Κομοτηνή: Χορός, η ανέξοδη θεραπεία στα χρόνια της κρίσης

06:57 26/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέες εγγραφές για τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Ροδόπης με αποτέλεσμα ο Γιάννης Τσερνικούδης, χοροδιδάσκαλος κι αντιπρόεδρος του Συλλόγου, να δηλώνει ήδη ικανοποιούμενος από την προσέλευση ανθρώπων όλων των ηλικιών στα μαθήματα του Συλλόγου.

Πέρσι 340 «μαθητές» μυήθηκαν στα βήματα της παράδοσης. Φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 400 με αποτέλεσμα η Καπναποθήκη που φιλοξενεί τα μαθήματα να φαντάζει ήδη μικρή. «Χρειάζεται πολύ προσπάθεια, κόπος, αγάπη και πάρα πολλά απογεύματα «κλεισμένοι» στην Καπναποθήκη» δηλώνει χαριτολογώντας ο κος

Τσερνικούδης σημειώνοντας ότι το πολύ καλό κλίμα συμβάλει θετικά στο να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο.

Στον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Ροδόπης οι χορευτές μυούνται στα βήματα της θρακιώτικης παράδοσης, χωρίς να λείπουν αναφορές και στον πλούτο της υπόλοιπης χώρας. «Η βάση μας πάντα είναι η Θράκη» δηλώνει ο κος Τσερνικούδης σημειώνοντας πως όλες οι προσκλήσεις που δέχθηκε ο Σύλλογος αφορούσαν στην παρουσίαση του θρακικού χορευτικού πλούτου. «Μερικές φορές αδικούμε την περιοχή εμείς οι ίδιοι οι Θρακιώτες. Ο πλούτος της Θράκης είναι ατελείωτος και σε μουσικές και σε χορούς και σε τραγούδια » δηλώνει σημειώνοντας πως «έχουμε όλοι την υποχρέωση να τον σεβαστούμε, να τον γνωρίσουμε και να τον προβάλουμε».

Και φέτος ο Σύλλογος θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην εκμάθηση των παραδοσιακών χορών. Κάτι το οποίο έδειξαν ότι έχει πολλούς φίλους στην Κομοτηνή, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Συλλόγου και βρέθηκαν στο πεζόδρομο του Νέστωρος Τσανακλή χορεύοντας επί τρεις ώρες. Λίγο πριν πιαστούν κι εκείνοι στον μεγάλο ζωναράδικο της κεντρικής πλατείας. Στο χορό με τον ανεξάντλητο ρυθμό και την μεγάλη ποικιλία της κίνησης, σήμα κατατεθέν της Θράκης.
«Ο κόσμος βρίσκει διέξοδο μέσα από τον χορό» δηλώνει ο κος Τσερνικούδης αποκαλύπτοντας ότι πολλοί στα χρόνια της κρίσης βρίσκουν διέξοδο από τα άγχη της καθημερινότητας στο χορό κι ακουμπούν στην παράδοση.

Φώτο:Γιάννης Τσερνικούδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα