Κομοτηνή: Δημιουργίες παρά θίν’ αλλός

09:49 2/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νοσταλγεί τις διακοπές της νιότης του. Τότε, που με πολύ λίγα λεφτά στην τσέπη γύριζε με τους φίλους του με ένα σάκο την χώρα ζώντας το ελληνικό καλοκαίρι. «Όταν μεγαλώνεις, πολλά αλλάζουν. Λείπει η τρέλα, το καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο.» παρατηρεί. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ, ωστόσο, έτοιμο να εμπνεύσει κάθε δημιουργό.

«Το καλοκαίρι

όλοι είμαστε χαλαροί. Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε δυσάρεστες καταστάσεις, οι περισσότεροι επιλέγουν την χαλάρωση στην παραλία με καφέ, κουβέντα και καλή συντροφιά. Δεν είναι, όμως, η μοναδική επιλογή.» δηλώνει ο Κομοτηναίος εικαστικός Κεβόρκ Μελκονιάν σπεύδοντας να προτείνει την δημιουργία παρά θίν αλός με πρώτη ύλη τα «δώρα» της θάλασσας.

Γλυπτά με άμμο
«Δημιουργώ τα γλυπτά της παραλίας. Ξεφεύγω, χαλαρώνω, παίρνω ενέργεια από τη γη, από το χώμα και προσπαθώ να ηρεμήσω. Επιστρέφω πιο ξεκούραστος στο σπίτι.» δηλώνει ο κος Μελκονιάν παρατηρώντας κι εκείνος πολλά να έχουν αλλάξει στις καλοκαιρινές συνήθειες των Ελλήνων. «Τώρα οι δύο και τρεις εβδομάδες διακοπές, όπως συνέβαινε στο παρελθόν είναι πολυτέλεια» δηλώνει προσθέτοντας ότι όποιος έχει σπίτι στην παραλιακή ζώνη είναι πιο τυχερός, οι υπόλοιποι πηγαινοέρχονται προσπαθώντας να μειώσουν τα έξοδα σε καιρό κρίσης.

Η θάλασσα, η φύση χαρίζουν απλόχερα: άμμος, πέτρες, κοχύλια, ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα, φύκια κι ό,τι άλλο που με τη φαντασία και το μεράκι γίνεται κάτι όμορφο. «Αν θέλεις να φτιάξεις κάτι, βρίσκεις τον τρόπο και περνάς σίγουρα πιο δημιουργικά.» παρατηρεί. Και δείχνει τις δικές του δημιουργίες, γοργόνες, καράβια, δελφίνια με άμμο. Ο θαλάσσιος κόσμος από τα χέρια ενός δημιουργού με άμμο, πέτρες, κοχύλια και λάσπη ζωντανεύει στις παραλίες.
Φώτο: Κεβόρκ Μελκονιάν Κείμενο -Φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα