Κομοτηνή: Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα από φοιτητές του Δ.Π.Θ.

12:53 7/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα «κοινωνικό» φροντιστήριο στις εγκαταστάσεις του ίδιου του Σχολείου λειτουργεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Παραδίδονται ήδη φροντιστηριακά μαθήματα στη Νεοελληνική Γλώσσα, στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και στην Ιστορία για την Α, Β και Γ τάξη (ξεχωριστά) στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης φοιτητών. Τα μαθήματα είναι δωρεάν.

«Είμαστε ένας δραστήριος Σύλλογος, τα έσοδα μας μειώνονται, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε μια αξιόλογη δουλειά σε συνεργασία με τους καθηγητές και τη διευθύντρια μας.»

δηλώνει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, η κα Νούλα Φιλιππίδου σημειώνοντας πως πρόκειται για μεγάλη βοήθεια για τους μαθητές, ειδικά για εκείνα τα παιδιά, οι γονείς των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν ιδιωτικά φροντιστήρια. «Προς το παρόν γίνεται μόνο στο 1ο Γυμνάσιο, μακάρι να υπάρξουν παρόμοιες πρωτοβουλίες και σε άλλα Γυμνάσια» δηλώνει η κα Φιλιππίδου σημειώνοντας ότι ήδη επτά φοιτητές πήραν την ύλη, είχαν συνεργασία με τους καθηγητές, που διδάσκουν στο Γυμνάσιο κι ενημερώθηκαν για την μέχρι τώρα πορεία και τις επιδόσεις των μαθητών τους.

Καθημερινά μαθήματα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα βοηθηθούν.» δηλώνει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου μην κρύβοντας πως οι γονείς δυσκολεύονται στην καταβολή χρημάτων για επιπλέον φροντιστηριακές ώρες εκτός Σχολείου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Γυμνασίου μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, τις παρακάτω ώρες και μέρες. Δευτέρα: Ιστορία, 14:15 – 15:00 (Α, Β και Γ τάξη) Τρίτη: Νεοελληνική Γλώσσα, Νεοελληνική Λογοτεχνία (Α, Β και Γ τάξη) 13:30-14:45. Τετάρτη: Ιστορία 14:15 – 15:00 (Α, Β και Γ τάξη). Πέμπτη: Νεοελληνική Γλώσσα, Νεοελληνική Λογοτεχνία (Α τάξη) 13:30-14:45. Παρασκευή: Νεοελληνική Γλώσσα, Νεοελληνική Λογοτεχνία (Α, Β και Γ τάξη) 13:30-14:45.

Πράξεις αλληλεγγύης

«Η αλληλεγγύη είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων στην εποχής μας.» δηλώνει η κυρία Φιλιππίδου στέλνοντας το δικό της μήνυμα « Όσοι δραστηριοποιούνται σε ένα Σύλλογο Γονέων, θα πρέπει να το κάνουν για να βοηθήσουν, όχι για το «θεαθήναι» ή να δημιουργούν προβλήματα, όπως αυτά που βλέπουμε αλλού να συμβαίνουν.»
Φώτο: Νούλα Φιλιππίδου Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα