης

17:52 29/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα ήσυχο καλοκαίρι ήταν το φετινό για τους εστιάτορες της Ξάνθης. Σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη, ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Ξάνθη, αν και η Θράκη έχει ωραία μέρη, ωστόσο, η επισκεψιμότητα κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. «Τα πήγαμε μέτρια, όχι πολύ καλά, ούτε, όμως, και χάλια» δηλώνει ο Ξανθιώτης επιχειρηματίας και σημειώνει ότι «οι ώρες εργασίας είναι πάρα πολλές, είναι δύο οκτάωρα μαζί, ξεκούραση δεν υπάρχει για μας».

Τόσο η δική

του επιχείρηση εστίασης, όσο και άλλες συναδέλφων του , στηρίζονται περισσότερο στη δουλειά όλης της οικογένειας. «Αν δεν υπάρχει αγάπη, αυτό που κάνουμε δεν θα μετράει το ίδιο» δηλώνει με βεβαιότητα και εξηγεί «Κοιτάμε αυτό που κάνουμε να το κάνουμε με αγάπη, χωρίς δόλο, χωρίς πονηριά. Αν δεν υπάρχει ειλικρίνεια κι αγάπη για τον άνθρωπο που θα έρθει στο μαγαζί σου, για τον πελάτη, τον γνωρίζεις δεν τον γνωρίζεις, μην ξεκινάς καθόλου να κάνεις αυτή τη δουλειά. »

Με τον Αύγουστο να «φεύγει» οι ταβερνιάρηδες της Ξάνθης κάνουν τον απολογισμό τους. «Σε σχέση με πέρσι τα πράγματα είναι καλύτερα φέτος. Είχαμε επισκέπτες, λίγους αλλά είχαμε, από όλη την Ελλάδα. Οι ξένοι, όπως οι Βούλγαροι, επισκέπτονται τη Θάσο και τις παραλίες της περιοχής, ελάχιστα ή καθόλου μπαίνουν στην Ξάνθη. Όσοι τουρίστες έρχονται στην περιοχή μας, περνούν καλά. Βρίσκουν καλό φαγητό σε ποιοτικές τιμές και άριστες ξενοδοχειακές υπηρεσίες» δηλώνει ο έμπειρος ταβερνιάρης σημειώνοντας πως όποιος έρχεται στη Θράκη και ειδικότερα στη Ξάνθη περνάει φανταστικά.

Όσον αφορά σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν για να έρθουν καλύτερες μέρες ο κος Γρηγόρης είναι κατηγορηματικός πως «αν δεν κατεβεί ο ΦΠΑ σε μια σειρά από προϊόντα, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο… »
Φώτο: Ταβέρνα Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα